Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Gant Elizabet: Napló: Hetedik történet (2019. február)
2018-04-02
Csodásan sütött a nap. Az idei első kiruccanásunkat ejtettük meg a hegyünkre. "Tiétek a Bakony, vagy mifene?" Nem egészen. Mifelénk, ha valakinek van egy kis földbirtoka, azt már hegynek nevezik. És mivel dimbes-dombos a vidék, biztos, hogy lesz a birtoknak egy kis emelkedése, lankás része is. Szóval elmentünk a hegyünkre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kikerüljük az összes lehetséges locsolót. Ugyanis ma van húsvét hétfő. Magammal vittem Elizabeth Gilbert Big magic című könyvét. Olvasás közben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy miért is ne írhatnám meg első regényem történetét? Vagyis azt, mi játszódott le bennem, milyen hatások értek, míg elkészült a könyv. Egyfajta naplószerűség lenne, a mű keletkezésére fókuszálva. És mivel mindig is imádtam a "Hogyan készült?" kisfilmeket, és talán ezzel más is így van, jóváhagytam magamban a gondolatot. Így mától, 2018. 04. 02-tól röviden nyomon követheti, kedves Olvasó, hogyan keletkezett az Elizabet történetei című regény második fele. Mert az első rész, karakterszámilag (147042) már készen áll, hogy útra kelljen.
Szeretettel,
Elizabet

2018-05-02
Nos, én nem igazán szeretek kutatni. Ellentétben Ms. Gilberttel. Lehet, hogy ezért tartok ott, ahol tartok, és ő ezért tart ott, ahol tart. Mindenesetre a tökéletlen, esendő Big magic című műve nagyon hiányzik. Sajnálom, hogy kiolvastam. Nem fél kimondani, hogy a művészet akár a szemétre is vethető lenne, attól még a világ nem fordulna ki a négy sarkából. Lehet, hogy igaza van. Mindenesetre a mai postával landolt Nők Lapja címlapján az ajánló igencsak kecsegtető: Hétvége Lisszabonban. És Portugáliából sosem elég, már ami a regényemet illeti, hisz Betti még el fog tölteni 1-2 hetet e csodás ország fővárosában Paullal. Így azt hiszem, nekilátok a cikk elolvasásának, hogy a könyvben azt a látszatot kelthessem, hogy milyen járatos vagyok Lisszabonban. És még egy gondolat: Miért van az, hogy pont akkor kapcsolom ki a gépemet, mikor elkap az ihlet, és lejegyzek legalább féloldalnyi mondanivalót? Nos, talán ez is az örök rejtélyek listáján végzi nálam. Mindenesetre én most ideiglenesen búcsúzom, szaladok "irodalmazni".
Szeretettel,
Elizabet

2018-06-04
Beírtam a keresőbe, hogy "A szürke ötven árnyalata 2" és a Google egyből egy videás linket dobott ki.
- Ez az! - ujjongtam magamban.
A filmet háromszori nekifutásra sikerült megnéznem, de most legalább már kapiskálom, hogy Christian mit eszik Anán annyira. A végén meg már kezdtem aggódni, hogy nem lesz vörös szobás szado-mazo jelenet. Ha még létezik olyan Olvasó, aki nem látta ezt a filmet, annak elárulhatom, hogy nincsenek benne relatíve durva jelenetek, és a végére én is kezdtem magam úgy érezni, mintha egy romantikus lányregényben lennék. Nem titkolt szándékom e film megnézésével az irodalmazás volt. Azonban Bettinek nem szado-mazo szex az álma, és Paullal sem gyakorolják ezt, így kidobott időnek tűnhet. Azonban úgy érzem, mégsem lett ez elpocsékolt két óra. Tényleg romantikusra sikeredett ez a film a maga nemében. Szóval megérte az élményt. És egyből megírtam a Levél a Kedveshez című rímelő sorokat, melyet bele fogok illeszteni a regénybe. És mivel Paul ért magyarul, Betti el is fogja küldeni a szeretett férfinak ezt a kis verset, míg otthon, magányosan vágyakozik utána. Ezt most eldöntöttem. És azt is, ha ez a húzós két hét letelik, ezerrel rákapcsolok, hogy BEFEJEZZEM életem első regényét. Izgatottan várom a folytatást én magam is.
Szeretettel,
Elizabet

2018-06-10
A pokolba az egész könyvvel! Érdekelhet egyáltalán bárkit is? És még olyan félkész szegényke! Olyan sérülékeny még. Lelki szemeim előtt van egy kés, mely szanaszét szabdalja az eddigi írásaimat. Példának okáért az első fejezetet teljesen ki fogom hagyni, nem álommal kezdünk, hanem belecsapunk a közepébe, a rideg valóságba. És ez nem függelék lesz, hanem első fejezet... Talán ha az Olvasó előre látja, mennyi átgondolt órát vett igénybe e papírhalmaz megalkotása, talán kicsit elkötelezi majd magát, hogy továbbolvassa a fejezeteket. Szívemet is beleteszem az írásba, csak félek attól, hogy senkit nem fog érdekelni az ingyenesnek szánt regényem. Vagy ha el is olvassák, majd kigúnyolnak. De ilyet miért is tennének az emberek? Hisz, ha nem tűnik érdekesnek, majd nem olvassák tovább. Már csak egy hét van a nyári szünetig. Akkor felgyűröm mindkét ingujjamat, és újra, harmadszorra is nekiveselkedek az írásnak.
Szeretettel,
Elizabet

