Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kitti: Halál a boncteremben (2017. december)
Aki volt már boncteremben, annak nem kell beszámolnom a környezetről. Aki nem, annak elmondom. Faltól falig csempék, hatalmas fajansz, illetve fémasztalok, mosdók, slagok, mikroszkóp és... szagok.
Szinte felfoghatatlan, hogyan képes valaki az életét áldozni ennek a szentnek egyáltalán nem nevezhető helynek azért, hogy holtakat vizsgáljon. Azt hinné az ember, hogy a boncorvos mogorva és megkeseredett emberként létezik, minden tudásával a tudomány felderítéséért és a tények rekonstruálásáért él, más nem is létezik számára. Nos, Balázs, a harminc éves boncorvos nem ilyen volt, bár a tudomány és a kórokozók rendkívüli módon érdekelték. Nem oly rég került az Igazságügyi Orvos Szakértők bonctermébe. Főleg mostanában nem volt mogorva, se zord, hiszen négy hónapja élt Kimrával, akit épp itt, a boncteremben ismert meg.

Kimra a halotti bizonyítvány miatt érkezett, barátja, a néger fiú halála miatt. Alacsony, ám formás kis nő volt. Haja szőke, a szeme kerek-ragyogó és kék, szája meggyszínű, húsos, annyira érzéki, hogy minden férfinak feltűnt azonnal, ha a lányra nézett.
Balázsnak is rögtön ez tűnt fel. A lány úgy állt ott, mint egy diót épp feltörni készülő mókus. Riadtan nézegetett körbe, mikor észrevette Balázst.
- Mit szeretne? - Lépett a lányhoz.
- A boncorvost keresem - kapta fel a tekintetét - valami papírt kéne kérnem itt.
- Én vagyok. Mondja a nevet, máris hozom.
A lány döbbenten nézte a férfi hosszú, göndör, szőke fürtjeit, markáns vonásait, de főleg a csillogó kék szempárt, ami élvezettel fürkészte őt. Lezser nadrágja olyan volt, mintha egy számmal nagyobb méretet vett volna magára. Pólója is lazán simult izmos testére és az egész lénye olyan volt, mint ha egy kerti munkás állna előtte. Hitetlenkedve mondta Jim nevét és érdeklődve várta vissza Balázst.
- Íme. Itt van a halotti bizonyítvány. A srác drogos volt. Ugye? Túladagolás miatt halt meg. Vigyázzon magára!
A doktor leplezetlen tetszéssel nézte a nőt, aki tűsarkú cipőjében tett egy lépést felé, majd mégis megfordult, köszönt és elment. A papírt meg se nézve távozott, heves szívdobogással és folyton magán érezve Balázs tekintetét, ami miatt úgy érezte, azonnal keresztbe áll a lába és mindjárt felbukik. De nem ment el. Az udvaron várta, hátha felbukkan a férfi. Nem várt sokáig, mert a doktor utána akart még nézni, ahogy távolodik...

Balázs nekilátott a tüdőembóliás halott boncolás előtti munkafázisainak. Kötényt vett, ami nyakától a talpáig fedte őt. Jó nehéz kötény, kollégái páncélosnak hívták e miatt.
Most így, négy hónappal Kimra megismerése után, még mindig különös izgalom vett rajta erőt, ahányszor a lányra gondolt. Márpedig nem igazán tudott másra gondolni. Igen markáns elváltozásnak kellett lenni egy testben ahhoz, hogy a rutinból ki bírja rántani és lekösse a teljes figyelmét. Ipszilon vágás, feltárás. Ím a szív, a le és felszálló aortaív, két oldalt az elszürkült tüdők. Keze végezte a munkát, kiemelt, mérlegre tett, kesztyűjében erekbe nyúlkált és vágott, feltárt. Közben arra a két hónapra gondolt, arra a tavaszi két hónapra, amikor Kimrával minden este csavarogni jártak.

