Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fehérvári Zsófia: Rajtunk múlik.
Hajnal fél háromkor felébredtem. Az ablakon keresztű látom , hogy az utcán a fasor fái egymásba fonódva egy ütemre hajladoztak, ringatóztak,mintha esőért könyörögnének.. Amikor már derengett , látni lehetett a felhők tornyosulását. A vihar még vajúdott, a levegő meleg volt, azután szép lassan megszületett a vihar .Beterítette az eget villámaival. Végre megérkezett a várva várt eső! Lehűlt a levegő. Mintha a fák könyörgése meghallgatásra talált volna. Arra gondoltam, hogy a kiadós nyári eső mindig vajúdással érkezik. A csendes eső, csak csepereg, csak éppen annyi, hogy elég legyen ahhoz, hogy a port elverje. Milyen különös, a fák könnyeiket ontják eső közben , így köszönve meg, az éltető esőt. Rácsodálkoztam a már ismert felismerésre: Lám milyen pici az ember és milyen elégedetlen, pedig mily nagynak tartja magát ! Minden fát nem tud egyenként meglocsolni. Hisz temérdek fa van a világon. Mi lenne velük ha nem esne az eső? Igenis kell a nyári eső, felfrissül a növényzet, felfrissülnek az emberek, az állatok is. Így nem pusztul el semmi, nem fenyeget a kihalás veszélye. A többi már csak rajtunk múlik.Tanulni lehetne a Japánoktól, az ő ötletládájukból sok eredeti ötlet valósult már meg, és nem veszett feledésbe. Régen úgy tanítottak bennünket a szüleink, hogy csak úgy volt jó minden, ahogyan ők tették.Úgy kellett megtanulni, és úgy is tanultuk meg. Természetesen ahány ház, annyi szokás. Közben aki lázadozott, hogy - Nem mindegy az hogyan csináljuk ? Úgyis a végeredmény a fontos! -Bizony,az elkönyvelt engedetlennek számított a családban. Az engedetlenek törték le a megszokást, és vitték előbbre a fejlődést, és így megy ez nemzedékről nemzedékre! Hova tart, azt jó lenne tudni ?
2952
bruxinelli - 2018. február 01. 22:23:27

Igen, igen, igen drága Erzsike, nagyon sok fát kellene ültetni az embereknek, mert mostanában még Erdélyt is irtják s lassan eltűnnek az egybefüggő erdőségek.Nem beszélve az Ausztrál tüzekről. Puszi, Zsófi.

4694
Rzsike - 2018. január 31. 11:35:21

Lám milyen pici az ember és milyen elégedetlen, pedig mily nagynak tartja magát ! Minden fát nem tud egyenként meglocsolni. Hisz temérdek fa van a világon.

Szeretettel olvastalak Zsófi,
Vigyázzunk a földre, ültessünk fákat. Smile Rzsike

2952
bruxinelli - 2018. január 14. 19:57:26

Kedves Kitti !
Örülök tetszésednek.
Tisztelettel, Zsófi.

2952
bruxinelli - 2018. január 14. 19:56:08

Drága Viola !
A megváltoztathatót mi emberek megváltoztathatjuk míg a megváltoztathatatlan nincs emberi elme és kéz ami meg tudja változtatni.Ölellek tisztelettel és szeretettel, Zsófi.

2952
bruxinelli - 2018. január 14. 19:47:52

Kedves Rita!
örülök, hogy megosztottad egyetértésedet.Tisztelettel és szeretettel, Zsófi.

5396
Kitti - 2018. január 13. 13:41:24

Jó volt olvasni. Smile

277
farkas viola - 2018. január 13. 11:26:14

Drága Zsófi!
Érdemes elgondolkozni rajta.
Szeretettel: Viola Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.