Ágoston Tibor: Gabi !
Már éppen készülődtem valahová,mikor az ajtón lévő csengő jelezte, hogy valaki áll az ajtó előtt. Mentem meglepett, Gabi barátnőm állt előttem letörten.
- Gyere be, nem mondtad, hogy fogsz jönni, mi ez a hirtelen elharározás?
- Gabi: Búcsúzni jöttem, nem akarlak többet látni téged, tudom, hogy nem szeretsz csak kihasználtál engen. Azt is tudom, hogy van másik lány akivel jársz.
Mikor ezt mondta, már könnyek folytak le végig gyerekes arcán. Megsajnáltam, szerettem volna mosolyogni. Átöleltem, hogy könnyítsek a helyzetén, ő is ölelt engem akkorra már sírni kezdett.
Megcsókoltam az arcát, ő is megcsókolt engen.
Gondoltam magamban Gabi nem búcsúzkodni jött, ezeknek a lányoknak rafinált trükjeik vannak
Mondtam: - Gyere vedd le a kabátodat, vagy menned kell?
- Nem, maradhatok egy pár percig. Törölgettem könnyeit, engem mindég elérzékenyített, mikor a nő sírni kezd. A nők természetében van ez, ami tulajdonképpen egy fegyver, amivel élnek alkalmadtán, tudják, hogy mindíg valami kedvező lesz a kimenetele.
Nekem egy studió apartmenem volt, meglehetősen kicsi, tulajdonképpen csak egy helységből állt az egész aminek a legnagyobb részét az ágy foglalta el.
- Gabi, megkínálhatlak valamivel? - Nem tudom mivel akarsz megkínálni, én nem vendégségbe jöttem!
- Tudom búcsúzkodni jöttél, nekem van egy kitünő márkájú szilvám, kérsz egy kis kupicával?
- Gabi, ha te is iszol akkor kérek de csak egy nagyon kicsit. - Töltöttem, várjál, most akarom tudni, hogy mire koccintunk? Gabi csak nézett, láttam, hogy zavarba van, jobb ha kisegítem.
- Igyunk arra, hogy szép az élet, és te vagy a legszebb lélek akit ismerek.
- Jó,.... erre igyunk
- Én: Üres a poharad.
- Gabi: - Na még egy kicsit, de én éhgyomorra nem szoktam inni.
- Nem tudhattam, hogy nem ettél semmit, nekem igazán nincs itt semmi különös ennivaló, de ha vársz egy kicsit leszaladok itt a Közért a sarkon amin már úgyis gondolokodtam. Van nekik friss meleg kolbász, jó ropogós kenyér, itt leszek 15-percen belül.

Mikor megjöttem Gabi már otthonosan érezte magát ,ami nem volt új mert többször votl ő nálam.
Ettünk, ittunk, beszélgetésbe kezdtünk, elárulta, hogy terhes. Gondoltam ez valami trükk lehet, egy lány aki terhes az nem jön búcsúzkodni, ez nem megy a fejembe.
- Mondd! Miért jöttél búcsúzkodni?
Gabi: - Mert meg akarom ölni magamat - Gondoltam, ez már a második baklövés, ha valaki arra szánja el magát, az nem jön megmondani.
Gabi: - Mondd meg öszintén, szeretsz engen?
Én: - Nagyon
Gabi: - Mondd, mi az a nagyon?
Én: - Mindent megtennék érted.
Gabi: - Meghalnál értem? Hosszú csend...
Én: - Ha igazán terhes vagy, akkor én egy életet palántoltam beléd, miért akarod, hogy meghaljak?
Gabi: - Nem én, a papa azt mondta meghalsz, ha nem veszel el feleségül!
Én: - Úgy tudtam Te szeded a pirulákat.
Gabi: - Én is, de nem tudom mi történt?
Én: - Gyere elviszlek az orvoshoz.
Gabi: - Ne fáradj, itt van a lelet a táskámban.

Gabi fiatal lány, még nem töltötte be a 18-ik évét ,Ő volt aki beléms zeretett és utánna megszerettem őt. Az apjának semmi joga engem fenyegetni, szerelmünk közös beleegyezés alapján történt.

