Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Fény és árnyék
Csend van, sötét és meleg… finom, meleg puhaság. Teljes kényelem…
Először furcsa volt, ijesztő, de aztán jobb lett, sokkal jobb. Már nem csapódom ide-oda… igaz, kicsit szűkebb is a hely… egyre szűkebb.
Egy ideje már hangokat is hallok, ez új, eddig csak valami zúgást éreztem és némaságot. Figyelek… nem mindig jó ez így. Most sem… Csend legyen!
De… várjunk csak! Egy ismerős hang. Kellemes… simogat, hozzám beszél… szeretem! Hogy honnan tudom, hogy szeretem? Ezt kérdezed? Ne legyél olyan kíváncsi! Tudom, és kész!
Dúdol… mesél… dédelget… Köszönöm, már alszom…
Néha kicsit morcos vagyok, és ezt tudatosítom is, hiszen én vagyok a főnök! Ja, szerinted nem? Tévedsz pajtás! Én… én vagyok! Amit kérek, megkapom… utána béke van, és passz…
De…, mi ez a furcsa lüktetés? Csúszom lejjebb… és lejjebb… Zavaros hangok erősödnek. Fáj a fejem, hagyjátok abba!! Aludni akarok!
…Fény… éles, bántja a szemem, valami ragacsot törölnek le az arcomról. A szemem kinyitom… árnyak körülöttem. Kik ezek? Segítség…!

Mi ez? Mi ez a ricsaj? Szörnyű ez a visítás… Ja, hogy ez én vagyok? O…óóó, vagy inkább O…ááá! Kicsit idegesítő a hangom, de… de megijedtek… Kezek nyúlnak felém… és egy édes arc… Ő az! Érzem, hogy Ő az… Még egy visítás, puha kezek érintenek, simogatnak… A szám keres, kutat… finom… meleg… édes…

A pocim tele… békésen szundítok. Még vetek egy pillantást a körülöttem állókra. Aggódó tekintetek, félénk mosolyok… nyüszögök nekik még egy kicsit… Rögtön rám figyelnek ismét. A puha kéz a buksimat simogatja. Finom… nagyon finom…
Kapnak egy kis mosolyt, mielőtt elalszom. Hiába, no… megdolgoztak érte… és én is. De, biztos, ami biztos, szögezzük le: Én vagyok a főnök! Oké? Ezt ne felejtsétek el! Most pedig, alszom egy kicsit… Jó éjszakát nektek is…!
2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 19. 12:21:55

Kedves Viola!
Ha nem félünk felnőttként kicsit gyereknek maradni, sok mindenre gondolhatunk vissza úgy, ahogyan az átlag felnőtt társadalom nem mer. Sajnos amikor felnövünk, sokakban eltűnik a gyerekekre sokkal jobban jellemző kíváncsiság, odafigyelés és sok minden más is. Én azt mondom, nem szabad soha sem felnőnünk! Meg kell maradnunk lélekben egy kicsit gyereknek és mernünk kell szeretni, odafigyelni másokra, mert csak így lehet boldog és teljes az életünk. Smile
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 19. 12:19:28

Kedves Margaréta!
Nagyon sok boldogságot és együtt töltött időt, élményeket kívánok születendő unokádhoz.
Ő most éli át írásom elejét Smile
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 19. 12:18:28

Kedves Magdi!
Köszönöm, hogy olvastál. Egy kis jövevény a legfontosabb amikor érkezik, bízom benne, hogy egyszer mindenhol így gondolják majd.

Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 19. 12:17:04

Szia Ancsa!
Örülök, hogy olvastad ezt a kis írásomat is Smile
Néha kicsit igyekszem belegondolni milyen helyzetek lehetnek.
Az jó, ha sikerül. Smile

Józsi

277
farkas viola - 2019. január 19. 10:39:33

NAHÁT KEDVES JÓZSI, TE EMLÉKSZEL MÉG ARRA, AMIKOR BABA VOLTÁL? JÓ VOLT OLVASNI.
Szeretettel: Viola In Love

5548
babumargareta - 2019. január 18. 19:24:28

Kedves Józsi !
Nagy szeretettel olvastam kedves baba élményedet .
A napokban várom ,hogy a legkisebb unokám ,aki még az
anyuci pocakjában van megérkezzen !Smile
Gratulálok szeretettel.....Babu

1403
titanil - 2019. január 18. 13:39:08

Kedves Józsi!
Nagyon aranyosan írod le egy baba érzéseit születése idején. Igen, egy újszülött Főnök a családban, hiszen teljesen megváltoztatja a szülők eddigi életét.
Sok szeretettel olvastalak: Magdi Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.