Kitti: Tavasz, szerelem: Kilencedik történet (2018. március)
A tavasz gyönyörűséges ruhába öltözött. Lábán pipacs-nadrágja lobogott a szellő leheletétől, derekán nárciszok sárga szirmából lógó öve, vidáman repkedett. Inge tarka primulákból állt, és fején, hetykén viselte a tulipánokból készült kalapkát.
Pajkos mosollyal az ajkán szökellt a réten, hogy bimbót csókoljon a virágokra, rügyeket simítson a bokrok és fák ágaira. Amikor sikerült rügyfakasztó csókjait elhinteni, édes kacajjal örvendezett.
A Nap felé hujjogó kurjantással jelezte jöttét és smaragdzöld szemével kacsintva csalogatta maga után. Nem tétovázott a napocska, mosolyogva melengette a Tavasz csókjai nyomán előbukkanó életet. Átszaladt a mezőn, bekukkantott a házak ablakán, a tó tükrében megcsodálta magát, majd szaladt, szaladt a tavasz után.
Amerre járt, színbe borult a világ. Eltűnt a szürkeség, a fehér-fekete világ. A házak tetején kiviláglott a színes cserép, hol piros, hol kék, vagy zöld. Az ablakokba kiültek a virágládák és várták a tavasz csókjait. Mikor megkapták, pompázatos színvilág lepte el a város ablakait. Muskátlik pirosa, rózsaszínei, integettek a tavasz után. A cserjék kihúzták magukat és üde tekintettel bámulták a tulipánok büszke fejét. Ibolyák küldték kék illatukat a tavasznak, és barkák bimbóztak felettük. Lila és fehér orgonák bólogattak: igen, itt a csodás tavasz! Isten pazar gyermeke ő, ünnepeljünk!
Lángvirág és meténg kacagott vissza.
A csillagvirág kis harangjaival csilingelt. Átköszönt nárcisznak, aki boldogan üdvözölte őt. A kökörcsin is előbújt téli rejtekéből, hiszen a tavasz hívta őt. Aztán jött hunyor, hófehér szirma mélyén rozsdabarna cirmaival nevetve.
A tavasz meg szaladt, rohant a nyár felé. Futtában azért kurjantott néhányat.
– Örüljetek emberek! Isten hírnökeként újjászületést, életet, örömöt hozok nektek!
És valóban. A lányok hajába virágot, szívükbe szerelmet öntve illant a férfiak felé, hogy rájuk is borítsa a várakozás és szerelem örömét.
Engem már régen megtalált. Örök szerelemmel várom az egyetlen igaz és hűséges szerelmemet, a tavaszt.

2951
Firm76 - 2019. november 15. 02:10:26

Kedves Kitti!

Érdeklődéssel olvastam ezt a pazarul megfestett kompozíciót. De hol található a megelőző nyolc történet? Smile

Laca Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.