Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Auerbachné Tóth Katalin: Melek - 3. rész
Amikor viszont Melek felnézett, mintha már egész másvalaki beszélt volna.

- Miért vádolsz ezekkel? Szerinted ennyire elvetemült lennék? Allahra, hát nem szenvedtem még eleget?
- Hol érdekel engem a te lelkivilágod? Nem pszichológus vagyok, hogy a lelkedet kezeljem, hanem katona, akinek információ kell! És ha nem adod kérésre, vannak eszközeim arra, hogy kiverjem belőled! Csak egy mocskos terrorista vagy te is, mint az össze többi! - fakadt ki Patrick, bár inkább azért volt kemény, mert szégyellte, hogy néhány perccel korábban megszánta a foglyot.
- Nem önszántamból kerültem ide, hadnagy! Az előbb kerítéssel vádoltál, meg hogy én rabolom el a lányokat a terroristáknak. Nos, ez részben igaz, az elrabolt lányokat nekem kell felkészítenem, mert tudom, min mennek keresztül, hiszen... Hiszen valamikor én is így kerültem az Iszlám Állam soraiba! - Melek dacosan felszegte az állát, és most már Patrick szemébe nézve folytatta. - Kérdezték, hogy akarok-e jönni? Nem! Csak elvittek, mert éppen ott voltam! Én legalább megpróbáltam a lányoknak valós képet festeni arról, hogy mi vár rájuk, és tanácsokat adni, hogy hogy élhetik túl! Igen, mi itt mind a túlélésre játszunk! Én is! Nincsenek céljaink, elvárásaink, vágyaink! Csak a túlélés! És hogy egy terrorista a férjem? Igen! De volt ebbe beleszólásom, van ráhatásom? Nincs, mert az iszlám világban a nőket a legtöbben csak tárgyként kezelik! De ettől mi még élő lények vagyunk, vannak érzéseink! A lányok félnek, rettegnek, de tudják, hogy ha engedelmeskednek, akkor a 'terroristáik' legalább megvédik őket! Kénytelenek behódolni, kénytelenek engedelmesek lenni! Akin meg láttam, hogy hetek alatt belehalna, mert nem elég erős ehhez, azt hagytam megszökni! Nekem is van szívem, még ha nem is hiszi el! De én tudom, hogy hány lánynak segítettem megszökni a megbecstelenítés elől! Nekem nem segített senki! Én próbáltam ellenállni, de mi lett a jutalmam? Megtörtek végül, testileg és lelkileg is! Az arcomon is ott a nyoma, még jó, hogy nincs már tükröm, legalább nem látom azt a heget, ami a hatalmuk bizonyítéka! De igaza van, én is terrorista vagyok, mert én készítem fel a lányokat arra, ami vár rájuk! Ítéljen csak el, vagy öljön meg! Ez még jobb is lenne, mert megszabadulnék a kínjaimtól örökre!

Melek-ből csak úgy ömlöttek a szavak, Patrick pedig hagyta. Remélte, hogy valami érdemi információt is kapni fog, hiszen aki zaklatott, kevésbé ura annak, amit amúgy el szeretne titkolni. De a szavaiból azt is megértette, hogy a nő nem önként állt terroristának, bár, a végeredményt tekintve ez most nem számított.

