Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Adamecz László: Így történt: A miértekre keresem a válaszokat.
Így történt
A miértekre keresem a válaszokat.

2019. 09.19.-én 15 órára a tatabányai Gyémánt fürdőnél találkoztunk klubtársaimmal. Meglepetésünkre karbantartás miatt zárva volt. Hirtelen ötletből ajánlottam, menjünk Komáromba fürödni. Végül harmadmagammal elindultunk és közel négy órára már átöltöztünk. Páromnak mondtam, menj dagonyázni, én úszom egyet. Nem tudom az okát, mi késztetett erre, hiszen negyedikén megúsztam az 1000 m-t, s ez kellő elégedettséget adott.
Most hűvös szél, borult ég fogadott. Hideg volt a víz, de tempósan úsztam. Nem tudtam mennyit fogok, a lényeg, majd elválik. Magabiztosan, egyenletes tempóban haladtam, élveztem az erőnlétemet, s a levegőt is nyugodtan vettem. Meglepődtem a 400. méternél, s tudtam, meglesz az 1000 méter. 950 után begörcsölt a jobb combom, de átfutott fejemben a gondolat, hogy nem sikerül, akkor is megcsinálom. Néhány tempó után oldódott a merevség, s a táv végén boldogan léptem partra.
A meleg vízben pihenve, s a mai napig a miértekre keresem a választ. Két hete a születésnapi ajándéknak tervezett úszást heti 2-300 m-rel alapoztam, nagyon kimerültem. Reményem se volt a vágyott ezer méterre. Negyedikén kínlódva jutottam a táv egyharmadához, de nem adtam fel. Bizonyítanom kellett, hogy a 72. születésnapomra képes vagyok erre. Sikerült! Akkor a száz métereket közel hétpercenként fordultam, most hat perc alatt, nem tudtam ennek okát. Most nem volt tét, örömmel úsztam. Korábban évente egyszer terveztem és úsztam, most két hétre ismét. Honnan volt erőm, bizalmam ehhez?
Igaz az utóbbi időkben napi 30-40 percet tornázok minden reggel a pléden. A tudatosságom ajándéka, alig vannak fájdalmaim. Nem a mozgás iránti vágyam hajt, hanem életem tervei, vágyai. Alkotni, szerepelni, szervezni, eljutni céljaim helyszíneire. Feladataim, kötelességeim vannak, páromat segíteni másokat és kislányomhoz látogatni mehessek.
Bizonyára a nagyon kívánt célok erőt adnak. Ezekből, hála Istennek, van bőven. Ráadásul az utóbbi úszás sem hagyott bennem fájdalmakat. Mondom és írom, keresd a lehetőségeket, melyben önmagad és mások örömét megleled! Élj a szeretet szándékával, s akkor nagy valószínűséggel feléd is így fordulnak az emberek. Az emberi kapcsolatoknak óriási jelentősége, energiája van. Ezekről meggyőződéssel vagyok.
Az úszás talán azt is üzente, vannak tartalékaink, csak élni kell vele. Bizonyára még jó ideig keresem a miértekre a válaszokat, hiszen annyi meglepetés, esemény van, lehet életünkben.
Készülni kell rájuk, mert a kihívás élmény számunkra.
Adamecz László
5528
adameczlaszlo - 2019. október 04. 19:28:22

Kedves Rita!

Köszönöm jó kívánságaid!

Szeretettel:LaciRose

6542
ritatothne - 2019. október 04. 14:53:51

Kedves Laci!

Gratulálok a kitartásodhoz és a teljesítményedhez. További hasznos célokat és jó egészséget kívánok!

Szeretettel: RitaSmile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.