Koncz Rózsa: AZ ŐSZ
A napokban hozzánk is beköszöntött az ősz. Kinn fúj a szél az őszi falevelek ezer és ezer színben pompáznak. Zöld, barna, rőtszín, piros bogyók mind a lábam elé fújja a szél. Milyen szép az ősz. Igen tudom, az elmúlásra gondol mindenki az ősz hallatán. A színeiben pompázó ősz, csodaszép. Nem siettem haza, néztem a parkban a hulló faleveleket. Sokáig elidőztem, jól átfáztam, otthon megittam egy forró mentateát, és mivel szentimentális hangulatban voltam kerestem őszről szóló filmeket a YouTubeon. Most bennem erős az igény, hogy romantikus filmet nézzek. Így találtam rá AZ ŐSZ NEW YORKBAN című filmre.
Bevallom a rendező Joan Chen neve tett kíváncsivá. Az után a főszereplők Richard Gere és Winona Ryder ismertek a romantikus filmekből
A Central Park hátterében őszi ködben felhőkarcolók emelkednek. A parkban összebújó párok, cipőjüket beletúrják az őszi falevelekbe.
Charlotte anyja, sok évvel ezelőtt meghalt, így lánya nevelését az édesanyjára bízta. A nagymama szeme fényét, az unokát mindenkinél jobban szeretette.
A lány huszonegy éves születésnapját New York egyik legmenőbb éttermében ünnepelték. Az étterem tulajdonosnak feltűnt a vidám társaság. Köztük egy ismerős arcot pillantott meg. A huszonegy éves kalapos lány bája megfogja az idősödő férfit. Úr Isten milyen hasonlóság, nem tudta levenni a szemét a lányról, akiben egy régi szerelmét vélt felfedezni.
Will az első pillanatban szerelmes lett a lányba. Úgy érezte, újra kezdődik fiatalsága, és régen elmúlt szerelmet még, megadhatja és megkaphatja. Odament asztalukhoz, bemutatkozott a társaságnak. A fiatal lánnyal, egymásra néztek, tekintetük összetapasztja őket. A nagy egymásra találás. A főhős nem tudja, hogy a lánynak napjai meg vannak számlálva. Az élet, a betegség közbeszól, hiába a szerelem és a szenvedély a lány életét nem tudja megmentetni.
A film hatóereje, szerintem egyszer fordul elő az életben, az operatőr munkája kiemelkedően szép és jó. Persze az őszi levelek színeiből csodás felvételeket lehet készíteni. Aki szereti a romantikus filmeket, szívből ajánlom, megtekintését. Szipogva hatása alatt, úgy éreztem nem bántam meg, hogy ezt a filmet választottam.

6482
rozsa koncz - 2019. október 21. 09:32:01

Drága Klárika!
Köszönöm szépen, hogy nálam játál, az idézet nagyon szép és igaz.
Szeretettel. RózsaHeartRose

6081
varonklari - 2019. október 18. 12:50:39

Kedves Rózsa!
Többször is láttam a filmet! Ezek a sorok jutottak eszembe, amit le is írtam magamnak:
"Az idő nem szegheti egy madár szárnyát semmiképp. Madár és szárnya együtt, egy tollként hull alá. Ha szárnyaltál valaha, te vagy a pacsirta, s annak nem lehet közönséges halála"....
Köszönöm, hogy olvashattam, gratulálok szeretettel: KláriRose

6482
rozsa koncz - 2019. október 10. 16:33:59

Kedves Elizabet!
Köszönöm, hogy nálam jártál, véleményed jól esik.
Szeretettel üdvözölle RózsaRose

5843
Gant Elizabet - 2019. október 10. 12:50:32

Kedves Rózsa,
Magával ragadó volt a filmleírásod! De az is nagyon tetszett, amikor az őszi tájról írtál, ami az őszi film megnézésére ihletett. Szép, ihletben gazdag napot kívánok neked!
Szeretettel,
Elizabet Rose

6019
orok szerelem55 - 2019. október 09. 00:00:52

Kedves Rózsa!
Én is szeretem a romantikus és szentis filmeket, de sajnos ez nagyon szomorú történet.
Nem láttam még ezt a filmet, azt hiszem meg fogom nézni.
Örülök, hogy tudomást szereztem róla, Neked köszönve!
Szeretettel olvastalak: Margit Rose

6482
rozsa koncz - 2019. október 08. 15:45:56

Szia Rita!
Köszönöm, hogy olvastál. Ölellek Rózsa.Rose

6542
ritatothne - 2019. október 08. 14:56:04

Kedves Rózsa!

Már attól féltem, hogy a fiatal hölgy a lánya, de ezek szerint nem, viszont mégsem lehetnek boldogok, mert a lány halálos beteg.

Szeretettel olvastalak: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.