Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Hornyák Jánosné: Karácsony
Karácsony

Fenyőillat, gyertyaláng, ajándék, Mennyből az angyal - különös ünnep a Karácsony. Jézus születésének, a Szeretetnek, a Békességnek az ünnepe.
A Karácsony az egyik legszentebb és a legörömtelibb ünnep szerte a világon. Sokféle szokás létezik, ami viszont mindenütt változatlan, az a szeretet, odaadás és összetartozás érzése, amellyel Karácsonykor megajándékozzuk egymást.
Napjainkban, mintha kiradírozták volna az Élet nagy könyvéből ezt a szót: szeretet. A békesség színei, mintha elmosódtak volna. A Nap minden reggel fényt gyújt a Föld felett, mi emberek, miért nem gyújtjuk naponta lángra szeretetünket?!
Ma a Karácsony-tündér megsuhintja varázspálcáját, s a varázs hatására öröm költözik a szívekbe. Minden elesettségünk és szenvedésünk dacára öröm szállja meg szívünket. Öröm, mint bármikor, ha gyermek születik a családba. Az anya gyengéden hajol a gyermek felé, az apa félve, de büszkén veszi kezébe. Jönnek a rokonok sorba. Kopogtatnak, ajándékot hoznak. A születés, amelyet Karácsonykor ünneplünk, nem áll távol ettől a tisztán emberi megtapasztalástól. Jelentése azonban tovább mutat. A gyermek Jézus a fény, a Nap, mely ajándék az egész világon.
Szeretném hát beleharsogni a világba: Van Karácsony! Szeretném ezt megtenni olyan dübörgő csendességgel, hogy mindenkit felrázzon, de senkit se zavarjon. Mindenkit boldogítson, de senkit se idegesítsen. Mindenkit átjárjon, betöltsön, de csakis szépséggel, jósággal, örömmel.
Fülsiketítő robogással indulnak az űrhajók... de van Karácsony!
Vakítóan, életet mérgezően robbannak a bombák... de van Karácsony!
Sokfelé dübörögnek még ágyúk, gránátok, de van Karácsony!
Egymást túlszárnyalni akaró közlekedési eszközök száguldanak, de van Karácsony!
Egymástól menekülve idegesen rohannak az emberek, de van Karácsony!
Igen, van Karácsony!
Az angyalok szózata hirdeti az örömöt: megszületett Jézus, az Üdvözítő. Az örömben mindig ott van a reménység. Nincs öröm remény nélkül.
A Karácsony egy mágikus takaró, amely könnyedén reánk terül, oly könnyedén, hogy szinte megérinthetetlen. Körénk szövi az emlékek hálóját is, mert lehet bár a szeretet és béke ünnepe, kicsit az emlékezés napja is. Mindenkit emlékezetünkbe idézünk, akiket valaha szerettünk.
"Megfogja kezünket a szeretet
És kirajzolódnak az emlékezések
Egymást kereső szív tükreinkben."
Mikor Karácsony fényei elhalványulnak, amikor csendesül az angyalok dala, akkor kezdődik igazán a mi dolgunk: meglelni az elveszetteket, a megtörtet felgyógyítani. Enni adni az éhezőnek, békét hozni testvéreinknek. Békét hozni, hogy a szívekben, a szürke hétköznapokban is szárnyra kapjon a szeretet.
Valójában a Karácsony nem is múlik el.
Valahányszor két ember megbocsát egymásnak: Karácsony van.
Valahányszor megértést tanúsítasz gyermeked iránt: Karácsony van.
Valahányszor egymást a szív szemével nézzük, mosollyal ajkainkon: Karácsony van.
A hit, a remény és a szeretet virágainak egybekötött csokrával kívánok mindenkinek békés, boldog, karácsonyt!
6142
BoldogCsisz - 2019. december 09. 18:04:32

Kedves Magdi!
Hálásan köszönöm hozzászólásodat. A próza végén írt mondattal kívánok Neked és szeretteidnek békés karácsonyt!
Szeretettel: MarikaHeart

6191
Magdolna43 - 2019. december 08. 21:31:43

Kedves Marika!
Jó volna, ha mindennapra maradna pár csepp a karácsonyból.
Sok szeretettel gratulálok.
Szép békes boldog Karácsonyt kívánok,
Magdi

6142
BoldogCsisz - 2019. december 05. 06:13:16

Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm kora hajnali látogatásodat, kedves hozzászólásodat!
Nagy szeretettel: MarikaHeart

6653
pepa24 - 2019. december 05. 02:30:53

Kedves Marika
ez egy olyan ihletett írás, ami nem mindennap adódik egy ember, egy alkotó életében. Magával ragadó, felemelő, tiszta és örömteli élmény egy olvasónak. "Legyen ünnep az Égben és ünnep a Földön...!" És ez a Te műved olvastán nem is tűnik lehetetlen kívánságnak. Gratulálok!Rose

6142
BoldogCsisz - 2019. december 01. 16:53:42

Kedves Éva!
Köszönöm soraidat. Igen, legyen mindig "Karácsony" a szívünkben, lelkünkben!
Szeretettel: Marika

6643
szikra60 - 2019. november 30. 08:51:27

Kedves Marika! Az jutott eszembe az írásod elején, hogy pesszimista vagy, azután mire a végére értem ez a véleményem megváltozott. Hinnünk kell abban, hogy a jóság és a szeretet örök. Talán kevésbé érezzük jelenlétét a mai világban, de ott van valahol mélyen és a hétköznapi csodák is varázsolhatnak "hétköznapi karácsony"-t az életünkbe. Gratulálok! Baráti üdvözlettel: Éva

6142
BoldogCsisz - 2019. november 29. 07:44:41

Kedves Rita!
Nagyon köszönöm gyors hozzászólásodat! Legyen szép karácsonyod!
Szeretettel: Marika

6542
ritatothne - 2019. november 29. 07:19:01

Kedves Marika!

Érezhető az írásodból, hogy milyen sokat jelent számodra ez az ünnep. Igen, a világot nem tudjuk megváltoztatni, de a magunk kis világából adhatunk mindenkinek, aki körülöttünk van, ha mást nem egy kis mosolyt, a másik felé nyújtott kezet. Részt vehetünk a különböző adománygyűjtési akciókban, mert amit mi tudunk adni, az csekélyke, de ha többen adjuk, akkor valami lesz belőle, valami, ami sokaknak tud örömöt szerezni.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.