Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakos József: Fény és árnyék
Csend van, sötét és meleg… finom, meleg puhaság. Teljes kényelem…
Először furcsa volt, ijesztő, de aztán jobb lett, sokkal jobb. Már nem csapódom ide-oda… igaz, kicsit szűkebb is a hely… egyre szűkebb.
Egy ideje már hangokat is hallok, ez új, eddig csak valami zúgást éreztem és némaságot. Figyelek… nem mindig jó ez így. Most sem… Csend legyen!
De… várjunk csak! Egy ismerős hang. Kellemes… simogat, hozzám beszél… szeretem! Hogy honnan tudom, hogy szeretem? Ezt kérdezed? Ne legyél olyan kíváncsi! Tudom, és kész!
Dúdol… mesél… dédelget… Köszönöm, már alszom…
Néha kicsit morcos vagyok, és ezt tudatosítom is, hiszen én vagyok a főnök! Ja, szerinted nem? Tévedsz pajtás! Én… én vagyok! Amit kérek, megkapom… utána béke van, és passz…
De…, mi ez a furcsa lüktetés? Csúszom lejjebb… és lejjebb… Zavaros hangok erősödnek. Fáj a fejem, hagyjátok abba!! Aludni akarok!
…Fény… éles, bántja a szemem, valami ragacsot törölnek le az arcomról. A szemem kinyitom… árnyak körülöttem. Kik ezek? Segítség…!

Mi ez? Mi ez a ricsaj? Szörnyű ez a visítás… Ja, hogy ez én vagyok? O…óóó, vagy inkább O…ááá! Kicsit idegesítő a hangom, de… de megijedtek… Kezek nyúlnak felém… és egy édes arc… Ő az! Érzem, hogy Ő az… Még egy visítás, puha kezek érintenek, simogatnak… A szám keres, kutat… finom… meleg… édes…

A pocim tele… békésen szundítok. Még vetek egy pillantást a körülöttem állókra. Aggódó tekintetek, félénk mosolyok… nyüszögök nekik még egy kicsit… Rögtön rám figyelnek ismét. A puha kéz a buksimat simogatja. Finom… nagyon finom…
Kapnak egy kis mosolyt, mielőtt elalszom. Hiába, no… megdolgoztak érte… és én is. De, biztos, ami biztos, szögezzük le: Én vagyok a főnök! Oké? Ezt ne felejtsétek el! Most pedig, alszom egy kicsit… Jó éjszakát nektek is…!
4932
liliom54 - 2019. szeptember 09. 11:13:34

Kedves Józsi!

Szívből gratulálok, élethű, csodálatos írásodhoz!

Szeretettel olvastam: ÁgiSmile

6266
Katinkakata - 2019. január 25. 14:18:41

Kedves József!
Csodálatosan írtad le egy új élet születését. Bevallom őszintén, meghatódtam. Tíz napos kisbaba aranyozza be szűkebb családom napjait, akit tegnap tarthattam először karjaimban. Ő egy kis csoda nekünk.
Írásodhoz szeretettel gratulálok: KataSmile

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 20. 23:00:16

Kedves Zsófi!
Az a legjobb, ha minden gyereket fény és törődés, figyelem vesz körül. Az életünk legszebb része felnevelni egy új életet, gyerkőcöt. Smile
Szeretettel
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 20. 22:58:48

Kedves Ida!
Köszönöm, hogy olvastál. Igen, de jó ez a felfordulás. Smile
Szeretettel
Józsi

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 20. 22:58:11

Kedves Klári!
Igen, ő a gyerekünk, vagy később az unokánk az a főnök, akit mindig szeretünk. Smile Unokám még nincs, de várom én is hogy újra átélhessem ezeket a szeretettel teli élményeket a kicsitől felnőtt korig végig kísérve.
Józsi

2952
bruxinelli - 2019. január 20. 19:17:32

Kedves Józsi!
Teljesen átélhető. A küzdelmek már az élet ebben a szakaszában is megjelennek és teljesen egyenlőek az esélyek. Minden pici kis emberke egyformán küzd azért, hogy az árnyékról a fényre juthasson.
Szeretettel gratulálok, Zsófi.

2678
Emperor - 2019. január 20. 16:34:08

Kedves Józsi!

Remek megszemélyesítése az érkező "főnöknek". És mennyire örülünk neki, pedig jól felforgatja aztán az életünket. Smile
Kedves, jóleső olvasmány volt. Köszönöm.

Szeretettel,
Ida

6081
varonklari - 2019. január 20. 13:05:19

Kedves Józsi!
Olvasás közben, az jutott eszembe, hogy mennyi főnöke is van az embernek élet során! Melyikről is lehetne ilyen szépen és elfogultan írni, csakis a legkisebb főnökről, aki hozzánk a legközelebb áll!
Remélem nemsokára nekem is lesznek hasonlóan megélt szép pillanataim, ha megérkezik az unokám.
Szeretettel üdvözöllek: KláriSmile

2
Jozsi-foszerkeszto - 2019. január 19. 23:47:12

Kedves Kata!
Ez így van jól. Smile És később is a gyerekünk van középpontban és ez jó. Smile
Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel
Józsi

5772
Saranghe - 2019. január 19. 16:33:25

Kedves Józsi!

Bizony, ez az igazság! Ő a főnök! Az van, amit ő akar, mi meg csak ugrálunk körülötte, mert ha ránk néz azokkal az ártatlan kis szemeivel, egyszerűen úgy érezzük, hogy mindent meg kell tenni érte! Smile

Szeretettel olvastalak: Rose

Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.