Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kitti: Tavasz, szerelem: Kilencedik történet (2018. március)
A tavasz gyönyörűséges ruhába öltözött. Lábán pipacs-nadrágja lobogott a szellő leheletétől, derekán nárciszok sárga szirmából lógó öve, vidáman repkedett. Inge tarka primulákból állt, és fején, hetykén viselte a tulipánokból készült kalapkát.
Pajkos mosollyal az ajkán szökellt a réten, hogy bimbót csókoljon a virágokra, rügyeket simítson a bokrok és fák ágaira. Amikor sikerült rügyfakasztó csókjait elhinteni, édes kacajjal örvendezett.
A Nap felé hujjogó kurjantással jelezte jöttét és smaragdzöld szemével kacsintva csalogatta maga után. Nem tétovázott a napocska, mosolyogva melengette a Tavasz csókjai nyomán előbukkanó életet. Átszaladt a mezőn, bekukkantott a házak ablakán, a tó tükrében megcsodálta magát, majd szaladt, szaladt a tavasz után.
Amerre járt, színbe borult a világ. Eltűnt a szürkeség, a fehér-fekete világ. A házak tetején kiviláglott a színes cserép, hol piros, hol kék, vagy zöld. Az ablakokba kiültek a virágládák és várták a tavasz csókjait. Mikor megkapták, pompázatos színvilág lepte el a város ablakait. Muskátlik pirosa, rózsaszínei, integettek a tavasz után. A cserjék kihúzták magukat és üde tekintettel bámulták a tulipánok büszke fejét. Ibolyák küldték kék illatukat a tavasznak, és barkák bimbóztak felettük. Lila és fehér orgonák bólogattak: igen, itt a csodás tavasz! Isten pazar gyermeke ő, ünnepeljünk!
Lángvirág és meténg kacagott vissza.
A csillagvirág kis harangjaival csilingelt. Átköszönt nárcisznak, aki boldogan üdvözölte őt. A kökörcsin is előbújt téli rejtekéből, hiszen a tavasz hívta őt. Aztán jött hunyor, hófehér szirma mélyén rozsdabarna cirmaival nevetve.
A tavasz meg szaladt, rohant a nyár felé. Futtában azért kurjantott néhányat.
– Örüljetek emberek! Isten hírnökeként újjászületést, életet, örömöt hozok nektek!
És valóban. A lányok hajába virágot, szívükbe szerelmet öntve illant a férfiak felé, hogy rájuk is borítsa a várakozás és szerelem örömét.
Engem már régen megtalált. Örök szerelemmel várom az egyetlen igaz és hűséges szerelmemet, a tavaszt.

5396
Kitti - 2020. január 06. 22:52:12

Igazán nagyon drága vagy Ági! Hálásan köszönöm, hogy visszatérsz egy-egy írásomhoz és mindig akad még kedves, szeretni való szavad. Köszönöm! In LoveRose

6578
nagyagnes - 2020. január 06. 20:44:41

Nagy műveltség is látszik ebből az írásból, a nem megszokott virágok neveinek említése benne: kökörcsin, nárcisz, primula, lángvirág és meténg, csillagvirág.
Persze, a pipacs (a legvidámabb virág), a tulipán, ibolya is ott van... Olyan az egész írás, mint egy tündérkoszorú, mely forrásillatú frissességet varázsol a lélekbe, hajnalkedvű erőt a továbblépéshez a nap bármely órájában, mikor olvassa az ember a soraid, és csalogányének-kedves hangokat csal a gondolatokra, mely szerelemről füttyentget titkosan, nem földi szerelemről, hanem mirtuszillatú fátylon át csodarejtelemről.

5396
Kitti - 2019. december 26. 11:52:06

Ágikám!
Látom, nagy megtiszteltetésben van részem, hiszen nem csak ezt az egy írásomat értékelted a véleményeddel. Végtelenül hálás vagyok a figyelmedért, köszönöm szépen a véleményedet! HeartRose

5396
Kitti - 2019. december 26. 11:50:40

Kedves Laca!
Névtelenül íródott történet ez, és ezért kilencedik. Előttem nyolcan már írtak épp így névtelenül. Köszönöm szépen az olvasást és a véleményedet! Rose

6578
nagyagnes - 2019. december 25. 18:30:09

Szia, Kitti!

Klasszikus zene tavaszod szépsége. Vivalditól a Négy évszak művének egy részletére emlékeztet írásod színvonala.

2951
Firm76 - 2019. november 15. 02:10:26

Kedves Kitti!

Érdeklődéssel olvastam ezt a pazarul megfestett kompozíciót. De hol található a megelőző nyolc történet? Smile

Laca Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.