Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Éva Kuslits: Utazás
Peti és Panni a vidéki nagymamánál lesznek a hétvégén. - El akartok jönni, jött
a kérdés.?
-Igen, hurrá! Ugye busszal megyünk. Azzal kicsikéim. Nagy a boldogság, vidám a csomagolás. A kisautót nem lehet otthon hagyni, a mackótól sem lehet megválni, s ezernyi kincs, amire szükség nincs.

Az autóbusz nehezen érkezik, ki tudja ezt kivárni! Micsoda pillanat, a jármű orra a sarkon villan, s a megállóban parkol gyorsan. Sorban lépnek az utasok fel. A gyerekek sietve keresnek helyet. Csetepaté, morcosság, az utazás gonddal jár. Ki fog az ablak mellett ülni? Fontos a dolog, ám van megoldás.Oda az egyik, hazafelé a másik fog ott helyet foglalni.

Suhannak a házak. A fák szinte összemosódnak. Lassan a Duna vize csillan, nagy méltósággal elterül a fény játékában. Az ég kékje oly gyönyörű. A felhők sokasága, sok fehér gombolyag, s csábítón hívogat.

A csodát a kislány észre veszi, az ablakon át, szemével követi. -Jaj de szép! Az égen lennék, a felhőket úgy átölelném. A távolban a napocska bújik ki, talán erről álmodik.

Az előttük ülő néni megfordul, s kedvesen elmosolyodik, a gyermek szavain ő is meghatódik.

Láss szépséget, a közeli és távoli világban, kis virágban és mondatban. Ha a gyermek fogékony rá, az igazi kincs, s ez a gazdagság! Felnőttként is meglátod? Boldogabb életed lesz talán.

A jármű siet tovább, a mama szeretettel öleli mind a két unokát.

2019.03.27.


Kuslits Éva
6542
ritatothne - 2020. január 14. 17:51:19

Kedves emlékeket idéztél fel bennem. Hozzám is boldogan jöttek az unokák, de sajnos, hol van ez már? Ezért jó megírni, így legalább fenn marad az élmény.

Szeretettel: RitaRose

6081
varonklari - 2019. március 30. 13:42:09

Kedves Éva!
Merem azt gondolni, hogy saját élményt örökítettél meg, egy boldog nagymama élményét.
Szeretettel gratulálok: KláriRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.