2018-07-15
Elég a sírás-rívásból! Igényem van arra, hogy folytassam a regényemet! Szeretnék letenni az asztalra egy egységes, kerek művet. Ez az álmom. És nem elég ezt kitalálni, meg is kell alkotni. A helyzet az, hogy úgy tűnik, nem kerülhetem el, hogy racionálisabb alapokra emeljem e nagy lélegzetvételű mű megalkotását. Ugyanis jelenleg kezdek elveszni benne. És tudjuk, hogy bármi jobb későn, mint soha. Így 100 gépelt oldal táján elkezdek vázlatot készíteni. Mástól láttam én is, hogy így kell, hál' Istennek nem veszik kárba az egész munkám. De alapos átírásokra is lehet majd számítani. Ugyanis novellapályázatokon is tesztelgettem a művem részleteit, és abból bizony az jött ki, hogy az eredetileg mérföldkőnek számító nyaralás Paullal erőltetett, nem életszerű! Sebaj, úgyis Steve lett volna az igazi, majd még jobban formálgatom a jeleneteket ennek megfelelően. Szóval fel kell gyűrni azt a bizonyos ingujjat, és szépen lépésről lépésre átgondolom az egész regényt, mielőtt hosszan kifejtve nekiállok az írásnak. Nagy munka lesz!
Szeretettel,
Elizabet

2018-08-28
Nos, valószínűleg túlmisztifikálom ezt a könyvírás dolgot. Azt gyanítom, hogy felvettem a szenvedő művész magatartást. Ennek létezéséről pedig Ms. Gilbert könyvében olvastam (Big Magic). Apropó, könyvek. Elkezdtem regényeket olvasni. Szurovecz Kitti önéletrajzi ihletésű írását, most pedig a Csillagainkban a hiba címűnél tartok (John Green írta), és egészen jól haladok. Fenntartják a figyelmemet, és boldogsággal tölt el a tudat, hogy máris milyen sokat olvastam. Szóval ezt is letettem az asztalra. Szerencsére vettem egy olyan könyvet is, amely pont a könyvkiadásról szól. Ennek ismerete jól jön majd a saját regényemhez. Hiszen ennek rejtelmeibe is be szeretném vezetni az Olvasót, annak ellenére, hogy eddig csak annyi tapasztalatom van e téren, hogy a Holnap Magazin gondozásában megjelenő soron következő antológiába 10 oldalt publikálhatok, és ennek az anyagnak a tervezett nyomdai változatát a főszerkesztő elküldte nekem átnézésre. Szóval a Bombasiker című regénnyel fogom folytatni nyári könyvkalandozásaimat, mégpedig hangsúlyosan az irodalmazás miatt. Ami az Elizabet történeteit illeti… Van pár ötletem a történet formálásához, és ez olyan izgalmas! Egyfajta szabadságot ad az embernek!
Szeretettel,
Elizabet

2019-01-19
A Betti-Paul-Steve háromszög, Lisszabonnal vagy anélkül a fiókomban végzi. A kezdetektől végigvezető vázlat nélkül nem lehet regényt írni, legalábbis olyat nem, amit majd szívesen olvasnának. Az irodalmazás igenis fontos, és lehetőleg a könyv megkezdése előtt kell nekiállni. És az írástechnikámat is fejlesztenem kell. Most Lauren Groff Vágy és végzet című regényét olvasom, és le vagyok nyűgözve. Annyi izgalom, olyan pörgés van a könyvében, hogy csak ámulok-bámulok! Az írásművészet a művek olvasásával sajátítható el a leginkább, szerintem, főleg, hogy íráskurzusra most nem futja, és helyileg a közelemben nincs is ilyen, vagy legalábbis én nem tudok róla. Viszlát Elizabet történetei! Üdvözlégy új, kicsi regényem!
Szeretettel,
Elizabet
5843
Gant Elizabet - 2019. február 06. 13:00:36

Kedves Sarolta,
Örülök, hogy írt! Köszönöm szépen, hogy olvasta az írásomat! Nagyon hálás vagyok kedves, elismerő szavaiért.
Sok erőt kívánok!
Szeretettel,
Elizabet

3177
mamuszka - 2019. február 05. 17:42:36

Ez igazi napló.
Értékes emlékeket őriz idős korodra.

Régebben nagy divat volt, tintával és tollal írták bele szerelmük történetét úri kisasszonyok.
Kár, hogy ma már nem divat, modern eszközök /mint a NET/ őrzik a titkokat.
gratulálok SaroltaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.