Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Putterer Magdolna Léna: Mindig az alap a lényeg !
Mióta megalakult a Közvélemény - kutatás, az ember nem unatkozik. Egyfolytában csörög a telefon , ha akarom, ha nem . . Hol a vonalas, vagy épp a mobil, no meg persze a másik mobil, mert mobilból van kettő . Jó, ha ennyi telefon van egy háznál , de olyan is van amikor túl soknak tűnik a három telefon egyszerre.

ELSŐ CSÖRGÉS
Megszólalt a vonalas telefonom.

- Kirándulásokat szervezünk az országon belül. Akar kirándulni?
- Kirándulni ? Köszönöm szépen , hogy megkeresett , de kirándulok eleget . Gyakran eljárok a közelben megtalálható Deseda -Tóra .
- Deseda - Tóra ? Azt nem tudom hol van.
- Én tudom . Itt a közelben. Oda bármikor eljutok, ha pihenésre vágyom.
- Távolabbi helyekre nem vágyik ?
Vágyni vágyom, de vannak állatkáim akik miatt nem mehetek.
- Vannak helyeink ahova kutyáját is magával viheti .
- Igen tudom , de nekem cicám is van a fiamnak köszönhetően.Családot alapított, őket meg itt hagyta nekem, de nem baj. Nagy örömöt tudnak okozni az állatkák.
- Akkor nem tudok ajánlani semmit sem ,mert cicáknak nincs hely.
- Cicának nincs hely? A cica pedig sokkal kisebb, mint egy kutya.
- Tudom, de mégsem tudok segíteni.
- Bocsásson meg, de én nem is akarom, hogy segítsen, mivel már az elején jeleztem nem kívánok utazni. Köszönöm a megkeresést . Viszont hallásra.

Tűzhelyen rotyog az ízletes gulyásleves, már csak csipkedettet kell elkészítenem beletennem. Liszt, csipetnyi só, tojás . Jól összedolgoztam, gondoltam beleszaggatom a levesbe, de nem sikerült. A telefon az oka mindennek .

MÁSODIK CSÖRGÉS :
Egyes számú mobiltelefonom következett . Lisztes kézzel kezembe vettem szeretett szép fekete telefonomat , megnyomtam a fogadógombot., hogy ne csörögjön, ha már csörög .

- Kirándulásokat szervezünk ...
Illetlenül gyorsan közbevágtam, mert várt levesem és a csipkedésre váró tésztagombócom, no meg az imént már elmondott mindent a másik telefonomon.
- Köszönöm szépen, de az imént beszéltünk, mondtam nem kívánok utazni.Viszont hallásra.
Még vissza sem értem a konyhába, megszólalt a második mobilom

HARMADIK CSÖRGÉS

- Kirándulásokat szervezünk. - Szólalt meg ismét az a hang , akivel előtte már kétszer beszéltem.
- Ne haragudjon, de nem tűnik fel Önnek , hogy sorban egy személy telefonját hívja , ami zaklatásnak felel meg ? Nekem az lenne az első, ha listát tesznek elém , mindezt kiszűrjem , ne zaklassam az embereket. Köszönöm hívását. Viszont hallásra.

NEGYEDIK ,ÖTÖDIK ,HATODIK , HETEDIK CSÖRGÉS
Kezdődött elölről minden . Sorban felhívtak különböző cégektől , hogy különböző termékeket ajánljanak .

- Természetes alapanyagú ránctalanító arckrémet ajánlanék Önnek , ha megengedi.
- Köszönöm szépen nem kérnék. Saját készítményeket használok, ami sokkal jobb , olcsóbb , mint más készítmény. Ráadásul tudom mit teszek bele. Köszönöm megkeresését. Viszont hallásra.
Megszólalt az egyes és a kettes számú mobilom szintén ezt a terméket ajánlva , miközben a levesem fortyogott a gázon tovább.

