Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Hornyák Jánosné: Házasság
Február 9-én van a házasság napja. Házasság: két embernek életre szóló kapcsolata, szövetsége. A jegygyűrű pecsételi mindezt meg. A gyűrű a hűség jele. Kerek, nincs közte rés, nincs vége. A ti boldogságotoknak és szereteteteknek se legyen soha vége! A karika egy szent kör. Ebbe a körbe senki be nem léphet. E szent kört az egymásért lángoló szeretet fogja zárva tartani.
Püthagorasz görög matematikusról jegyezték fel, hogy minden erejét a kör tanulmányozására fordította. Egyszer, mikor rosszakarói, ellenségei váratlanul berontottak hozzá, csak azt kérte: Jaj, csak a köröket ne bántsák! Hősiesen, a testével védte a köröket. Nektek is hősiesen kell védeni a Ti körötöket, a házasságot! Égjen a szeretet tüze örökké Bennetek egymás iránt! A gyűrű amellett, hogy kör, aranyból készült. Igazi érték! Ne legyen hát rajta soha szenny! A gyűrű figyelmeztet: Megállj!-t parancsol a könnyelmű csábítónak is.
Minden elinduláshoz tőkére, befektetésre van szükség. A házaséletben a szeretet a tőke. Ha úgy fogjátok szeretni egymást, mint ma, akkor ez a tőke szépen fog kamatozni.
Ideges, kapkodó világot élünk. Pattanásig feszülnek az idegek. Mindenütt, így pl. a munkahelyen is sok-sok idegességet lehet összeszedni. Ezeket mindig hagyjátok a kapuban, hogy a családi fészek melegét ne zavarja meg semmi! Ne hűtse le semmi! Az élet hoz borús fellegeket, melyek eltakarják olykor a napot. De mindig újra kiderül, hogy örömmel szórja aranyát.
Egy kedves régi mese jut eszembe: Régen az emberek kertjeiben sok szép virág nyílott, de mégis hiányzott közülük a legszebb virág, a boldogság virága. Egyszer egy idegen vándor jött a völgy lakóihoz és elbeszélte, hogy magasan a hegyek között egy csodálatos virág virágzik. Ha valakinek sikerülne ezt a virágot lehozni és a kertjébe elültetni, akkor elmúlna a szomorúsága. Csak öröm és boldogság volna az élete. Az emberek elhatározták, hogy elindulnak és megkeresik azt a virágot. Először egy erős, bátor ifjú indult el a hegyre. Azt mondta: én fogom a boldogság virágát megtalálni! De nem találta meg, a virág láthatatlan maradt előtte. Utána egy tudós akarta a virágot megszerezni, de alig ért fel a hegy tetejére, eltévedt a zegzugos utakon. Kételyek és kételkedő gondolatok szállták meg és visszatért eredménytelenül. Azután a völgy leggazdagabb embere indult el, hogy megkeresse a ritka virágot. Hamarosan azonban elfáradt és elment a kedve a kereséstől. Üres kézzel tért vissza. Egy nap aztán egy kis gyerek indult el, hogy megkeresse a szép virágot. Boldogan mondta: Ezt hazaviszem édesanyámnak, örülni fog neki. És az ártatlan kisgyermek hazahozta a boldogság virágát. Kis kezével a sziklák tövében megbújó virágot könnyen leszakította.
Életeteknek ezen a legszebb napján Ti is elindultatok, hogy együtt keressétek meg a boldogság virágát. Most teli van örömmel a ti szívetek.
"Akit párodul melléd rendelt az ég,
Becsüld meg, szorítsd meg kezét!
S ha minden álmod valósággá válik,
Akkor se feledd el: Légy jó mindhalálig!"
A magyar irodalom nagy óriása, Madách is int Benneteket a hűségre. Megfogtátok egymás kezét, most már járjatok tovább kéz a kézben! "A kezet csak megfogni szabad, elereszteni vétek, ellökni átok. Egymásba simuló kezek tartják össze a világot!"
6191
Magdolna43 - 2020. február 11. 16:22:29

Kedves Marika!

Nagyon szép és nagyon bölcs írásodhoz sok szeretettel gratulálok.
Magdi

6542
ritatothne - 2020. február 11. 10:32:52

Kedves Marika!

Megfontolandó, örök érvényű, szép írásod tetszéssel olvastam.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.