Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Bakonyi Ervin: Görbe tükör
Vasárnap délben a családommal és ismerőseinkkel elmentünk egy Margit körúthoz közeli étterembe. Előző nap töltöttem be hatvanadik életévemet. Feleségem két nappal előbb a xy... születése napját. Ezt szerettük volna bensőségesen, s kellemes körülmények között megünnepelni a családom többi tagjával. Ja, nekem volt már egy. Innen a lányom, aki egy unokával is meglepett.
Nyolcadik éve már, hogy ide járunk el-elvétve. A pincérek udvariasak, készségesek és az étterem atmoszférája is jó. Eddig minden jól indult. A személyzet az eltelt idő óta teljesen lecserélődött. A főnök maradt. Az új pincér serényen tevékenykedett. Még mosolyt is lehetett látni az arcán. A feltálalt ételek szépen voltak elrendezve a tányéron. Örömünk sajnos eddig tartott. Többen kértünk rozmaringgal vasalt csirkét grillezett zöldséggel, amit régen gyengébben fűszereztek. A hús kellemesen volt, omlós. Ám a zöldséges körítés csupán fehér káposztából állt, amit annyira ki szárítottak, hogy késünk sem bírt vele. A pincér megígérte, hogy rákérdez a szakácsra, hogy a többi zöldség, (sárgarépa, zöldborsó, karfiol) miért maradt most le. Kérdéseinkre a válasz mind a mai napig nem érkezett meg. Egyik vendégünk kacsacombot rendelt, amibe akár a foga is bele törhetett volna. Ettől kezdve a pincérek, akit idáig alig láttunk, most sűrűbben jöttek elő a konyha rejtekéből. Tekintetükön a sértettség fénye sugárzott. Ettől függetlenül mégis kifizettük a kötelező 10 %-t, mellé a borra valót. Nem akartam műsort. Ezért nem kérettem a főnököt.
Az örök optimizmusom azt súgja, talán egyszer "megfordul a szél" a rózsadomb alján is.
2009.08.11.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.