Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Nagy Ágnes: Csenge mosolya
Megtaláltam azt a szakorvosi rendelőt, ahova kell menjek.
Hogy találtam meg? A családorvosnő és asszisztensnője, Csenge magyarázata alapján.
-A 2-es számú iskola utcájában van - magyarázta az asszisztensnő is. - A patika mellett - pontosított.
-Köszönöm az információt - néztem hálásan Csengére, aki gyöngén mosolygott, kedvesen és a pillantásában pillangó röppent. Szívemre szállt. Csenge mosolyát és a kispillangót magammal hoztam, hogy most ebben a zordon őszidőben, novemberi szürke légben tavaszmezők illatát árassza, harmatcsepp-frissességet.
Máskor is ilyen kedves Csenge, mindig, mindenkivel. Figyelmes. Kisgyermekes anyukával és a gyerkőccel angyalként beszél, virágként száll előzékenység-illata szinte, a múltkor, mikor közöltem vele, hogy a doktornőnek szeretnék valamit mondani és az nem volt ott, szolgálatkészen felajánlotta nekem, hogy ő átadja az üzenetem, ha szükséges.
-Megmondom én neki! - bíztatott bizalomkeltően.
Virágként tűnik fel az előszobában a várakozók közt, szedi össze tőlük a véranalízisről szóló papírokat, figyelmes szavai gyöngéden simogatnak. Tünemény ez! Harmatvarázs. És milyen a mosolya? Tündérországok költeménye!
Most ebben a zordon őszidőben itt szomorúságot hozna a szürkeség, ha nem égne a szívben tűz, láng, a szeretet, mely kötényébe gyűjti a világ szépségeit, mindent, ahol, amiben hasonló szeretetláng van, mint amilyen Csenge mosolya is, pillantása: pillangórebbenés! Üdeséget hoz, nyarat a szívre, hogy az ne fázzon, üdüljön! Egyszerűen hordja haját Csenge, lesimítva, hátul lófarokban megfogva, így elhúzott haja kiemeli szobor-arcát. Szép! Beszéde, viselkedése mégszebbé teszi! Nekem pedig itt csillagként gyúl ki arcocskája, ífjúság varázsával hirdeti a szeretet melegségét, nyílt, őszinte egyéniségén át, bizalomkeltő tekintetével.

Nagykároly, 2019. november 7.
6476
Siposne Marica - 2019. november 09. 07:45:24

Ágikám!
Örömmel olvasom: ráleltél egy nagyszerű, kedves, empátiával megáldott párosra.
Gyönyörűek a hasonlataid, amivel dicséred, felruházod őket.
Hálás lehetsz a Sorsnak, hogy rájuk találtál.
Én sokáig kerestem, mire hasonló beállítottságú orvost-nővért találtam.
Tapasztalatom az, ők vannak kevesebben, pedig elvárásaim igen szerények.
Ölellek szeretettel:
Maric

5396
Kitti - 2019. november 08. 16:54:47

Örömmel olvastam dicsérő soraidat kedves Ági! Jól eső érzés tölti el az embert, ha ilyet lát.
Rose

6482
rozsa koncz - 2019. november 08. 15:27:46

Szia Ági!
Örömmel olvastam írásod, nem csak a rosszat, a jót is le kell írni, mert vannak jó emberek is.
Szeretettel olvastam írásod RózsaHeartRose

6191
Magdolna43 - 2019. november 07. 20:24:22

Kedves Ágnes!
Üditően hatott írásod, már többször volt szerencsém Csengéhez hasonló emberrel találkoznom, mert ilyenek is vannak.
Szeretettel gratulalok,
Magdi

6542
ritatothne - 2019. november 07. 19:42:54

Kedves Ágnes!

Ma az a divat, hogy mindent szidunk, minden ellen lázadunk, miközben azt mondjuk, hogy diktatúrában élünk, és szeretnénk szabadok lenni. Nos, ezek után kifejezetten üdítő volt az írásod. Igen, én is azt tapasztalom, hogy nagyon sok emberséges, közvetlen, kedves, szolgálatkész asszisztens van, valamint nem egy remek és kiváló orvos, azon kívül szólás és vallásszabadság, tehát én nem érzem magam bőrtönben, sem jogaimtól megfosztva. Még eljöhet ez az idő is, de a jelen nem erről szól.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.