Véleményem ezzel a kis történettel kapcsolatosan, a férfinek a nőt, nagyon kölülményes megismerni. Habár ők nem egyformák, akárcsak a férfiak sem. A legtöbb nőnek az alaptermészete mikor eljön az ideje, ( Ami nagyon varriálódik ) Naívan beleszeretni valakibe.
Ami csak egyszer történik meg, mert utánna a nő csak azt nézi, hogy találjon valakit aki szimpatikus, családot alapítani és eltudja tartani élete végéig.
A férfi ellenben, örök szerelmes ! Kinek a szerelme néha soha nem múlik el, ellentétben a nővel aki könnyen túltesz rajta. A nőnek a sexuális érzelmei, gondolatai messze felülmúlják a férfiét. A nő vitte bűnbe a férfit a kezdettöl fogva, amit soha nem hagyott el, azóta is rendületlenül azt gyakorolja. Az okos nő sok mindent elérhet és elért a múltban és el fog érni a jövőben, amíg túl sok naív ember lesz ezen a földön. Egy embernek lehet kitünő végzetsége, ami jelen esetben nem ér semmit, mert amíg a férfi a nő bájait szemlélgeti addig a nő gondolkodik, a férfi sexre gondol a nő anyagiakra.
Persze vannak közöttük libák, akiknek nem adatott meg az a bizonyos adottság amivel sok más nő. Ezek a nők őszintébbek és legtöbbször ők húzzák a rövidebbet.
A nő a teremtés igazi koronája,a legtöbben ezt tudják és élnek vele, nélkülük az élet e földön nem létezhetne !Ágoston Tibor
5567
Mirage - 2020. február 05. 16:56:25

Kedves Magdolna !
Nem vettem minden nőt egy kalap alá,habár az igazságot nem
lehet elpalástolni.Tisztelek minden nőt,de mindenkinek más a
tapasztalata.Ebben az új világban törekvés a nők részéröl jobban
mutatkozik mint valaha ,soha nem volt ennyi nő vezető pozicióban.
Köszönöm véleményedet
Szeretettel Tibor

5567
Mirage - 2020. február 05. 16:46:35

Kedves Rita !
Az életben majdnem mindenkinek más és más a céjuk,ki hogy
találja meg az élete fonalát,szerencséjét.
A Te józan gondolkodásod feltétlen a jó út.
Szeretettel Tibor

6191
Magdolna43 - 2020. február 05. 11:32:49

Kedves Tibor!

Irásod kissé megdöbbentet. A nőkről alkotott véleményed, kicsit furcsa. Vannak az "okos" nők, akikről írtál, igen vannak, de akik nem tartozunk ebbe a kategóriába, nem feltetlenűl azért, mert nem gágogunk és elég sokan vagyunk, akiknek a legfontosabb a család, szerelemből mentünk férjhez, minden nehézséget vállalva,nem azért mert buták vagyunk, hanem tudjuk mi a becsület.
Továbbra is, mint eddig nagy tisztelettel olvasom érdekes írásaidat.
Szeretettel,
Magdi

6542
ritatothne - 2020. február 05. 11:04:24

Kedves Tibor!

Nem sértődtem meg, bár valóban vidéki lány voltam és azóta is azon a helyen élek, soha nem laktam máshol. Annyi változás volt, hogy a szülői házból a lakótelepre költöztem a gyermekeimmel. Az tény, hogy nem voltam dörzsölt és mivel mi sem voltunk gazdagok, nem is azt tartottam fontosnak, sokkal inkább a szerelmet, szeretetet, tisztességet, becsületet. Most is ezek jelentik számomra az értéket és nem pedig az, hogy valaki anyagilag mire vitte.

Szeretettel: RitaIn Love

5567
Mirage - 2020. február 04. 16:22:53

Kedves Rita !
Remélem nem vetted rossz néven.Nem is tudom miért használtam
ezt a kifejezést ami semmi estre sem illik hozzád.
Te egy tiszteletre méltó nő,anya vagy,aki csak dicséretet érdemel
ahhoz amiket tudok rólad.Ha jól emlékszem azt a szót használták
egy tudatlan falusi nőre,de abban sem vagyok biztos.
Köszönöm,hogy olvastad.
Szeretettel
Tibor

6542
ritatothne - 2020. február 04. 09:22:25

Kedves Tibor!

Akkor én a "liba" kategória vagyok. Nem érdekből mentem férjhez, nem tartott el senki. A gyerekeim is egyedül neveltem fel, soha életemben másra nem számíthattam csak a szüleimre. Nem akartam kihasználni senkit, nem érdekelt a pénz, az anyagi jólét, csak a szerelem és a szeretet. Nem kapaszkodtam fel soha semmilyen uborkafára. Most is szerény körülmények között élek az általam megvásárolt - hosszú évtizedes hiteltörlesztéssel, ahogy akkoriban hozzá lehetett jutni - kis harmadik emeleti lakásomban, ahol rajtam kívül a legfiatalabb gyermekem is otthonra talált.

Szeretettel: RitaIn Love

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.