Horváthné S. Mária: Kimosott szerelem (2017. február)
Nyári éjszakát ébren töltötte, talán a meleg az oka, hogy kerüli az álom.
Forró nappalokra, az este sem hozott enyhülést. Forgolódás helyett, kiült az erkélyre, és gondolatait szabadjára engedte. Írni kezdet, kedvenc "kütyüjén."
Aztán ívott egy kávét, és merengésében, újra rátalált, az a furcsa érzés.
Libabőrös lett, a gondolattól. Nehezen, de beismerte magának, hogy kedveli ezt az érzést. Izgalmas, kalandos, ugyan akkor, félelemmel vegyített, olyan amikor a szerelemszele, megcsapja az embert. Igen szerelmes, keresett némi miértre választ, de nem talált. Fogalma sincs ki az illető. Nézte a képet, az Ő képét.
Olykor vonzó, de némelyik tulajdonsága taszító, a kép alapján, fiatal. Viszont a viselkedése, a szövege, stílusa, arra utalt, a kép nem a mai arcát mutatja. A gondolattól is ideges lett. Figyelni kezdte, akarva, akaratlan. Egyre inkább azt érezte, hogy már találkoztak valahol. Baráti körben ismerték jól a lányt, amikor nem volt ott, Ő volt a téma. Nagyon féltették, mert hirtelen, nyughatatlan természete miatt, könnyen bajban sodorhatja magát. Aggódásuk nem volt alaptalan.
Napközben sokszor elkalandozót a férfit figyelte. Kedvesen," beszélgetek" egymással, de komolyabb kérdéssel nem hozakodott elő.
Szerinte teljesen felesleges, mert úgyis azt írna, amit akar. Egy délelőtt "véletlen" dolog történt, megszólalt a kütyüje, belecseppent egy beszélgetésbe, kellemes hangja volt a férfinak, ilyenek képzelte, egy nővel, beszélgetett. Valamiért a Nőnek nem volt kedvére ez a beszélgetés, tolakodónak, tartotta a férfit.
Igen a lány is annak ítélte. Mondható józanítónak, ez a véletlen. Minden erővel azon volt, hogy kiszeressen ebből a fényképből. Vágyott egy olyan férfira, akit talán, még soha nem látott, tudta, hogy ez életének az egyik legnagyobb butasága. Talán a sors akarta így, de már biztos volt abban, hogy találkoztak.
Nagyon régen évekkel ezelőtt történt. Ebédelni indult séta közben a gondolatait rendezte, zűrös napja volt. Ahogy visszagondolt arra a pillanatra, amikor a férfi ott állt vele szemben, és a szemét keresve nézett rá, és megszólította hirtelen kirázta a hideg. Jólesik ez a borzongás, ugyan ezt érezte akkor is amikor a férfi szemébe nézett. Megijedt ettől az érzéstől. Várta, hogy eltalálja Ámor, de most nem tudott vele mit kezdeni.
Egyre többször elkalandozót, lassan nem volt más gondolata, csak a képen látott férfi. Tudatosan figyelte, hogy mit csinál, hogyan reagál dolgokra. A vége az lett a megfigyelésnek, kételkedni kezdett a férfiban, mert annak ellenére, hogy nem élőben beszélgetek, teljesen kiismerte, leírta egy cetlire, mire mit fog tenni, mi lesz a reakciója, és hihetetlen, de majdnem betűről- betűre, az történt. Kereste a megoldást, mert egyre jobban zavarta ez a vonzódás. Ami napról napra erősebb lett. Elhatározta, hogy megírja az érzését, mindig is szerette a tiszta helyzetet, ennél rosszabb nem lehet. Ha a férfinak is hasonlóak az érzései, mert viselkedéséből erre is lehet gondolni. Akkor lehet egy randevú amin sok múlhat.
Vallotta, hogy mindennek van egy miértje. Igen! Egy reggelen érdekes üzenet érkezett, a téma, zavaros, feltételezésen alapuló, valós, vagy valótlan, szavak. A lány józanító üzenetként könyvelte el. A Férfi viselkedését, nagymosásnak nevezte. A szennyest tartó kosarat valaki kiborította, volt tartalma, erre utal a viselkedés. Gyorsan kellett mosni, hogy milyen módszerrel nem számított, vádolt, és szórta a mosóport, válogatás nélkül.
Hatalmas pofon volt ez, amikor olvasta a vádló szavakat, siratta az elmúlt napokat órákat. Senkinek nem válaszolt az: e-mailjére. Barátai telefonon keresték, amikor felvette végre belezokogott, a telefonba. A Férfi is kereste mintha mi sem történt volna. Kedves volt talán a szokottnál is kedvesebb, de már túl késő volt.
A lány érzései, percről percre változtak, és válasz nélkül hagyta.
Értelmét vesztette a szó gondolta, hogy valami ilyen, drasztikus lesz a vége. Hiszen, csak egy képbe volt szerelmes. Egy jól retusált fotót szeretett.

2017.01.09.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.