Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Koncz Rózsa: Horgász a pácban
Balatonon.

Végre hosszú mozgalmas nap után, fürdés a Balaton hűs vízében. A lányok kisportolt alakjukkal, hosszú combjaikkal, feszes bőrükkel felhívták a fürdőzők figyelmét. A férfiak meresztették szemüket, amikor meglátták a lányok csapatát. Olyan kicsi fürdőruhát viseltek, hogy a parton az idősebb strandolók csodálkozva néztek utánuk. Merészek ezek a lányok! Háborogtak a feleségek. Figyelték a férjeket, akik tekintetüket a lányokon felejtették.
Egyik merész férj felugrott, kihúzta magát. Az izompacsirta tetszeni akart, de a lányok rá sem néztek. A férfi, nem bírta elviselni, a kudarcot. Szólt kislányának, hogy menjen be a vízbe, így az asszony is megnyugszik, mert elég csúnyán nézett rá. A férfi dobálta a kislányt a vízben, a lányok rá sem néztek. Aztán hozott egy labdát azzal kezdett el dekázni, fejelni, semmi hatás. Sértődötten kiült a partra. Hallotta a lányok éjszakáról fecsegnek. Arra gondolt fürdőzésre készülnek. No majd akkor megmutatja ki is igazándiból.
Eljött az este, a gyerekek már aludtak, nem tudta mit mondjon az asszonynak, hogyan győzhetné meg, mert neki el kell mennie.
Kattogott az agya, és hopp kitalálta.
- Édesem nem láttad a férfit akivel olyan jót beszélgettem? Meghívott ma egy éjszakai horgászásra.
- Nem láttam - felelt a feleség. - Ugye nem akarsz elmenni?
- Nincs semmi kedvem, de annyira hívott, végül megígértem neki. Nem beszélve arról, hogy holnap süthetsz finom balatoni halat.
Az asszony nem akart vitatkozni, hiszen végre nyaralnak. Annyira várta már, hogy pihenjenek, és a gyerekekkel tölthessék ezt a pár napot.
A férj kezdett készülni a horgászásra. Borotválkozott, fésülködött feszes fürdőnadrágot húzott. parfümöt fújt testére. Tükörbe nézte magát. „Ma este nem tudnak nekem ellenállni, meg vagyok magammal elégedve” - gondolta.
Az asszony mosolygott magában, mert ő többet hallott a lányok beszélgetéséből, mint a férj…
Feltűnt a férjnek, hogy anyuci nem háborog amiatt, hogy ő elmegy. Felvette horgász felszerelését.
- Kívánj jó kapást - szólt oda a feleségének és gyorsan lelépett.
„Csinálok egy görbe estét, úgyis olyan unalmas a házasságom, nincs benne semmi új. Most megmutatom, a lányoknak mit tudok!”
A parton síri csend, üres volt, egy lelket sem látott, horgászok sem voltak. Akkor jutott eszébe, hogy horgásztilalom van. Ha az asszony ezt megtudja, komoly veszekedés lesz otthon. Ült a parton csodára várva.
Fél óra múlva hangokat hallott. Figyelni kezdett, lélegzetét visszafogva. Két alakot látott közeledni. Álca horgászbotját izgalmában ki sem vette a vízből. Tenyerét összedörzsölte, szíve torkában dobogott. „Kapás van” - gondolta. Két nő, a délutáni lányok jöttek fürödni. „Remélem, ledobják a kicsi kis fürdőruhájukat.”
Amikor mellé léptek a férfi elámult, az egyik nő rendőr egyenruhát viselt. A másik civilben volt.
- Jó estét – mondták. - Van kapás?
Férfinak elállt a szava.
- Nem, én csak véletlenül jöttem ki.
- Mi viszont nem véletlenül vagyunk itt. Én a rendőrségtől, a társam a balatoni halászattól. Tudja, hogy horgásztilalom van? Kérem az engedélyét, és igazolja magát!
- Nincs nálam irat, viszont horgász engedélyem sincs.
- Kérem, uram jöjjön velünk az őrsre, hozassa be igazolványait!

Megérkeztek a rendőrségre.
- Kérem, telefonálhatok a feleségemnek?
A két nő összenézett.
- Kimegyünk, csak telefonáljon.
Amint kiértek a folyosóra nevetésüket alig tudták fékezni.
A férfi leizzadta pacsuli illatát, szoros fürdőnadrágját igazgatta, kezdett fázni.
- Halló, szívem, én vagyok, légy szíves hozd be az irataim a rendőrségre és hozz magaddal egy melegítőt is. Hazamegyünk, mindent elmesélek.
- Nem kell mesélni, mindent tudok!
6482
rozsa koncz - 2019. október 11. 21:13:59

Szia Ági!
Egy kis mosolyt szerettem volna becserkészni, ha sikerült nagyon örülök . Grin Kítünő ötleted, sajnos kivitelezhetetlen.
Köszönöm szépen, hogy nálam jártál.
Szeretettel RózsaHeartRose

6578
nagyagnes - 2019. október 11. 20:23:40

Kedves Rózsa!

Nagyon tetszik a történet. TV képernyőjéről is jó volna nézni. Rajzfilmet is lehetne róla készíteni, jobb volna, mint a Lüke Aladáros rajzfilm. Szeretnék az emberek. Nevetnének rajta.

Szeretettel,
Ágnes

6482
rozsa koncz - 2019. október 11. 13:25:25

Köszönöm szépen Kedves Marica. Üdv. szeretettel.RózsaRose

6476
Siposne Marica - 2019. október 11. 11:48:38

2019. október. 11.
Kedves Rózsa!
Érthetően, szépen leírtad. Így tesz egy okos feleség.
Gratulálok!
Szeretettel: Marica

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.