Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Puruczki Stella: A kocsmában

Dominik és Kamilla már évek óta jó barátok voltak, még a középiskolában ismerkedtek meg de ennek is már öt éve. Gyakran eljártak moziba, színházba és kocsmákba, hogy levezessék a feszültséget a mindennapi problémáik miatt…na és persze hogy beszélgessenek egy-egy ital társaságában. Ez is egy ilyen este volt. A megszokott helyükre mentek a 9-es Pub-ba, ahol a pultos már előre tudta mit fognak kérni a fiatalok. Mikor megkapták az első italaikat a két pohár csapolt sört jelentett lassan felélénkültek tőle ahogy a hideg italt kortyolták és megkezdődött egy mindennapi nem mindennapi beszélgetés.
- Képzeld Dominik tegnap elhívott Dávid randizni – közben elővette elektromos cigarettáját és szívott belőle kettőt – majd folytatta.
Kicsit hezitálva, de feltette a kérdést, amit Dominik nem igazán akart hallani.
- Szerinted elmenjek vele vagy inkább ne – kérdezte meg végül a lány.
- Ezt te sem gondolod komolyan…- válaszolta hevesen és dühhel teli hangon barátja.
Dominik soha nem kedvelte Dávidot érdekes pedig még soha nem találkozott vele. Kamilla nem értette miért ennyire ellenszenves számára hiszen még soha nem találkoztak. Nem is lett volna rá alkalmuk hiszen mind a hárman más-más irányba laktak igen messze egymástól. De Kamilla szent meggyőződése, hogy legjobb barátja és „szerelme” nagyon jól kijönnének egymással.
- Kamilla… figyu már… miért mennél el vele hiszen tisztában vagy vele milyen alak – Határozott mozdulatokkal megigazította szemüvegét és ujjaival beletúrt a hajába.
Kamilla enyhén felhúzott szemöldökkel vizsgálta végig Dominik tekintetét és olyan kérdő pillantást intézett felé, amit nem is lehetett volna félre érteni.
Egyikőjük sem szólt egy szót sem inkább magukba zárkóztak pár percig. Már ezer éve barátok voltak és soha egyetlen egyszer sem vitatkoztak vagy vesztek össze. – Kamilla a söréért nyúlt és belekortyolt majd szeme sarkéból látta ahogy barátja is ugyan így tesz.
- Mi a baj ezzel Dominik? – kérdezte meg végül. – Nem válaszolt a fiú helyette szúrós szemmel mérte végig legjobb barátját.
A kocsmában nem volt túl nagy a forgalom, a pultos unott pillantásokat vetett a vendégek felé, de fél füllel a televíziót hallgatta addig fél szemmel a telefonját nyomogatta.
- Szerintem nem becsül meg téged eléggé Dávid. Emlékszer mi volt legutóbb? Megígérte neked, hogy elmentek moziba és mi lett belőle semmi lemondta. Aztán mikor még az után elhívott téged bulizni? had ne mondjam akkor is mi történt.
- Nem Ő illik hozzád és ezt te is tudod. Különböztük és még bunkó is veled. Ha úgy lenne már rég együtt lennétek és nem csak játszadozna és nem csak akkor találkoznátok mikor Ő úgy gondolja. Felejtsd el van más rendes ember is a Földön, aki törődne veled, és úgy szeretne ahogy megérdemled. Az eddigi két barátod sem felet meg ezeknek a fontos feltételeknek. Kristóf unalmas volt és felszínes soha nem érdekelte mi van veled, de mindig be kellett áldoznod az idődet, és az energiádat. Szemernyi empátia sem volt benne és mindennek a tetejébe zsugori alak volt…soha nem lepett volna meg téged semmivel még egy szál virággal, sem nem, hogy valami nagyobb ajándékkal. Aztán nagy nehezen sikerült vele szakítanod úgy éreztem végre sínen van az életed, és a magad ura lehetsz. Több időd jutott a barátaidra, de aztán egy fél évre rá megismerkedtél egy goromba, egoista emberrel, akivel szintén nem hasonlítotok egymásra…ismét! Szóval kérlek…fogadj meg egy baráti jótanácsot és ne szeress bele olyan emberbe, aki nem érdemli meg.
Kamilla szótlanul pislogott barátja felé és idegesen a harisnyáját ellenőrizgette, hogy a nagy mocorgástól, amit a kényelmetlen kocsma székokozott nem-e sértette ki kedvenc harisnyáját. De mind ez csak álca volt, hogy úgy tegyen mintha nem érdekelné, amit barátja tanácsolt neki.
- Úgy gondolom – emelte fel a hangját Kamilla – sem közöd, nincs hozzá sem jogod nincs hozzá, hogy elítélj engem!
- Azt vártam, hogy majd együtt örülsz velem. E helyett mit teszel? Elítélsz és ki oktatsz.
- Nem kioktatni akarlak, hanem megóvni egy ballépéstől. Mindig csak a saját fejed után mész. Ha annyira okos lennél és nyitott szemmel járnál akkor már rég észrevetted volna ki az, aki tényleg szeret. – gyorsan elfordította fejét és kezével elkezdte babrálni tarkóját.
Kamilla gyorsan felkapta a fejét és meglepődésében majdnem lelökte az asztalról a már üres söröspoharat.
- Ezt, hogy értetted? – kérdezte Kamilla
Dominik arcán és idegesen remegő kezén látszott, hogy kezd előtörni belőle mind az, amit eddig elfolytot magában.
- Kamilla tényleg nem vetted észre? Mindig számíthattál rám én itt voltam neked de te mindig mások után futottál.
Kamilla teljesen meglepődött, lesokkolta legjobb barátja őszintesége és villámcsapásként érte.
- Ha tudtam volna…- hangjában hallatszódott a megbánás és az együttérzés.
- De nem tudtad mert nem is akartad észre venni! De most már mindegy befejeztem, lezárom magamban ezeket az éveket és mától nem érdekel kit választasz. – határozott mozdulatokkal elkezdte felvenni a kabátját és már állt volna fel az asztaltól és indult volna ki amikor:
- Ne várj ne menj el! – kiáltott utána Kamilla és utána róhat
- Sajnálom de eleget vártam – Hangzott a szomorú válasz
- Én is mindig így éreztem irántad - hangzott el a bűvös mondat - Dominik olyan hirtelen torpant meg mint aki szellemet lát maga előtt.
- Igen így van... csak én is féltem, hogy talán te is visszautasítasz és azt végképp nem bírtam volna ki és így máshol kerestem a boldogságot… annyira sajnálom.
Dominik szóhoz sem tudott jutni… hihetetlennek tartotta... majd átölelte legjobb barátját és csak annyit mondott: Eljönnél velem randizni?
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.