- Mit csináltok azokkal a gyerekekkel, akiket elvittek tőlünk? - kérdezte kis szünet után Melek.
- Miért érdekel?
- A kislányom is köztük volt! Yildiz* a neve, és még csak 3 éves! 6 terhességből 3 vetélésem volt, egy kicsi pedig holtan született. A kisfiam most lenne 5, de ő néhány hónapja meghalt a kiképzőtáborban... Már csak a kislányom maradt nekem! Tudja mit? Kössünk alkut, hadnagy!
- Milyen alkura gondolsz? - kérdezte kis szünet után Patrick, lazán nekidőlve a falnak. De a szeméből érdeklődést olvasott ki a nő, így folytatta.
- Elmondok mindent, amit tudhatok az Iszlám Állam terveiről, stratégiájáról, embereiről, felszereléseiről, szokásairól. Bármit kérdezhet, amire tudom a választ, azt meg is adom! Akár hazugságvizsgálatnak is hajlandó vagyok alávetni magam, de csak egy adott ideig.
- Mit értesz ez alatt?
- Néhány hét, néhány hónap? Addig bármikor a rendelkezésére állok, ha kérdése van. Megesküszöm rá, hogy csak az igazat mondom, és nem szököm meg, ha lehetőségem adódik se! De utána adjon ki a helyi hatóságoknak, mint terroristát, hogy halálra ítéljenek!
- Miért akarsz meghalni?
- Én nem akartam ez lenni! Nem volt döntésem, csak sodródtam a helyzettel. Mások döntöttek helyettem, én csak megalkudtam, hogy túléljek. De már nem akarok élni! A lányomat juttasd el a szüleimhez, ha vállalják egyáltalán az unokájukat! Ha megígéred, hogy a lányomat elviszitek a szüleimhez és engem legkésőbb egy év múlva átadsz az iraki hatóságoknak, akkor minden információt megadok, amit csak tudok!

Patrick megdörzsölte az állát, pedig nem is viszketett, majd beletúrt az amúgy is kócos hajába. Mélyeket lélegzett, és csak majd’ egy perc után szólalt meg.

- Meggondolom még a dolgot, mert ebben nem dönthetek egyedül. De azért add meg a szüleid címét, és meglátom, tehetek-e valamit a kislányodért. Ha az alkuból esetleg nem lesz semmi, egy gyereknek azért mégiscsak családban a helye...
- Köszönöm, hadnagy. A szüleim utolsó, általam ismert címe: 214 N Aurora Avenue, Oakland, NE 68045, USA.
- Egy amerikai cím? - Patrick döbbenten nézett a nőre, aki halkan válaszolt:
- Nem mindig hívtak Meleknek. A Melek török szó, angyalt jelent. Az eredeti nevem Angela Mabel Amendola, és 7 évvel ezelőtt Hatay városából raboltak el az Iszlám Állam katonái...

- vége -***

Yildiz - török szó, jelentése: csillag
4204
pathfinder - 2020. március 01. 21:05:14

Kedves Kata!

Azt már nem éreztem annyira lényegesnek. A története volt a lényeg, és hogy a végén csal elárulja, ki is ő valójában. Azt, hogy mi lesz vele, az olvasók képzeletére bíztam.

Köszönöm, hogy végigkövetted a történetét!
szeretettel:
Kata Heart

5772
Saranghe - 2020. február 18. 18:54:32

Kedves Kata!

Jó lett volna tudni, hogy mi történt a nővel ezután. Sad

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

4204
pathfinder - 2018. október 12. 15:36:34

Kedves Babu!

Próbáltam nem feltétlenül az elvárt módon befejezni a történetet. Örülök, ha sikerült. Köszönöm szépen, hogy végigolvastad mind a három részét.

Köszönöm szépen! Szeretettel:
Kata Heart

5548
babumargareta - 2018. október 01. 20:00:31

Kedves Kata !
A vegere ertem es egesz maskepp alakult ,mint ahogy
elgondoltam !
Becsapodtam ,nem gondoltam ,hogy amerikai fehernep !
Gratulalok otletes irasodhoz szeretettel.....BabuHeart

4204
pathfinder - 2018. július 06. 14:44:26

Kedves Zsófi!

Köszönöm szépen, hogy erre jártál. Igen, nem egyszerű, főleg, ha a kultúrák fényévekre vannak egymástól, és kompromisszumot kötni senki nem akar...

Köszönöm, hogy erre jártál és olvastál:
Kata Heart

2952
bruxinelli - 2018. július 06. 07:14:38

Kedves Kata !
Olvastam mind a két részt, a harmadikat is külön, de még együtt az egészet még egyszer el kell olvasnom.Ez egy másik világ amibe nehéz belelátnom.
Szeretettel grat. Zsófi.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.