Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Éva Kuslits: Ajándék: Első történet (2019. május)
A december elköszönt, a január éppen csak betette a lábát. A tél igazán még nem mutatta viharos erejét. A hópihék vidáman szállnak, repkednek a levegőben. A kis "vattapamacsok" oly játékosak egymással. A havas út serceg a talpak alatt. A fák, bokrok ágaikkal morcosan merednek az ég felé. A napsugár is gyengén kacsint ki a felhők mögül.

Évike jó meleg kabátjában munkából siet haza. Ez a nap különleges. Születésnapja van, nem a zsenge ifjú leány ünnepel, hanem a negyvenesek gondját viselve. Fia lassan kirepül a fészekből, egyetemre készül, remélve fogják anyagilag bírni.

A család minden évben hatalmas csokorral lepi meg. Szinte látja lelki szemei előtt.

Hirtelen egy évvel ezelőtti kedves emlék jut eszébe. Az ajtó zárjának kattanásakor Ebigél a hűséges négylábú szaladt elébe. A szobába igyekezve különös dolog tárult eléje. A fehér szőnyeg szivárvány színekben pompázott a széthullott szirmoktól. Ablakon át a nap is félszegen mosolygott. A csipketerítős asztalon egy szál megtépázott rózsa árválkodott. A kutya szájában egy-két szirom ott éktelenkedett, jelezve a nagy munkának ő volt a mestere.

Meglátva nem tudta sírjon vagy nevessen, nem értve, hogyan tudta úgy kivenni a virágokat, hogy nem dőlt fel a vízzel teli váza. A szomszéd Marika akkor kopogott, meglátva a csatateret, összecsapta a kezét. Mi történt nálatok?
Ebigél műve volt! Fogd fel úgy jött a válasz, hogy ez az ő ajándéka a mai napra.

Erre gondolva egy könnycseppet töröl ki a szeméből, sajnos már nincs köztük. Talán most a távoli vadászmezőkről tekint rá.

Felérve a harmadik emeletre, Lexi ugatása hozta a valóságba. A kicsi szőrpamacs kedvesen simult hozzája, várva kedvenc jutalom falatját. A születésnapi csokor is ott volt az asztalon, szinte hívogatta. Leült, lelkét az öröm és fájdalom érzése járta át.


2019.04.27.
6542
ritatothne - 2020. január 10. 09:49:21

Kedves Éva!

Aranyos, kedves történet. Az én cicámat érdekelte - már évekkel ezelőtti történet - a fenyőág, amit karácsonyra a vázába tettem. Az érdeklődés eredménye az lett, hogy a váza felborult, leesett és összetőrt. A vázát még a szüleimtől kaptam, akik már rég nem élnek, így nagyon fájó volt az a karácsony, de nem a cica tehetett róla, hiszen ő csak megszagol mindent, érdeklődik a változások iránt.

Szeretettel: RitaRose

6113
Csaba - 2019. május 09. 08:13:03

Kedves Alkotótárs!

Aranyos történet, az érzelmek keveredésével. Gratulálok hozzá!

Csaba

6191
Magdolna43 - 2019. május 08. 21:28:24

Kedves Tollforgató!
Szeretettel gratulálok kedves történetedhez.
Magdi

4204
pathfinder - 2019. május 08. 15:03:05

Kedves Tollforgató!

És milyen igaz, hogy nem csak a nagy dolgoknak lehet örülni, hanem akkor boldog az ember, ha tud az apróságoknak is örülni!

Aranyos kis történetedet szeretettel olvastam.
Kata

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.