Tóth Lászlóné: Hűség/6.
Ili izgatottan várta, hogy férje hazajöjjön. Természetesen először megmelegíti az ételt, hagyja, hogy lepihenjen, aztán közli vele az örömhírt. Legszívesebben táviratot küldött volna már az első jelnél, de egyrészt nem tudta, hogy hol tartózkodik a párja, másrészt az se biztos, hogy ebben a zavaros időben odaért volna. Úgy is jön, itt van az otthona, amire annyira vágyott, amiért ápolta a nagynénikéjét és ami - miután valójában senkinek se kellett - adóssággal bár, de az övék lett. Zoli szorgalmas, ráadásul jó szakember, ha véget ér a háború minden sokkal könnyebb lesz.

Kétszer is itthon volt, mióta édesanyja felhívta a figyelmét az állapotára, de semmiképpen se szeretett volna csalódást okozni az urának. Mostanra viszont, hogy már az orvos is visszaigazolta áldott állapotát, mindenképpen megörvendezteti a jó hírrel. Istenem, micsoda boldogság, hogy szülők lesznek. Megszűnik a kiközösítés is. Senki nem bánthatja azzal a férjét, hogy "nem tud gyereket csinálni" és azt se mondhatják, hogy "milyen nő az, aki nem tud gyereket szülni". Szeretik egymást, béke lesz és nekik pedig családjuk.

1945. április 4-ével kihirdették a háború végét. Ili reményei szerint a harmadik hónapba lépett, az orvos szerint február elején eshetett teherbe. Természetesen még nem látszott rajta semmi, de ő már édesanyának érezte magát, hitte, hogy magzatja él és növekszik, várhatóan október végén meg is születik.

Zolit kétségek gyötörték. Egyrészt ezt a hírt várta a házasságuk óta minden hónapban, másrészt, ő már lemondott arról, hogy ettől a végtelenül "tiszta", ártatlan "lánytól", aki az ő felesége, gyermeke lehessen. A vidéki munkái során megismerkedett egy jómódú "parasztlánnyal", akinek láthatóan rögtön megtetszett. Széles csípője, nagy mellei ígéretesnek tűntek a férfi számára. A lány munkabírása is elbűvölte. Testvére a háborúban harcolt, ő pedig igyekezett helyette is ellátni a gazdaságot. Szülei örültek a jóképű és dolgos legénynek, mert azért a férfi munka nagyon is elkelt a családi vállalkozásban. Zoli nem mondta meg, hogy nős ember, ezért a lány szülei úgy tekintettek rá, mint egy esetleges férj jelöltre.

Zoli felelősséget érzett felesége iránt, ezért hazavitte a munkájáért kapott élelmiszert, de felmerült benne, hogy ha rendeződnek a dolgok, nevezetesen, ha beköszönt a béke, akkor elválik Ilitől és itt marad Mariéknál.

Erre a változatra, hogy felesége épp akkor esik teherbe, mikor ő már a házasság befejezését fontolgatta, nem számított.

Mariból sütött az egészséges erotika, nem csinált ügyet abból, hogy odaadja magát, mégse lehetett azt mondani rá, hogy romlott nő lett volna. Kívánta a férfit, a szerelmet és ott volt egy jóképű, dolgos, erős fiatalember, akivel beteljesíthette vágyait. Amilyen aktív volt a munkában, olyan volt az ágyban is. Élvezte az életet, kicsattant az egészségtől, vállalta a vágyait, érzékiségét, asszony akart lenni. Szülei konzervatív emberek voltak, de Marinak sikerült meggyőzni őket arról, hogy vagy elfogadják, hogy van szeretője, vagy otthagyja őket, így aztán elnézték, hogy a fiatalok együtt alszanak.

Most mi lesz? Mit csináljak? - gondolta Zoli. Ili a hites feleségem, tisztelem, szeretem, becsülöm, de Mari imád, kíván, jó vele az ágyban és ő már azt gondolta, hogy mégis egy ilyen életre való nő az igazi, aki majd megszüli a gyermekeket, gondozza az állatokat, műveli a földet, éjjel pedig élvezi a szerelmet vele.
6542
ritatothne - 2020. január 21. 08:24:35

Kedves Kitti!

Nem vagyunk egyformák. Csalódni mindenkiben lehet, mivel senki se tökéletes. Nem volt korrekt annyi bizonyos. A hazugság természete viszont ilyen, ha elkezdi az ember, akkor már nehéz kiszállni belőle. Amig magyarázni próbálja, hogy mit miért csinált és felmenti magát, addig nincs változás.

Szeretettel: RitaRose

5396
Kitti - 2020. január 20. 23:46:05

Istenem, hát nem lesz itt boldogság. A férj megfeledkezett arról, hogy felelős valakiért, még akkor is, ha nincs gyerekük. Elkötelezte magát. Másik kapcsolatot kezdeni, amíg az előzőt nem zárta le, aljasság. A másik aljasság, hogy a szerető nem is tudja, hogy házasembert engedett az ágyába, a házába, az életébe. Mind a két nőt becsapta ez a Zoli ember, még a nevét is utálom.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.