Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Flórián Róbert Szabolcs: Olvastam és írok
Tegnap Isten elé álltam. Gondoltam magamban, hogy lesz, ami lesz. Ott álltam előtte és megszólaltam.

- Hékás! Mersz játszani velem? Ha igen, akkor sakkozunk. Te adod a táblát, én adom a figurákat.

Azt történt, amire számítottam? Az Isten rám nézett, aztán kérdésemre és feltételezésemre válaszolt.

- Mi van? Már megint miről beszélsz? Ráadásul össze-vissza. Kisapám nem vagy semmi, hozod a jól bevált, kimunkált formádat. Nem tegnap álltál elém, hanem holnap, hogy még ma lejátsszuk ezt a partit. De hidd el nekem, hogy te nem sakkozni akarsz, a te játékod neve színjáték. Te én akarsz lenni, mert úgy véled, hogy én beléd leheltem magamat. Egy nyavalyát, ez sületlenség. Azóta vagyok, amióta te is. Mióta? Látod, mindjárt teljesen összezavarodom, hogy hozzam a formád. Na, szóval, az a helyzet, hogy te jelen vagy minden korban, természetesen én is ott vagyok. Sosem volt, olyan gondolatom, amelyben nélküled voltam, sosem lesz olyan érzésem, amelyet te nem éreznél át. Tudd, hogy ezzel te is így vagy. Hogy ki adott értelmet létezésünknek? Hát Én, Önmagunk. Ezért aztán éntőlem ne várj semmit, mert minden Benned van, csak fel kell ismerned lehetőségeidet. Ez a mi valódi formánk. Sok szerencsét barátom!

Holnap Isten elé állok. Gondolom magamban, volt, ami volt. Oda állok elé és megszólítom.

- Hé te, izé, sakkozzunk!

Az fog történni, amire várok? Az Isten ugyan rám tekint, de válaszra sem méltat.

- Micsoda! Mi a fészkes fene ütött már megint beléd? Ha tudnám. Kisapám, hát tényleg nem vagy semmi, hogy megint ezzel jössz. Nincs paramnéziád? Mert nekem nagyon is. Nem holnap fogsz elém állni, hanem tegnap, hogy még ma lejátsszuk a "partit". És hidd el nekem, kérlek, hogy te nem sakkozni akarsz, a te játékod neve színjáték. Te én akarsz lenni, mert úgy véled, hogy én beléd leheltem magamat. Egy nyavalyát, ez sületlenség. A többit már pedig szintén elmondtam. Sok szerencsét barátom!

Ma Isten elé állok. Gondolom, hogy van. Van?

- Sakkozunk?

Az történik, hogy jó szerencsét kíván nekem. Nagyon kell ez az őszinte párbeszéd, a baráti bátorítás.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.