Koncz Rózsa: Mr. Alkohol 1. rész
„Szeretem a munkám, a lányokat és a piát.” Ez volt a szlogen, a fiatal mérnöknek. Munkáját, mint a bibliát, szentnek tartotta, mérnökként, a pontosság, vezérelte. Hatalmas elánnal kezdett el dolgozni. Amit el lehetett érni munkájával, ő mindent elért. Több újítását használják, kiemelkedő tudását átadta, tanított is. Büszke volt rá a családja, munkatársai és tanítványai.
Sajnos a lányokról nem tudott és nem is akart lemondani. Miért is tette volna, hiszen, fiatalember. Kapcsolatai, változóak, egyéjszakás kalandok, szerelem nélküli szeretkezések. Azt tartotta, hogy kétszeri találkozás meggondolandó, három pedig tilos. Nem akart családot, csak negyven évesen. Most még kihasználja ezt a pár évet.
Az ital, mint a harmadik szerelem, naponta munka után egy-egy pohár Vodka. Minden nap elégedettebb volt sorsával, nagyon gyorsan elérte céljait. Emiatt még többet látogatta a kis kocsmáját, és a lányokat.
Főnöke figyelmeztette, hogy vigyázzon, mert látja, hogy éjszaka nem pihent, a munkáján, előadásain meglátszott a visszaesés. A csodaszép lányok is elpártoltak tőle. Észre sem vette, hogy milyen gyorsan kezdte elveszíteni, amiért hosszú évekig küzdött. Kezdett a lába alól a kicsúszni a talaj. Főnöke, magához hívta és újra figyelmeztette, most utoljára figyelmezteti, ha még egyszer úgy megy be dolgozni, mint ma is, nyakkendője meglazítva, borostás, haja fésületlen, akkor búcsút mondanak egymásnak.
Hősünk magába zuhant nem is fogta fel milyen komolyra fordult viselkedése. Ígérte, hogy megváltozik. Régi titkárnője kérte áthelyezését, nem bírta tovább az alkoholista főnöke viselkedését, alkoholos szagát, ápolatlan ruháját. Az új titkárnő, gyönyörű barna hosszú hajú, csinos, kedves nő. Mérnök úr, ahogy ránézett megfordult vele a világ. Este nem ment kocsmába, hazament és rendbe tette magát.
Másnap csinosan, tiszta fejjel ment be dolgozni. Kínok kínját élte át, alkohol nélkül. Szenvedett. A titkárnőt meghívta vacsorára, de ő elutasította. Nagyon fájt neki, nem szokott hozzá, hogy elutasítják. Sok időbe telt, amíg a szeretett titkárnő igent mondott a találkára. Elmaradt munkáját esténként bepótolta. Kihúzta magát, miközben szenvedett az alkohol csábításától. Hónapokba telt mire utolérte magát, munkahelyén. Titkárnője nagyon tetszett neki. No, Ő az, akivel el tudná képzelni az életét. Mindent megtett, hogy övé legyen. Beleszeretett, ami neki is új volt.
Főnöke mosolyogva veregette meg a vállát.
- Mister alkohol, tudtam, hogy egy gyönyörű lány meg tud változtatni egy ilyen férfit, mint te.
- Köszönöm - mondta szemlesütve Mr. alkohol.
6482
rozsa koncz - 2019. november 18. 21:14:08

Kitti!!
Nagyon örülök, hogy be kukkantottál hozzám, következő részben Mr, Alkohol története folytatódik. Várlak!HeartRose

6578
nagyagnes - 2019. november 18. 21:13:45

A lélek hatalma szólalt meg itt. A szerelem csodákra képes.

5396
Kitti - 2019. november 18. 21:00:17

Mr alkohol akkor most célba ért, vagy nem? Mi lett utána? Jaj, Rózsa, csak felcsigáztad az érdeklődésemet. SmileRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.