Akár hajnalig is maradtak egy-egy elhagyatott dombon dumálgatva, nevetve egy kicsi kis kápolna előtt, vagy a folyóba dobáltak kavicsokat, miközben Kimra sikoltozva kacagott és kapkodta ki a kezéből az összegyűjtött kavicsokat. Kergették egymást, mint a gyerekek, hancúroztak ártatlan derűvel. Jártak vacsorázni is, de a nő annyira fékezhetetlennek bizonyult, hogy Balázs kis idő múlva, inkább nem vitte nyilvános helyre. A lány gátlástalan és örökké vidám volt. A férfinek ez hiányzott az életéből igazán. Két hónap után végképp úgy érezte, neki ez a lány kell. Másfél szobás garzonjába vitte, és a lány ott maradt vele. Gyakran bejött elé, de volt, hogy otthon várta, a mindig kitörni vágyó jókedvével és meghökkentő ötleteivel. Épp tegnap közölte vele, hogy terhes. Olyan természetességgel, mintha ez lenne a világ alapvető rendje.

- Apa leszel boncász! – Kacagott az arcába.
- Kimra, ne hülyéskedj! Ez komoly dolog, nem vicc.
- Bizony nem az. Itt az ultrahang, doktor - lobogtatta a felvételt és táncolt, nevetgélt, sugárzott.
Milyen boldog. Gondolta Balázs, ahogy kezébe vette a szövettanhoz való kenet eszközeit. Gépiesen végezte a feladatait, miközben arra gondolt, hogy a hét végén elviszi Kimrát az édesanyjához és megkéri ott a kezét. A trombust megtalálta, nem csak a tüdőben, de a szívben is. Már lemosta a boncasztalt, elpakolt mindent és jelentést írt, amikor hallotta, hogy szállítók érkeztek. Remélhetőleg nem sürgős. Tévedett. A nyomozó határozott léptekkel tört be a boncterembe. Már az ajtóból kiabált. Ismerte, hiszen régóta kényszerültek közös munkára.

- Hello, doki! Csúnya melót hoztam, de azonnal kéne dolgozni rajta. A fej nincs meg, női törzs van. Mikor lesz kész?
Balázs felnevetett.
- Ó, újra egy drogügylet, fogadjunk! Ha kész, szólok. Még ma.
- Remek - nyújtotta kezét a nyomozó - akkor küldöm is. De vértezd fel magad, mert a mellét is levágta valami őrült.
- Remélem, nem élve boncolt.
- Majd te megmondod.
A boncasztalra került torzó rémes látvány volt. Balázs megborzongott. Aztán, csak nekilátott a munkának, minél előbb végezhessen és rohanhasson Kimrához. Már biztosan várja, különben itt toporogna az udvaron.
Megnézte a letört körmöket, a bőrt, a vágásszéleket, mintákat vett, aztán nekilátott újra a munka dandárjának.
Nem tévedett. Valóban drogot talált, ám valami olyan molekulát, amihez nem volt reagense. Átküldte a mintát a laborba.

A torzó előtte feküdt. Szegény nő. Gondolta. Bizonyára csinos volt, hiszen még így, ebben a helyzetében is formás. A hüvelyből is mintát vett, mielőtt nekilátott a munkának. A feltárt has tartalma azonban meglepte. Hat hónap körüli, sötétbarna bőrű magzatot talált az uterusban. Kívülről egyáltalán nem látszott. Mindent leírt, elmosott, pakolt, mikor újra megjelent a nyomozó.
- Hurrá, doki! Egy kukában volt a fej. Máris hozzák.
- Micsoda öröm! - biggyesztette le a száját Balázs. - Nincs veled semmi bajom, de nem akartalak ma már látni - nevetett.
- Ezt alaposan bebuktad. Sőt! El se megyek, amíg nem adsz valamit, amin elindulhatunk.
A ládikát felhelyezték a boncasztalra. Balázs kiemelte a hideg fejet, ráhelyezte az asztalra. A szőke hajzuhatag teljesen fedte az arcát. Elsimította a két halánték felé a fürtöket, és meredten bámult a fejre. A nő kerek kék szeme dermedten nézett rá, arcára fagyott iszonyú félelemmel. Balázst elkapta a hányinger, kirohant. Mikor visszatért, egyenesen a nyomozóhoz ment.
- Akkor az induláshoz talán ennyi: a lány, huszonnyolc éves volt, hat hónapos terhes valami afrikaitól. Drogozott, valószínűleg valami új szert, majd megkapod a labortól. A neve Kimra Jhons, Angliába született magyar anyától, de itt élt.
Itt élt négy hónapja a lakásomon...
5396
Kitti - 2019. december 30. 10:13:51

