Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kerékgyártó Dénes: A jövő hírnöke 01.
- A múló idő csak fogalom, ha nem befolyásoló tényező. - mondta egy hang a hátam mögött.
- Ezzel meg mire célzol Gömbi? - kérdeztem anélkül, hogy megfordultam volna. Nem volt rá szükség, mert tisztán éreztem a pulzálását úgy három méternyire. Ez volt az a távolság, amit mindig megtartott. A nevéről annyit, hogy tőlem származott egyszerűen a kinézetéből adódóan. Amennyiben gomb formája lett volna, természetesen Gombinak nevezem el. 
- A lelkiállapotodra. - felelte, s tudtam, lélekelemzés következik Gömbi módra, és nem is kellett csalatkoznom. Ekkor fordultam felé, ha már megadatott a mozgás képessége.
- Szeretnéd az Időt, egy térugró űrhajóvá alakítani, hogy másodperc töredéke alatt teljen el a tizenkét év, mikor majd kiléphetsz a Menedék ajtaján. - vázolta fel lényegében tökéletesen azt, amire vágytam.
Ha már szóba hozta a Menedéket, illik pár mondatot megemlítenem róla. Építésze bizonyára anyaghiánnyal küszködött, vagy csak nem szokványos építményt szeretett volna az ég felé emelni, mert az úgy négy méter magas üveg gúla, három ugyancsak üveg falú szobával, nem nevezhető szokványos épületnek. Még szerencse, hogy a falak elsötétíthetők voltak egyetlen parancsszavamra, hála annak, hogy közvetlen kapcsolatban álltam a számítógéppel. Különben bárki nyomon követhette volna életemet anélkül, hogy beinvitáltam volna, ha mondjuk letáborozik a Menedék előtt. Persze az más kérdés, hogy tudtommal én vagyok az egyetlen élő ember a Földön, így túl nagy nézőközönségre nem számíthattam, még ha tévedtem volna is. 
Ezt természetesen majd kicsit később kifejtem bővebben, de most visszatérek Gömbihez.
- Mindig is éreztem, hogy a tudatom nyitott könyv számodra. - jegyeztem meg a fejem rázva.
- Jó, elismerem így van, ha szeretnéd, hogy hazudjak. - adta be a derekát sajátságos módon, bár ez a hasonlat egyáltalán nem illett alkatára. Ugyanis harmincszor-harminc centi átmérőjű, lebegve pulzáló fehér gömbként funkcionált, igaz, bizonyos események hatására néhányszor már változott a színe, de erről majd az adott történésnél mesélek részletesebben. Gondolom már voltak sejtéseid térbeli megjelenéséről a neve alapján, persze, lehetne például egy beszélő földgömb is. Igen, a "voltak sejtéseid" kifejezést Számodra címeztem, ki épp most olvasod ezeket a sorokat. Bár rögtön helyesbítéssel kell élnem, mivel nem szeretnélek félrevezetni. Ez nem egy szokványos értelemben vett történet, amely az író fantáziájában megszületett, hanem üzenet a jövőből. Tudom enyhén szólva kétkedéssel fogadod ezt a felvetést, sőt, ha jól érzékelem még mosolyogsz is rajta. Nos a továbbiakban a gondolataimmal feltöltött oldalak választ adnak rá, jogos volt e hitetlenkedésed, vagy pedig, ahogy haladsz előre, úgy tárul fel előtted a múlt és a jelen összekapcsolódásából a jövő, akár egy hatalmas kirakós játék, melynek Te is fontos része vagy. 
6175
Ready - 2019. december 30. 11:11:14

Csak látszólag sci-fi. Szerepel benne a történet részeként 12 novella, melyek a múltban játszódnak..

5396
Kitti - 2019. december 29. 19:42:16

Ó, talán ez egy sci-fi? Mert akkor mélységes bocsánat, de nem olvasnám tovább. Minden esetre nagy tisztelettel adózok a szerző iránt.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.