Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Gant Elizabet: Varjú Viki és Szarka Szandra barátsága
Volt egyszer egy varjú, akit úgy hívtak, hogy Viki. Büszkén énekelt egy őszi reggelen, mellyel felébresztette Szarka Szandrát.
- Varjú Viki, hagyd abba a károgást! - szólt rá Szandra.
- Én gyönyörűen danolászom - válaszolta Viki. - Te miben vagy jó? - vetette oda hetykén a szarkának.
- Én képes vagyok megszerezni a legszebb, legragyogóbb ékszert, ami a világon van - lelkendezett Szarka Szandra.
Varjú Viki hitetlenkedett.
- Az lehetetlen. Mutasd, mit sikerült eddig szerezned?
A két madár elrepült Szarka Szandra fészkéhez. Az otthonába érve a kis tollas elővette féltve őrzött kincseit: egy aranygyűrűt és egy törött brosst.
- Egyik sem csillog úgy, mint a Nap - károgta Varjú Viki.
- Ebben igazad van - szólt szomorúan Szarka Szandra. - De becsületemre mondom, felkutatom a legragyogóbb tárgyat, mely úgy fénylik, akár a Nap!
- Segítek! - szólt kedvesen a varjú.
Így közösen útra keltek, és köröztek az emberek faluja felett. Telt-múlt az idő, szárnyaik egyre fáradtak, de bizony csillogó ékszerre nem akadtak. Varjú Viki javasolta, hogy egy takaros portára szálljanak le megpihenni. Így is tettek. Ennek a teleknek a gazdasszonya éppen az udvaron fésülgette gyönyörű, hosszú haját, mikor Szarka Szandrát megbabonázta a hölgy kezében lévő, a Nap fényében megcsillanó, apró tükör.
- Megtaláltam a legdrágább, legszebben csillogó értéktárgyat - mondta Szarka Szandra csőrével a tükör felé mutatva. - De nem tudom megszerezni - szólt szomorú hangon.
- Van egy ötletem - vágott közbe Varjú Viki. - Elkezdek énekelni, hogy azzal eltereljem a hölgy figyelmét, te addig elcsenheted a kis kincset.
Szarka Szandra fölszállt a magasba, míg Varjú Viki dalra fakadt.
- Mi ez a nagy károgás ezen a szép őszi napon? - kérdezte a gazdasszony. Letette a tükröt, a hang irányába futott, ahol megpillantotta a fűben álldogáló varjút. A madár nagy, ártatlan szemekkel nézett az asszonyra.
Közben a szarka elcsente a kis tükröt, mely úgy fénylett, akár a Nap.
- Megvan, mehetünk! - szólt Szarka Szandra Varjú Vikinek. - Azonban ahogy kimondta ezeket a szavakat, csőréből kiesett a kis tükör, egyenesen a gazdasszony kezébe.
- Mi a mennykő történik itt? - kérdezte haragosan az asszony. - Eredjetek innen! - majd elkergette Szarka Szandrát és Varjú Vikit a portáról.
A két madár nem búsult, hanem inkább örültek annak, hogy megmenekültek, és rátaláltak a legnagyobb kincsre, a barátságra.
5843
Gant Elizabet - 2019. november 14. 08:20:30

Kedves Kitti, Heart
Örülök, hogy így érzel. Köszönöm! In Love Szép, ihletben gazdag napot kívánok neked!
Szeretettel,
Elizabet Rose

5843
Gant Elizabet - 2019. november 14. 08:19:15

Kedves Pilla, Heart
Nagy örömömre szolgál, hogy tetszett neked a kis mesém! Köszönöm a kedves szavakat! In Love Szép, ihletben gazdag napot kívánok neked!
Szeretettel,
Elizabet Rose

5396
Kitti - 2019. november 13. 13:25:22

Szép. És kedves történet.Rose

1593
MT - 2019. november 13. 13:19:37

Aranyos kis mesét írtál, szeretettel olvastam. Smile
Pilla

5843
Gant Elizabet - 2019. november 13. 13:04:26

Kedves Klári, Heart
Igen, tudom, hogy madárrajongó vagy, írtál is róluk verset, emlékszem! Én pedig mesébe foglaltam a fantáziám szülte kis madaraimat. Nagyon-nagy öröm, hogy élmény volt számodra a mesém olvasása! In Love Köszönöm! Szép, ihletben gazdag napot kívánok neked!
Szeretettel,
Elizabet Rose

6081
varonklari - 2019. november 13. 11:48:56

Tudod, hogy madárrajongó vagyok, imádom ezeket a kis szárnyasokat. Kedves, tanulságos mesédhez gratulálok, élmény volt olvasni, üdvözöllek szeretettel: KláriSmileRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.