Drága Ági! Pont Te vagy az, akinek biztosan nem javasoltam volna ezt a történetet. Egészen egyszerűen nem a te lelkednek való. Nincs benne semmi felemelő, csupán rideg, valóságot tükröző realista gyakorlat, ami szinte lélektelen. Neked viszont szükséged van arra, hogy a lelked kapjon valami pluszt, valami felemelő érzést az olvasmányából. Valami extázishoz hasonló érzelmi lökést, ami szép, kedves és tovább melegít, mint a bundás télikabát. Nagyon örültem, hogy mégis csak elolvastad, itt jártál és külön megtiszteltetés, hogy ennyi írásom alatt ott találom a neved. Köszönöm szépen neked!Heart

6578
nagyagnes - 2019. december 28. 19:20:15

Szia, Kitti!

Izgalmas történet. Igaz, csak egyszer lehet elolvasni. Mégegyszer nem olvasnám el. Meg előre tudtam benne, hogy a lányt fogja boncolni. A lány gátlástalan, mindig örülős, vendéglőbeli fékezhetetlen viselkedéséből, más megnyilvánulásaiból is (mindig kitörni vágyó jókedve, meghökkentő ötletei) lehetett tudni, hogy drogos.
-Apa leszel, boncász! - közli ilyen szemtelenül az orvosnak, arcába kacagva, szemtelenül. Nem szimpatikus.
Csak a terhessége volt meglepetés, azt nem gondoltam előre.
Viszont megható annál fogva a történet, hogy sohase tudhatjuk, mi történik... mint ahogy a boncteremben az orvos se sejtette aznap, hogy mindjárt kit hoznak...
És most elolvasom mégegyszer azt a tavaszról szólót...

5396
Kitti - 2019. november 02. 18:31:17

Igazán örültem neked Kedves Magdolna! Szeretettel láttalak, köszönöm szépen a dicsérő szavaidat, bár vannak kedvesebb történeteim is... Grin

6191
Magdolna43 - 2019. november 02. 18:26:05

Kedves Kitti,
Hátborzongató, nagyon érdekes törtenétedet , érdeklődéssel olvestam, olyan élethű, hogy akár igaz is lehetett volna.
Szeretettel grstulálok,
Magdi

5396
Kitti - 2019. november 02. 18:10:23

Köszönöm Margit, hogy végigborzongtad ezt a rémes történetet.
Nagyon örültem, hogy itt láttalak! Rose

6019
orok szerelem55 - 2019. november 02. 12:30:56

Kedves Kitti!
Ez egy vérdermesztő történet!
Nagyon élethűen írtad, szinte előttem játszódott le a történet!
Szeretem nézni a krimi filmeket, de ez túlszárnyalta mindet.
Kár, hogy egyenlőre nem lesz folytatás, de talán mégis?

Szívből, elismeréssel gratulálok írásodhoz!

Margit Rose

5396
Kitti - 2017. december 02. 10:58:18

Kedves Rita!
Az összes kérdésedre tudnék válaszolni, mert ahogy feltetted, már képekben láttam a történéseket. Grin Ám most nem fogom megírni. A történet nem valós, az igazsághoz semmi köze.Legalább is, nincs tudomásom róla, hogy történt ilyen a valóságban. Talán, ha kicsit lecsendesedik körülöttem a világ, akkor esetleg tovább írom.
Nagyon köszönöm, hogy itt voltál!Rose

5396
Kitti - 2017. december 02. 00:39:28

Örülök, hogy itt (is) jártál! Köszönöm! Folytatáááás? Elég nekem egy regény, azt is már vagy tízéve biztosan írom. Smile Nem, most nem fogom folytatni.Azért olyan sok kérdés nincs nyitva. Majdnem bepalizták szegény Balázskát. Bár még három hónap és kiderült volna, csak hát a házasság nem mindenkinek csiki-csuki. Smile
Köszönöm szépen!RoseRoseRose

4005
zelgitta - 2017. december 02. 00:00:42

Micsoda Krimi! Nincs folytatás? Mert nagyon felcsigâztad a kíváncsisâgom, Kitti.
Annyi nyitott kerdés maradt válasz nelkül...
S még valami: a fantâziád utolérhetetlen történeteket produkâl...
Gratula!
G.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.