Koncz Rózsa: Hol volt, hol nem, egy cipő!

Az irodában névnapot ünnepeltek, munkaidő utáni órákban. Ittak, ettek, és nagyon bátrak lettek. A zene szól, táncoltak, énekeltek. Emberünk a főnök, akinek régóta fáj a foga a titkárnőre, nem akarta, hogy megtudják, emiatt inkább visszatartotta érzelmeit a mai napig. Ma esete történni kell valaminek, eleget ivott, ahhoz, hogy merészen udvaroljon a nőnek. Felkérte táncolni, szorosan magához ölelte. A fülébe súgta, mennyire kívánja. A titkárnő merészen kivágott blúza kíváncsivá tette.
- Gyere át a szobámba, mutatok valamit.
- Nem, még iszom egy martinit - mondta a nő.
- Szívesen hozok neked.
Azzal átment az ünneplőkhöz az asztalon sok ital közül kiválasztotta, melyik üvegbe van több, azt vitte át a szobába ahol a titkárnő, várta, vagy csak arra gondolt, hogy várni fogja. Elámult, amikor meglátta, a nő elaludt, ráborult az asztalra, és az igazak álmát álmodta. Horkolt, észre sem vette, hogy a főnöke visszajött és egy egész üveg Martinit hozott. A főnök szólította, becézgette, a nő horkolt tovább, aztán a főnök kedve is elment mindentől. Később észbe kapott, hogy nem tud mit kezdeni a lerészegedett nővel. Nagy nehezen felébresztette, magára támasztotta, és elindult a lift felé. Szerencsésen leértek a mélygarázsba, ahol a „szép titkárnő „ülni nem tudott. A főnök, befektette a hátsó ülésre. Közben idegesen nézett körül, hogy látja e valaki. Felvállalta, hogy haza vigye, bár ő is ivott. Izzadt, belefáradt a nagy munkába. Szerencsésen hazaért a titkárnővel, bevitte a lakásába. Majd gyors léptekkel, autóhoz sietett, és haza indult.
Felesége csodálkozott, hogy ilyen korán hazaért.
- Tudod drágám, hogy holnap este színházba megyünk, nem akartam sokáig maradni. Megkönnyebbült, nem látta senki az este történt cirkuszt. Feleségének hízelgett, az asszonynak fel is tűnt. Pihenjünk, holnap színházba megyünk.
A feleség másnap délután odaszólt férjének,
- Drágám, készüljünk a színházba.
A feleség nagyon elegáns volt új ruhájában. A férj meg is jegyezte, az asszony örömére.
Majd beültek a kocsiba és elindultak, egy kis kultúrát szívni.
- Útközben araszoltak a forgalomban. Már zöldet mutatott lámpa, szabad az út, amikor egy férfi a zebrára ugrott, hogy áttérjen az úttesten. A férj nagyot fékezett, a férfi elugrott. Hála Istennek nem történt baj. Viszont a hátsó ülés alól egy darab női körömcipő esett a férj lába elé. Az ablak nyitva volt, a feleség még mindig a szabálytalankodó férfit nézte. A férj pedig kidobta az ablakon a cipőt, mert arra gondolt, hogy a részeg titkárnő cipője. Eddig nem látta, hogy a felesége cipő nélkül ült mellette. Megérkeztek a színházhoz, a feleség keresni kezdte a cipőt, amit csak előadás előtt akart felvenni. A férj is segített keresni, de a másik cipő nem lett meg.
- Most egy darab cipőben, hogy megyek színházba?
- Sehogy, megyünk haza, mert te olyan szórakozott vagy, hogy csak egy darab cipőt raktál magadnak. Nem is tudom, hogy lehetsz ilyen meggondolatlan. Miattad nem nézhetjük meg ezt a csodás darabot.
A férj először ideges lett, aztán amikor hazaértek, felesége kezdte otthon is keresni a cipőt. Kiment a garázsba a nevetést nem tudta abba hagyni.
6482
rozsa koncz - 2019. október 30. 18:34:25

Szia Babu!
Az volt a célom, egy kis humort vigyek ezekbe az esős napokba.
Örülök, hogy vidáman olvastad.
Ölellek szeretettel. RózsaRoseGrin

5548
babumargareta - 2019. október 30. 17:09:36

Szia Rózsa !
Rég nem olvastam ennyire komikus helyzetről,így gondolhatod
hogy amíg olvastam egyfolytában nevettem.Grin
Nagyon jó humorral egy vicces ,kedves írás lett belőle.
Sok szeretettel gratulálok!Heart
Nagyon tetszett ......Babu Rose

6482
rozsa koncz - 2019. október 30. 16:37:15

Szia Szabolcs!
Köszönöm, hogy nálam jártál.
Údv.RózsaRoseGrin

2720
bigeszab - 2019. október 30. 16:33:09

Kedves Rózsa!
Egy gyors mozdulat oldotta meg a nemlétező problémát. Szegény feleség másnap biztos elment a háziorvosához és gyógyszert kért kóros feledékenység ellen. Pfft
Üdv: Szabolcs Cool
Rose

6482
rozsa koncz - 2019. október 30. 16:18:35

Szia Rita!
Köszönöm, hogy nálam jártál,megtisztesz!
Üdv RózsaRose

6542
ritatothne - 2019. október 30. 14:43:25

Kedves Rózsa!

Ez nagyon aranyos volt. Persze én biztos elmeséltem volna, hogy képzeld a titkárnőm úgy lerészegedett, hogy nem hogy állni, de még ülni se tudott, ezért kénytelen voltam őt hazavinni és akkor nem lett volna gond, ha találok egy cipőt a kocsiban. Viszont lehet, hogy sokkal nagyobb baj lett volna az őszinteségből.

Szeretettel: RitaRose

6482
rozsa koncz - 2019. október 29. 19:19:35

Szia Magdika!
Hát ilyen gyors a féfi gondolkodása ha bajban van.
Örülök, ha felvidítottalak. köszönöm, hogy nálam jártál. RózsaHeartRose

6191
Magdolna43 - 2019. október 29. 19:05:57

Kedves Rózsa!
Sikerült megnevettetned, vidám történeteddel. Szegény asszony még ö volt a hibás, elvesztette a cipőjét.
Sok szeretettel gratulálok,
Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.