Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Auerbachné Tóth Katalin: Szépség rongyokban
- Én vagyok a legszebb! - szinte csak suttogásnak hatott a kijelentés, de volt, aki meghallotta.
- Hogyisne! Tiszta rongyos vagy! Nézz már magadra! - válaszolt rá egy másik hang. - Sose láttam még ilyen rongyos külsőt!
- Ugyan, hagy már! kinek árt, ha azt hiszi magáról, hogy fontos? Mi tudjuk, hogy a mi ruhánk a legszebb, ugye? - csatlakozott a második véleményéhez még egy hang.
- Nem minden a külsőség...! - dörmögte a negyedik hang, és mielőtt bárki a szavába vághatott volna, már folytatta is, kicsit emeltebb hangerővel: - A kisasszonyok nem gondolnak a beltartalomra ugyebár? Pedig a pompás külső nem mindig takar értékes belsőt!
- Ugyan, állítsd le magad, öreg! Ki hisz már a te szövegednek! Azt hiszed, csak mert te régen itt porosodsz, már mindent szabad neked? A korral csak a kór jár biztosan együtt, a bölcsesség nem feltétlenül! - szólt a Második hang.
- A derekad vastagsága sem feltétlenül fokmérője a tudásnak. Viszont a szépségnek annál inkább! Tündöklő ruha, vékony derék, bizony ez a legszebb! - adott neki megint igazat Harmadik hang.
- Ámítsák csak magukat a hölgyek, de a mi köreinkben a rongyos külcsín sokszor beszédesebb a belső értékeket illetően! - jelentette ki ellentmondást nem tűrően Negyedik hang.
- Ugyan, kedvesem! - kacagott fel Második hang. - Mi még mindig megbecsültek leszünk, mikor téged már elemészt az idő vasfoga!
- Vagy az egereké! - tette hozzá Harmadik hang.
- Nem szégyellitek magatokat? Ő tisztelettudóan beszélt veletek, ti meg pocskondiázzátok? - szólalt meg halkan Első hang.
- Te csak ne szólj bele, rongyoska! Te leszel az első, akit kihajítanak, figyeld csak meg! - kacagott továbbra is Második hang.
- Lehet, hogy rongyos vagyok, és lehet, hogy hamarosan túladnak rajtam, de adtatok-e ti olyan örömöket, amilyeneket én? Nem véletlenül vagyok ennyire rongyos! - vágott vissza büszkén Első hang.
- Helyesen mondod, gyermekem! A belső a fontos, nem a külsőségek! Légy büszke magadra! - dicsérte meg Első hangot Negyedik hang.

Második hang már épp nagy levegőt vett, hogy visszavágjon, amikor nyikordult az ajtó, és az addig sötét szobát egy aprócska kézmozdulat után elöntötte a fény. Egy kislány szaladt be, már hálóingben, nyomában az anyukájával.
- Azt, azt, anya, légysziii, azt olvasd! - mutatott a rongyosra olvasott mesekönyvre a kislány.
Az anyuka leemelte a polcról, mire a kislány kacagása betöltötte a szobát.
- A cicás mesét kérem, a fekete cicáról, aki világgá megy! - a leányka még ugrált is örömében.
- Rendben, kincsem! Menjünk a szobádba!
A kislány percekkel később már az ágyában feküdt. Az anyukája betakarta és jóéjt-puszit is adtak egymásnak. Aztán a nő olvasni kezdte a cicás mesét a kislánynak a már rongyosra olvasott mesekönyvből...
4204
pathfinder - 2017. szeptember 29. 14:19:21

Kedves Rita!

Köszönöm szépen a kedves szavaidat! Nekem is van otthon egy-két rongyosra olvasott régi könyvem, amit ha kiadnák újra, sem cserélném le őket, mert ezek már így nőttek a szívemhez Smile

Köszönöm, hogy olvastál!
Szeretettel:
Kata Heart

4204
pathfinder - 2017. szeptember 27. 14:14:36

Kedves Szabolcs!

Köszönöm szépen a szavaidat! Nem is értem azokat, akik nem tudják megbecsülni a könyveket! Nagyon szép hobbid van, a régi könyvek javítgatása! Ehhez képest én kontárnak érzem magam, hogy néha csak cellux-szal javítom ki, ha valahol elszakadt a lap...

Szeretettel:
Kata

2720
bigeszab - 2017. szeptember 27. 12:31:05

Kedves Kata!
Kedvtelve olvastam remek kis mesédet. Nem sokan vagyunk, akik kedvelik, becsülik a könyveket. Régi, agyonolvasott könyvek javítgatása, rendbehozatala egyik kedvenc szabadidős foglalkozásom.
Szeretettel üdvözöllek. Szabolcs

4204
pathfinder - 2017. szeptember 11. 08:26:54

Kedves Babu!
Köszönöm szépen kedves szavaidat! Nekem a könyvek: kincsek. Szeretek antikváriumból is vásárolni, mert azokon látszik, hogy használták őket, és egy könyvnél szerintem előny, ha meglátszik rajta, hogy sokszor forgatták már. Nem véletlenül vannak nekem is lapokban a kedvenc mesekönyveim Smile
Köszönöm szépen:
Kata

5548
babumargareta - 2017. szeptember 09. 19:35:45

Kedves Kata .
Nagyon tetszett ahogy a könyvek egymással vitatkoznak.Jo kis fantáziád van !
Néha "a rongyoskák "többet érnek ,mint az újak .
Gratulálok tisztelettel.....BabuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.