Ezen a napon egyfolytában megkerestek más - más cégek különböző termékeket ajánlva, mint például férfiborotvát ajánlottak nekem, különböző masszírozót, takarítógépet , csoda zoknit, rezgő papucsot ,reumakrémet, stb...
Ami azt illeti, nehéz volt mindegyiktől megszabadulnom , hiába mondtam köszönöm nem kérem az ajánlott terméküket .
Lecsapni a telefont elköszönés nélkül, azt azért nem akartam.Nagy bunkó lettem volna , ha nem hallgatom őket végig .
Más módszert voltam kénytelen bevetni .
Alig szólaltak meg , kénytelen voltam belevágni szavukba .
Kellemetlenül éreztem magam mindez miatt , de a kényszer nagy úr , szokták mondani.
Természetesen mivel egyik termékre sem volt szükségem ,mindenkinek megköszöntem a megkeresését , de már egyre türelmetlenebbül nagyon gyorsan megszakítottam a beszélgetéseket .
Időközben a levesem levét többször kellett pótolnom, mert elfőtt . Végül sikerült a csipkedettet is belecsipkednem. Rövid idő elteltével vehetem is le a gázról . - Gondoltam önmagamban.
A telefon ismét megszólalt.
Csörgött és csörgött mindaddig, amíg fel nem vettem:

- Olyanokat keresünk, akik még nincsenek hatvanévesek .
- Én még nem vagyok hatvanéves, csak ötvenkilenc.
- Ötvenkilenc ? Az már nem jó .
- Hála istennek. Viszont hallásra.
Telefon elnémult , benne már senki nem beszél .Egy kis ideig még hallgattam , hátha a csend megszólal, de csak kutyám morogta meg az emeleten lakó egyik szomszédot, aki épp ekkor ért haza.
Leültem kedvenc fotelembe , hátradőltem, lábaimat feltettem a közelben lévő kanapéra, becsuktam szemem és egy jó nagyot sóhajtottam. Végre csend, nyugalom. Jaj, de jó .
Ismét megszólalt a telefon .
Csörgéstől idegeim megfeszültek , tán a hajam is égnek állt .Dühösen felkaptam , ingerülten beleszóltam :
- Köszönöm nem akarok utazni, nem kérek semmilyen terméket, semmit nem vásárolok. A viszont hallásra.

Majdnem lecsaptam a telefont, amikor beleszólt egy ismerős hang :

- Szia kislányom. Mi van veled ?
- Jaj, anyu ... Te vagy az ? Ne haragudj, bocsáss meg. Tiszta dilis vagyok már . Egész nap szólt a telefonom. A levesemből főzelék lett. Végül is nem baj, mert legalább hamarabb jól lakom tőle , bár levest ettem volna szívesebben, nem főzeléket .Képzeld , még férfi borotvára is rá akartak beszélni, hiába mondtam nincs férfi a háznál. Erre azt mondta a nő : - Nem baj, ha most nincs. Idővel biztosan lesz , akkor viszont szükség lesz rá .Vegye meg és tegye el addig.

Anyám elnevette magát ,vele együtt nevettem én magam is .
Én mondjuk kínomban nevettem, miközben érezhetően megfeszültek idegeim, összes izomzatom görcsbe rándult ennyi telefoncsörgés után . Biztosan ez volt az utóhatás , ami most és így jött ki rajtam .
Ahogy elköszöntük egymástól , a vonalas telefonból eltávolítottam az elemet , a mobilokat lenémítottam , majd a három telefont átvittem a másik szobába , bedugtam ágyamba a paplanom alá.
Szépen eligazgattam a takarót , elégedetten néztem végig a sima ágyamon.
Kimentem a konyhába, merítettem tányéromba egy jó nagy merőkanállal a még forró gulyásleves - főzelékből , neki álltam kanalazni.
Első kanál után megállapítottam nagyon finom , bár kissé sűrű lett , de az íz a lényeg.
Az viszont szuper.

Mi a gulyásleves - főzelék isteni receptjének titka ?
Legyen három telefonod, de az alapot ami nagyon fontos ,mert ugye mindennek kell, hogy alapja legyen , ami nélkül semmi nem létezhet és ez esetben az alapot a Közvélemény - kutatás adta kedvenc ételemhez.2017. december 22.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.