Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Hornyák Jánosné: Gyertyafény csupán az életünk
/Rímes próza/

Óh, te, aki e lapot kezedbe veszed, s olvasni akarod az én művemet, Néked egy nagyon könnyű kérdést teszek fel: Láttál már lángolni gyertyát igaz fénnyel?
Gondold most csak el, meggyújtják a kanócot, s azonnal láthatod a gyertyalángot. Ég, ég csendesen, fölfelé száll a füstje, megvilágítja az arcokat kis fénye. Nézem, s hirtelen nagy lángra lobban. Asztalomnál bús dalt dúdolgatok halkan. Késő vettem észre, hogy fáj a dal a lángnak. Kis szellő érte, fényei kialudnak. Óh, hát ilyen kegyetlen, rossz ember vagyok, hogy világítani gyertyának sem hagyok?! Szegény picinyke fény! Még melegített is, s most sötétség borul a szobára is. Tudod, mi jut eszembe kedves olvasó? Hogy a szép emberi élet is mulandó. Miként meggyújtják a kis gyertyakanócot, a piciny gyermek is így lát napvilágot. Nagy örömmel éli boldog gyermekkorát. Melléje gyűl sok-sok őszinte, hű barát. Csalogatja a világ ezer csodája, amint a méheket a Föld legszebb rózsája. S miként felcsap a gyertya égőlángja, várja Őt a fiatal kor boldogsága. Megpróbál másoknak örömet szerezni, ahogy a fény, sötétben világítani. De azután jön egy kis fuvallat, egy vég. A gyertya szerény fénye örökre elég.
Az életben is jön egy váratlan lépés: Halál, azaz földi Élet megsemmisítés.
6142
BoldogCsisz - 2020. január 14. 16:12:49

Kedves Rita!
Köszönöm, hogy olvastad kis rímes prózám.
Üdv: Marika

6142
BoldogCsisz - 2020. január 14. 16:11:56

Kedves Magdi!
Köszönöm hozzászólásodat! Szeretettel: Marika

6542
ritatothne - 2020. január 14. 08:41:45

Kedves Marika!

Így van, ahogy írod. Szépen ábrázoltad a gyertyával az ember életét.

Szeretettel: RitaRose

6191
Magdolna43 - 2020. január 13. 22:35:20

Kedves Marika!
Írásod meghatott, sajnos ilyen az élet, láttam én is gyertyafényt fellobbani, majd hirtelen kialudni.
Sok szeretettel gratulálok,
Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.