Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Vilhelem Margareta: A találkozás---1 része [ 3 részes]
Nem és nem! Többször nem tagadlak le, értsd meg! Ha megint ő telefonál, megmondom neki, hogy itthon vagy! Nem teheted ezt vele.
Talán nem is ő az. Lehet, hogy most téged keresnek.Kérlek, vedd fel a telefont Ági dühösen odalép a kitartóan csörgő készülékhez és belehallózik. Arcára kaján mosoly terpeszkedik, ahogy anyja felé fordulva édeskés hangon a fülére szorított kagylóba mondja:
- Igen, szerencsére most itthon van. Azonnal hívom. Anyukám, Viktor bácsi keres! Aztán odébb lépve, halkan hozzátette:
- A hódolód.
- Igen, tudom, hogy kerestél Nem voltam itthon.
Beszélj inkább magyarul, úgy jobban értek. Nem, ma sehogy sem találkozhatunk, foglalt a délutánom Holnap se. Igazán kedves vagy, hogy hiányzom neked. Nem, haza ne, tudod, nálunk mindig teli a ház. Inkább majd beülünk valahova egy kávéra és nyugodtan elbeszélgetünk. Mondjuk csütörtökön, amikor fodrászhoz készülök, és utána. Fél háromra leszek kész. Hogyne tudnám, hiszen bejelentkeztem. Nem kell bejönnöd a szalonba, várj meg az utcán Engem nem zavar, nem is kompromittálnál vele, de így találom jónak.Ó, még hogy elviszel magaddal, ugyan már.
A fiatalokat szokták megszöktetni. Kérlek, ne térj át ismét a német nyelvre. Igazad van, tudnom kellene, csakhogy az iskolában magyar nyelvet tanultam ebből látszik, milyen nagyon régen volt.Hát akkor csütörtökön, ahogy megbeszéltük.Igen, igen, majd igyekszem pontos lenni én is, viszlát! Az asszony kelletlen grimaszba gyűrődött arccal, bosszúsan pillant lányára, aki kárörvendő mosollyal hallgatta végig a beszélgetést:
- Megkímélhettél volna ettől a találkozótól!
-Jaj anya! Nem lehetsz olyan kegyetlen, látod, mennyire odavan érted ez az ember, teljesen beléd esett! Jár neki egy randi, pár örömperc.
-És nekem? Rám milyen öröm percek várnak? Arcomra igazított udvarias mosollyal randizni fogok egy olyan emberrel, aki számomra teljesen érdektelen. Nem érzek iránta mást a közönyön kívül. Miről beszélgessek vele, nincs közös témánk És egyáltalán, mi a fenét akar tőlem?
- Anyukám, szerelmes beléd, a vak is látja!
- Ági elismeréssel néz végig jó megjelenésű, ápolt anyján.
- De ezt nem is csodálom! A korodhoz képest.

Te, mindjárt visítani fogok ettől a korodhoz képest.kifejezéstől. Mindenki ezzel jön nekem. Rendben van, talán még nem fordul le rólam az emberek szeme, nem vagyok szánni való rozoga kripta szökevény, no de a szerelem. Azt régen eltemettem apáddal együtt. Ennek a jóembernek másfél éve halt meg a felesége, miért nem tud belenyugodni, hogy egyedül maradt? Vagyis ott a fia meg annak családja. Bár, ha jól meggondolom, beszélni a fiával tud. A menye csak magyarul ért. Talán az unokák megértik a nagyapjukat
5772
Saranghe - 2020. február 18. 18:59:34

Kedves Babu!

Érdekesnek ígérkezik! Smile Egy férfi, aki kicsit sem érdekli...
Olvasom tovább.

Szeretettel: Rose

Kata

6482
rozsa koncz - 2020. január 21. 22:53:33

Szia Babu!
Érdeklődve olvasta írásod, várom a folytatást.
Ölellek RózsaHeartRose

5548
babumargareta - 2020. január 21. 15:39:25

Szia Kitti.
Jogosan háborodtál fel!Nekem úgy tűnt ,hogy 3 részre kéne osszam,de maga a történet nem hosszú ,így felteszem a következőt teljes egészében.
Nagyon köszönöm,hogy olvastad ,és elnézést kérek ,hogy olyan
rossz helyen vágtam el.
Szeretettel...Babu

5548
babumargareta - 2020. január 21. 15:33:04

Kedves Rita !
Tökéletesen igazad van!
Most nem tudom miért is osztottam fel,hiszen nem hosszú!
A következő alkalommal felteszem az egész novellát!
Köszönöm szépen,hogy olvastad!
Szeretettel....Babu

6542
ritatothne - 2020. január 21. 09:45:36

Kedves Babu!

Érdekesnek igérkezik. Mondjuk én mindjárt rövidre fogtam volna a témát, de tudom, hogy nem az a jellemző, hanem éppen az, ahogy Te írod.

Szeretettel: RitaRose

5396
Kitti - 2020. január 20. 23:54:08

Olvastam volna tovább! Ez igen csak nagyon rövid volt Babu! Még bevezetés szakban vágtad el előlem. Smile No, várok akkor.
Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.