Bakonyi Ervin: Én is ember vagyok
Decemberi reggel. Állok az ablaknál. Homlokom a hideg üvegen pihen. Kihalt az utca. A szemben levő falon terpeszkedő folyondárt szél tépkedi. Lassú szemekkel eső permetez. Le kell mennem kenyérért. Kapom a kabátot, kesztyűt, elhagyom meleg lakásom. Nekem jó. Vajon másnak milyen lehet? A meredek utcán szembe jön velem egy hajléktalan. Görnyedten, fázósan. Korgó hassal, kirekesztve. Látszik a kinézetén, hogy nem ma került a járda "mezőre". Este volt e helye a melegedőn? Tudvalevő, hogy mindenkinek nem jut ágy és étel. Szerencse, hogy kormány problémáját részben átveszi a buddhista szervezet. Más különben mi lenne azzal a sok lemorzsolódott nincstelennel, kispénzű nyugdíjassal, akik kénytelenek beállni a forró ételért. Legalább húsz éve annak, hogy naponta látom őket. A megvetéstől, a közönyösségtől a házfalak mentén lépegetnek lesütött szemmel. Borostásak, ápolatlanok, gondozatlanok, lelkileg megtépázva. Ráadásul, még azt is előírják, hol lehetnek. Nem állhatnak meg egy percre sem, s ha fázik, a villamosról lenézik, mert illatozik. Tél ellenfelük. Ha az idei fagyokat túlélik, ismét nyer egy évet. De meddig kell még szenvedniük? Mikor lép a kormány? A lopott pénzeket erre kellett volna fordítani. Nyugdíjemelésre, Kórházakra. A Betegség, s a halál nem focizik, hokizik.
Nekünk van lakás, család, munka. Van mit az asztalra tenni, még ha kevésnek is tűnik. A gyógyszert meg tudjuk venni. Megspóroljuk. Egyszeri nyaralásra is telik. Nem úgy, mint Ők, akik a városból többet látnak, mint mi, akik itt lakunk a forgatagban, komfortosan. Segítsetek emberek! Szóljatok az érdekükben! A Kárpát utcában volt egy nyolcszintes, üvegezett épület. Szétverték. Ebben 100 családnak lehetett volna helyet biztosítani. Ezt a lehetőséget is elpuskázták. Biztos eladják a telket borsós áron. Addig árusítotok, amíg ki nem ürül a tok? Anyátok!
Jó emberek, segítsetek! Szójatok az érdekükben, mert nem mindenki éli meg a telet! (Este lejegyeztem, reggel kihegyeztem).
5548
babumargareta - 2019. január 14. 17:23:21

Kedves Ervin !
Sajnos a kormánynak nem ez a legfontosabb dolga ,sajnos !
Papíron minden törvénybe foglalt ,az is hogy a rmegszorult
embereket ,segíteni kell ,csak valahol elakadnak ezek sorok.
Csakhogy nem így működik a politika .
A papír és az akció között nagy hiányok vannak !Sad
Gratulálok szeretettel.....BabuIn Love

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.