Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kőműves Ida: Ha jöttök, lesztek...
- Halló, csókolom Bözsi néni!
- Halló! Szerbusz angyalom. Éppen emlegettünk a szomszéd Margitta`. Téged, persze, hogy téged. A pletyka gyorsabban terjed a fénysebességné` is, különösen a mai világba`. Milyen pletyka, milyen pletyka? Nem akarok darázs-fészekbe nyúlni, de hát nem szégyen az. Különben is, milyen ember az, aki nem iszik? Oszt aztán, bor be, ész ki. Na, de neked legyen több eszed angyalom, tudod, nem az a legíny, aki üt, hanem, aki állja.
- Aztán azt is tartsd ám szem előtt, hol a harag tanyát üt, nincs helye az észnek. Okos jány vagy te, tudom én aztat, no meg bátor is, és a bölcs ember nem téved el, a bátor nem fordul vissza. No, hát ehhez tartsd magad. Tudod jányom, ahhoz, hogy tisztán lássunk, először el kell sírni a könnyeinket...
- Azt tudod-e, hogy a szomszéd Rozi hogy járt? Nem-e? Nahát, a nyáron vót az esküvője neki, aztán derült ki, hogy az urának munkája sincsen. Hazudott az a kelekótya, ez a szegíny jány meg mindent elhitt neki. Most aztán a Rozi apja fogta munkára a vejit, de hát az a lapát hátáva` méri a borsót. No meg kocsmázik, meg csak a Jóisten tudja hol kódorog. Tudod, leskelődik mint ördög a kolostor körű, de így van ez, ha egy bolond bele dobja a kútba a követ, száz okos se veszi onnan ki. Most aztán otthon rídogál a Rozi, az a szerencséje nekije, hogy tudja, lyukas ruhának tű az orvosa. Így aztán nem unatkozik szegíny...
- Az öreg Király meg a halálán van, tudtad?. Csak az imádság tartja benne a lelket, ha ugyan tud az ilyen gazember imádkozni. Bár, imádkoznak helyette elegen. Gazdagnak mindenki a rokona akar lenni. Annyi annak a vagyona, hogy maga se tudja mennyi, oszt látod, ahogy a játék véget ér, a király és a paraszt is ugyanabba a dobozba mennek vissza. Hiába küzdenek az orvosok az életéért, hiába is bele a sok méregdrága gyógyszer, most mire megy a vagyonáva`, ugyan nem viszi magáva` a túlvilágra. Pedig, de sok szegíny embert tett földönfutóvá az átkozott természete, meg a hatalma, nem vette az emberszámba a szegínyt, aztán őtet is utolérte a végzete. Majd az orvosok elintézik, csak orvos ölheti meg az embert bírság nélkül. A jótéteményeket rendszerint a mennyben fizetik meg, a rossz tetteket még itt a földön. Így vót ez mindig, így van ez most is...
- Jaj angyalom, mennem köll má` készíteni a vacsorát, mer` mindjárt itt az uram, és tudod, törött tojás nélkül nincs rántotta. Jó` elbeszélgettünk, majd meg is mondom a Julinak... hogy milyen Julinak? Hát nem az Ácsék jánya vagy, az Ács Julié? Micsoda? Az uram unokahúga Pestrűl? Azt mondod, jöttök a hétvégén látogatóba? Azt a fűzfánfütyülőjit, hát miért nem mindjárt ezzel kezdted? Hát gyertek jányom, gyertek! Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek.
2678
Emperor - 2019. január 20. 16:08:44

Kedves Diána és Icu!

Hálás köszönetem soraitokért. Nekem öröm, hogy rátaláltatok és megmosolyogtatott titeket a történet.

Sok szeretettel,
Ida

524
BogIcu - 2019. január 18. 12:56:25

Drága Idám!

Hú, de örülök, hogy visszalapozgattam, és rá találtam erre az írásodra. Jókedvem lett izibe'Wink

Gratulálok, nagyon tetszett!
Ölellek szeretettel: IcuRoseRose

6149
Dianab - 2018. december 13. 15:30:06

Nagyon tetszett nekem is! Smile Köszönjük szépen!

2678
Emperor - 2018. november 28. 20:11:42

Kedves Bubu és Magdi!

Örülök, hogy tetszett, esetleg megmosolyogtatott titeket ez a kis paródia. Hát igen, sokan vagyunk, sok félék, ilyenek is, magam is találkoztam hasonlóval. Hálás köszönetem a kedves sorokért.

Szeretettel RoseRose
Ida

1403
titanil - 2018. november 26. 13:55:49

Drága Ida!
Ez az írásod egy kabaréjelenetben is megállná helyét, nagy tapsot kapna. Nagyon tetszenek nekem az "ízes" beszédek, a történet közé beillesztett szólásmondások.
Sok szeretettel olvastalak: Magdi RoseHeart

5548
babumargareta - 2018. november 26. 13:22:08

Ez nagyon érdekes ,,ez a történet jól beleillik a nők világába!
Vannak ilyen emberek ,akik nem hagynak szóhoz jutni
egy beszélgetés során.Heart
Reálisan ábrázoltad a " minden lében kanál "mondokát !
Gratulálok szeretettel....Babu

2678
Emperor - 2018. november 25. 16:59:15

Drága Viola és Klári!

Egyszer régen, magam voltam elszenvedő alanya egy ilyen "párbeszédnek", s annak emlékére írtam ezt a kis paródiát.
Valójában szólásokból, közmondásokból áll, némi összekötő-szöveggel tarkítva. Örülök, ha megmosolyogtatott benneteket. Hálás köszönetem a kedves sorokért.

Szeretettel RoseRose
Ida

6081
varonklari - 2018. november 24. 13:46:22

Kedves Ida!
Az biztos, hogy ilyen esetek gyakran megesnek az emberrel, hogy a jó öreg rokon elfelejtkezik magáról, meg rólunk is! Nem beszélve a nagynénikről, szomszédnénikről, meg a valahonnan rokonok vagyunk...nénikről, akik mindenről tudnak, mindent el is szeretnének mondani. No és a vendéglátásban is igen "barátságosak", ahogy írtad: "Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek."
Nagyon tetszett, megmosolyogtam soraidat! -Szeretettel: Klári

277
farkas viola - 2018. november 23. 17:01:02

Drága Ida!
Jó pofa kis olvasmány volt.
Szeretettel: Viola Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.