Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Putterer Magdolna Léna: Halló , kibeszél ?
Dolostiel egy jól menő Lapkiadó Vállalatnál dolgozik könyvelőként. Munkahelye nincs túl messze otthonától , így a rövidke távolságot minden reggel munkába menet gyalog teszi meg.

Munkaidőben alig van ideje megegye az otthon előre elkészített szendvicsét . Nagyon sok és felelősségteljes munka hárul rá, mint például a könyvelés teljes körű ellátása, számlázás,vezetői jelentések elkészítése (pénzügyi és gazdasági kimutatások, terv-tény elemzések) elkészítése és ellenőrzése bank, pénztár könyvelése, egyeztetése,
likviditás, cash-flow tervek, jelentések elkészítése
kintlévőségek kezelése, ügyfelekkel való kapcsolattartás,
adóbevallások, statisztikák készítése,havi jelentések, éves beszámolók elkészítése,nyomtatványok naprakész nyilvántartása, elszámolások ellenőrzése, de ezen felül a kapcsolattartás könyvvizsgálókkal és a hatóságokkal, szintén az ő feladatai közé tartoznak.

Műszak befejeztével legtöbbször sétálva indul hazának . Jót tesz az irodai bezártság után a friss levegő, testének a mozgás az egész napos ülés után.Ilyenkor ismerősökkel, szomszédokkal találkozva szívesen elbeszélget , ők is vele. Ezek a beszélgetések megnyugtatják, kizökkentik őt a stresszes állapotból ami munkájával jár.

Ezen a napon úgy döntött inkább Taxit hív , nem gyalogol. Lábai alig bírják el, nagyon gyengének érzi magát , hátán a hideg futkos fel - alá.

- Lehet lebetegszem?- kérdezte önmagától alig hallhatóan.

Felemelte a telefont, felhívta a Taxitársaságot akik az általa megadott címre kiküldték egyik kollégájukat. Ő tizenöt percen belül hazaszállította utasát.

Dolostiel kifizette a fuvardíjat , elköszönést követően kiszállt az amúgy régi járgányból , elindult lakása felé . Piros színű retiküljéből előre kivette a bejárati ajtó kulcsát amit az ajtóhoz érve behelyezte a zárba. Alig fordította el amikor megszólalt mobiltelefonja amit szokáshoz híven mindig a bal kezében tartogat.
Ahogy belépett az előszobába,ledobta táskáját a közeli komódra ,gyors mozdulattal kilépett magassarkú körömcipőjéből amitől már nagyon fájt a lába, majd jó ízűen sóhajtozva elterült a kanapén , fogadta a hívást .
Dolostiel bemutatkozott , majd az ő hangját meghallva egy nő szólalt meg sírva minden bemutatkozás nélkül :

- Vége van .
- Vége van ? Minek van vége ?- kérdezte ledöbbenve .

- Kimondták a válást. Ügyvéd kiszámolta mennyit kell fizessek férjemnek. Van pénz a számlámon , nem jelent mindez problémát . Szeretnék kérni egy bank számlaszámot amire utalhatom. Összepakoltam ami még itt maradt a nagy sietségben.Ennyi volt a 22 év. Eddig gondoztam, mert szerettem ,szeretem még mindig azért nehéz ennyire az elválás . Mindent megadtam , illetve azt hittem mindent .Kevés volt , mint ahogy én magam szintén az voltam.

- Szegénykém !A férfiak sajnos ilyen hálátlanok azokkal a nőkkel szemben akik szeretik őket, mindent megadnak nekik. Furcsamód a nagy kényeztetést nehezen viselik . Nem, vagy kevésbé kapják meg az sem tetszik nekik. A férfi furcsa állatfaj akit még saját szülőanyja sem ért meg.Én sem véletlenül vagyok egyedül. Lehet most lelkileg rossz mivel túl friss még minden, de hidd el te leszel a nyertes. Olyan nyugodt , boldog életed lesz nélküle, mint még soha. Az is lehet visszamegy hozzád. - próbálta megnyugtatni az idegent, bár nem értette mi köze ehhez az egészhez. Túl fáradt volt felfogja a történéseket .
- Nem jön. Megmondta téged szeret , veled akarja leélni az életét.
- Tessék ? Velem ? Az egészből nem értek semmit. Fogalmam nincs, hogy kerültem bele a képbe? Számomra zavaros ez az egész történet már csak azért is mert senkim nincs, csak a munkámnak élek. Fogalmam nincs ki a te férjed. Megkérdezhetem kivel beszélek ? Hogy hívnak ?
- Berenionnak én vagyok a felesége .
- Igen? Ki a Berenion ?
- Ő a férjem, illetve már nem az . Elvált tőlem miattad. Tudod mi tovább beszélgetünk egymással hiába vagyunk külön.Nagyon dicsér téged.
- Szerintem itt óriási tévedés, félreértés történhetett . Én teljesen egedül élek, mint azt mondtam és elmondhatom, szerencsére. Elképzelhető valahol egy számot félreütöttél. Mindez bárkivel megeshet .
- Nem téves . Téged akartalak hívni. Ő adta meg azzal beszéljek veled . Mivel sok pénzről van szó , őt ismerve neki nem szívesen adnám oda. Ami még itt van személyes holmija feladom csomagban a címedre .
- Azt már nem ! - tört ki magából Dolostiel, - Alig vártam
az én férjemtől megszabaduljak , most meg rám akarod sózni a tiedet ? Már bocsánat, de tartsd meg magadnak.Lediktálom milyen számot hívtál. Legyél szíves azt leellenőrizni egyezik -e a neked megadottal. Köszönöm szépen. - egyesével diktálta le a számokat ,majd megkérdezte:
- Egyezik? Minden rendben van ? ?
- Őőő ...... - majd úgy eltűnt a remegő sírós hang, mintha soha ott sem lett volna.
- Na végre ! - mondta megnyugodva. A kanapéhoz közeli dohányzóasztal felé nyúlt , ráhelyezte telefonját amit előtte lenémított . Szemeit becsukva néhány perc pihenés után amikor végül is felfogta valójában miről szólt a beszélgetés, hangos nevetések közepette felkiáltott :

- Én nem vagyok normális ! Hogy lehettem ennyire buta ? A férje igaz nem kell, de a pénzt nyugodtan utalhatta volna, ha már mindenáron utalni akart .

2019. március 16.

/ Szerző : Putterer Magdolna Léna /
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.