Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fehérvári Zsófia: Váróterem - Nyolcadik történet (2015. április)
A teremben hat ember üldögél a sor(s)ára várva. Suttogva köszönök.
Halk - joo nopoot- ot a válasz s a szájuk ép felével egy félmosolyt eresztenek felém. Síri csend uralkodik a teremben, nehéz lesz bármelyikükkel szóba elegyedni. Magamba zárkózom hát én is, nem kezdeményezem a beszélgetést senkivel sem. A gondolataimat, azonban elengedem, vele együtt a fájdalmaimat is. Nem állíthatok elébe kordont, nem zárhatom kalodába, ezért teret engedek mindkettőnek. Majd meglátom,hogy melyik lesz a másik rovására! Na de mit is akarok én! Ha beszélgetni való kedvem van, akkor megyek inkább az ügyvédi irodába. Voltam már ott is, ezért tudom. Vége láthatatlan panasznapokat tudnak előadni az ügyfelek a váróteremben, amíg sorra kerülnek. Gyakorolják, mit mondjanak odabenn, hogyan is adják elő vélt sérelmeiket és nyelvüket egymáson köszörülik.
Szzzzrrrű, szzzzrrrű, hallom a köszörű hangját gondolatmenetemmel szinte egyszerre
az ajtó túloldaláról, a - tessék a pohárból öblíteni -felszólítás kíséretében.
Öblítés - gurgulázás - köpés , öblítés -gurgulázás -köpés ! A folyamat többszöri ismétlése után visszazökkenek a rendes kerékvágásba.
Az egyik ügyfél is köpött a rendőrségen, beköpte a szomszédját, mert leköpte.
Az udvaráról felé köpött, többször is. Addig vallattam, míg
kibökte.... meggymagot !
- De hát ez nem számít leköpésnek - mondom.
- Tudom én is, azért jöttem, hogy megkérdezzem, mit tegyek, ha vissza akarom vonni a feljelentést - mondja. Persze nem igazán értettem miért az ügyvédi irodában teszi ezt és miért nem a rendőrségen. De az ő baja, gubancolódjon ő ki, ha akar. Én nem segítek neki, azért jött, oldják meg együtt.
A cérnaszál is össze szokott gubancolódni, ha hosszúra van engedve.
Minden cérnaszálba bele akar kapaszkodni az, aki fuldoklik.
Fuldoklásba fúló köhögés hangja üti meg a fülemet. A gondolataim már lassan kezdtek felülkerekedni a fájdalmon, és most, tessék hát kell ez nekem?!
Felállok, mit, felállok, felugrom! Erőt veszek magamon, meggondolom magam, nem várok tovább egy percet sem. Odébbállt a fájdalmam, odébb állok én is a városi könyvtárba és elfoglalom helyemet az internet váró....
-Ön következik- invitál a rendelőbe az asszisztens meleg hangon, de én örömmel kissé szégyenlősen elrebegek egy köszönésfélét.

2952
bruxinelli - 2018. augusztus 29. 15:42:54

Kedves Rita ! A cím volt megadva , nem a téma. A témát kellett választani a " Váróterem"-hez. Ezt tudtam összehozni.
Köszönöm hozzászólásod, Szeretettel, Zsófi.

2952
bruxinelli - 2018. június 29. 17:01:01

Kedves Anita !
Örülök, hogy visszatértél. Olvasni foglak én is, szeretem ahogy írsz. Köszi, hogy itt jártál. Szeretettel, Zsófi.

2952
bruxinelli - 2018. június 29. 16:59:20

Kedves Kata !
Köszönöm , hogy olvastad és tetszett a kis szösszenetem. Szeretettel, Zsófi.

4302
Fedak Anita - 2018. június 29. 11:57:37

Kedves Zsófi! Nagyon jó ez az életből vett szösszeneted, és a játékod a szavakkal?Surprised Ha valakinek fájdalmában is ilyen jut eszébe, az csak dicséretes. Nekem bezzeg csak a saját bajomon jár ilyenkor az eszem.
Szeretettel olvastalak: Anita

4204
pathfinder - 2018. június 29. 09:43:46

Kedves Zsófi!

Ez nagyon tetszett! Smile Tényleg olyan játékosan csapongó lett, mint ahogy időnként az ember gondolatai elszabadulnak, és percek múlva csodálkozik magára, hogy honnan is került ide! Nagyon jól egymásba öltötted a gondolatmeneteket!

Szeretettel gratulálok:
Kata Heart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.