Koncz Rózsa: Az élsportoló
- Kisfiam ébresztő - szólt be Gergő szobájába édesanyja -, fél hat.
Gergő magára húzta a takarót, fülére párnáját nyomta, nem akarta hallani, hogy fel kell kelni.
- Anya, én nem akarok úszni, csak délután.
- Tudod, hogy délelőttös hét van, tudom, hogy nehéz, majd este előbb lefekszel, hogy ne legyen gond a korai kelés. Úszó szeretnél lenni, ki akarsz jutni az olimpiára, győztes akarsz lenni? Ha igen akkor ugrás ki az ágyból. Tudod, hogy a hét végén verseny lesz!
Gergő, morogván, álmosan, kiment a fürdőszobába és kezdett öltözni. Szeretek úszni, szeretnék eredményeket elérni, de csak 10 éves vagyok. Van jó pár érmem, szüleim még többet szeretnének. Azután megalkudva saját magával, sietősre vette az öltözködést. Egy pirítós, egy lágy tojás. és már indulhatunk is.
- Anya, kész vagyok, indulhatunk?
- Igen
Gergő betámolygott a kocsiba, kihasználta kevés időt arra, hogy aludjon egy kicsit. Amint beértek az uszodába Gergő felélénkült a vízcsobogástól, a sípjelző hangjától, na és az úszók üdvözlététől. Imádta ezt az uszodát, az edzőt, és a társait. Ebből az uszodából sok híres olimpikon, és világklasszis került ki. Nagyon jó hatással volt Gergőre, előző élsportolók története.
Tíz éves, és másra nincs ideje, csak az iskolában tanulni, edzésekre, versenyekre járni. Nem tudja mi az, hogy játék, mit lehet szabadidőben csinálni. Nem ismeri a grundon játszó gyerekek törvényét, pedig sokszor szertett volna köztük játszani… Eljött a hétvégi verseny. Gergőt elkísérte édesanyja és édesapja. Izgult az eredményér miatt. Bizonyítani szeretett volna szüleinek és saját magának. Amint vége az úszásnak a hangos bemondó közli a harmadik majd a második helyezett nevét. Gergő torkában, fejében érezte szíve dobbanását. Első helyezett…. Gergő. Tapsoljuk meg fiút, akire büszke országunk, hatalmas tehetség és Ő nagyon örült, elfelejtett mindent, amit a verseny előtt gondolt. Örömmel állt fel a dobogó legfelső fokára. Fülébe csenget a szurkolók mondata „Szép volt Gergő, szép volt Gergő” Boldogan, hálásan ölelte magához édesanyját és édesapját.
- Nélkületek nem sikerült volna, köszönöm nektek.
Szülei szemét elöntötte a könny.
- Büszkék vagyunk rád fiam - mondta az apa.
Gergőnek ez a mondat a világot jelentette. Megfogadta, hogy boldoggá teszi szüleit, hisz apja szava mindennél többet ér.

Az évek gyorsan száguldottak, Gergő kizárólag az úszásnak és a tanulásnak élt. Érettségi után, nyaralni ment a család, Gergő megismerkedett egy okos, csinos, kedves lánnyal, aki az ELTE-re jár, halálosan beleszeretett. A lány viszonozta szerelmét, ám nagyon hiányolta, hogy keveset lehetnek együtt. Gergő kezdett hiányozni az edzésekről, a megbeszélésekről. Eredményei alább hagytak. Az edző behívta a szülőket, és Gergőt beszélgetésre. Miután az edző elmondta mondanivalóját, Gergő felállt és közölte, hogy befejezte az úszást, egyetemre szeretne menni, majd családot alapítani. Döbbenten néztek rá apja, felugrott és üvöltött vele, anyja sírt, az edző fel volt nagyon háborodva. Egymás szavába vágva, mindenki mondta a véleményét.
Gergő felállt, és kisétált az irodából. Az utcán várta szerelme, kisírt szemekkel. Gergő megcsókolta, és vigasztalta.
- Nem a te hibád, én döntöttem így. Élni szeretnék, nem akarlak elveszíteni, moziba, színházba, kirándulni szeretnék veled drágám.
A vélemények természetesen megoszlottak, hogy jól döntött-e Gergő, majd az élet bizonyítja.
5548
babumargareta - 2019. október 18. 17:18:56

Szia Rózsa !In Love
Olyan ismerősnek tűnt a novellád. Ismerek hasonló esetet és ezért megértem a Gergő viselkedését!
Végül is az évek telnek ,normális hogy egy meglett férfi inkább
választja a családalapítást,ami egy nagyon fontos feladat.
Szépen megírt ,gördülékeny írásodat sok szeretettel olvastam
Gratulálok.........BabuHeart

6482
rozsa koncz - 2019. október 18. 17:17:23

Szia Elizabet!
Nagyon nehéz döntést hozni , biztosan régóta érlelődött benne a válasz.
Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel Rózsa.Rose

6482
rozsa koncz - 2019. október 18. 17:08:18

Szia Rita!
Így igaz, Gergő döntése a fontos, hisz az ő élete,
Köszönöm szépen, hogy nálam jártál. Szeretettel.RózsaHeartRose

5843
Gant Elizabet - 2019. október 18. 15:35:17

Kedves Rózsa,
Nagyon szép és tanulságos történetet álmodtál meg! Jó volt olvasni a befejezést, mely igencsak csattanósra sikerült. Én egyetértek Gergő döntésével!
Szeretettel,
Elizabet Rose

6542
ritatothne - 2019. október 18. 11:28:05

Kedves Rózsa!

Nem a többiek véleménye fontos, egyedül Gergőé. 10 éves korától helytállt, sikereket ért el, ha innentől kezdve élni szeretné a többi fiatal életét, akkor ezt a döntést csak ő bánhatja meg, vagy tarthatja jónak.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.