Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Márkus Katalin: Kutyahűség
A gyönyörű német juhász kutya költözködés miatt, feleslegessé vált gazdájának. Elaltatni sajnálta, ezért megpróbált új gazdit keresni számára.
Nem kellett sokáig keresgélnie, mert a véletlen úgy hozta, hogy az egyik munkatársa, kutyát keresett idős bácsikájának. Rövid beszélgetés után megegyeztek. Ingyen elviheti a kutyát a bácsikájának, így mindenki jól jár.
Pali bácsi, felesége halála óta egyedül élt, és szeretett volna egy kutyát, akiről gondoskodhat, ezért nagyon várta az új társát. Már kora délelőtt elment a közeli boltba és többféle finom kutyakonzervet vásárolt. Elképzelte mennyire el fogja majd kényeztetni a kutyust, - nagyon izgatott volt, mint egy kisgyerek. Ebéd után már ki tudja hányadszorra sétált ki a kertkapuhoz, figyelte az utcán jövő-menő autókat. Végre egy bekanyarodott a hídjára. Megérkezett Zoli a kutyával. Pajti, - így hívták a kutyát, ijedten nézett kifelé az autó ablakán.
Zoli óvatosan kiemelte Pajtit az autóból és letette a földre. A kutyának minden porcikája remegett. Pali bácsi óvatosan közeledett hozzá, szerette volna megsimogatni, de Pajti dühösen morogni kezdett. Érthető volt morgása, hisz itt minden ismeretlen volt számára, a bácsi, az udvar…
Pali bácsi pár napig csak tisztességes távolból szemlélgette Pajtit. A lépcső elé kitett ételt, mindig megette Pajti, és ugatni sem ugatott már egész nap. Lassan össze barátkoztak, pár hét múlva már el sem lehetett választani őket egymástól
Zoli néha meglátogatta őket, és mindig megnyugodva távozott bácsikájától, mert nagyon jól elvoltak Pajtival.
Mikor beköszöntött a tél, a kutya együtt melegedett gazdájával a házban. A szomszédok furcsállták a dolgot, és szóltak Zolinak, beszéljen már Pali bácsival. A kutyának jobb lenne kint őrizni a házat, nem a kályha mellett melegedni.
Zoli azonban nem tudta meggyőzni bácsikáját, így Pajti maradt a házban. Ráadásul még a szája is tátva maradt, amikor a Pali bácsi közölte vele, hogy jövő héttől Pajtinak is hozat ebédet...
Így teltek az évek, a kutya egy koszton volt gazdájával és bizony jól meghízott, lusta lett. Annyira ellustult, hogy már ugatni sem ugatott, de Pali bácsit ez nem zavarta.
Egy kora tavaszi napon Pali bácsi váratlanul beteg lett, majd kórházba került. Amíg oda volt, Zoli járt mindennap kutyát etetni. Vagyis csak etette volna, mert Pajti bizony nem evett.
Bánatosan feküdt, néha-néha csapott egyet farkával, így jelezte, hogy él. Állatorvost hívott hozzá, mert azt gondolta ő is beteg mint a gazdája.
Az orvos megvizsgálta a kutyát és megnyugtatta, nem testi, hanem lelki beteg. Hiányzik neki gazdája. Majd ha hazajön Pali bácsi a kórházból, akkor a kutya is újra a régi lesz.
Sajnos Pali bácsi már nem jöhetett haza a kórházból. Pár hét betegség után elhalálozott, temetéséről Zoli intézkedett.
Temetés idejére Pajtit bezárta a kamrába, később elment hozzá, és kiengedte az udvarra. A kutya evett egy kicsit, és sétálgatott. Nem zárta vissza a kamrába, mert úgy gondolta, nem fog megszökni.
Tévedett, - másnap reggelre eltűnt a kutya.
Mindenütt kereste az udvarban, de nem találta. Keresés közben észrevette, hogy a hátsókert kapuja alatt hatalmas lyuk tátong.
Azonnal tudta, hogy ezt a lyukat Pajti kaparta ki, de vajon hová mehetett, hol keresse?
Egy belső hang azt súgta neki, hogy menjen ki a temetőbe bácsikája sírjához.
Ki ment a temetőbe, és nagyon megdöbbentette amit ott látott. Pajti ott feküdt Pali bácsi sírján, merev testtel, üveges szemekkel.
Követte gazdáját a halálba.
6266
Katinkakata - 2019. április 08. 20:49:18

Kedves Etelka!

Történetemet saját kutyánkról írtam. Sajnos el kellett őt ajándékoznunk, de élete végéig figyelemmel követtük sorsát. Köszönöm, hogy olvastad és véleményezted írásomat. SzeretettelHeartKata

5816
motoz - 2019. április 08. 20:39:46

Kedves Katinka!
Szomorú történet, de igazolja , hogy milyen hüséges társ a kutya az ember mellett, nagyon tetszett a történet: Etelka Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.