Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Samu Katalin: Szerelem VS. Szeretet
- Mai kihívónk Szerelmes! - üvöltötte hangosan Közömbös mintha csak egy boksz mérkőzésen lenne. Közömbös, nem akart ebben részt venni, egyáltalán nem érdekelte semmi sem.

Azonban pár hete pókerezett Cinikus ellen. Cinikus folyamatosan kétértelmű dolgokat mondott félrevezetve ezzel Közömböst. Így hát a fogadás, az fogadás! És a tét, ez a meccs levezénylése volt, úgymond lelkesen, amennyire tőle telt - Közkívánatara ellenfele Szerető!

Amint megjelentek a versenyzők, a tömeg őrjöngeni kezdett. Sokan kántálták Szerető nevét is, de a legtöbben Szerelmesbe bíztak. Közömbös szenvtelen arccal folytatta:
- A mai nap, itt az érzelmek viadalában, az lesz a feladatotok, hogy bebizonyítsátok, kire van leginkább szükség az életben. Szerelmesre - dobpergés, majd Szerelmes nevének hangos, folyamatos üvöltözése következett. - vagy - Szer...
- Szerelmes! - kiáltott be egy rajongó, Türelmetlen. Amióta egy párt alkottak Jókedvűvel - és szakított Haragossal - azóta ilyen viccesen viselkedett. Haragos, miután szétváltak, összekeveredett Féltékennyel. Hát, nem volt egy harmonikus kapcsolat. Szerencsére gyerekük nem született, mert biztos, hogy Gyűlölködőnek nevezték volna el.
- Szerintem csak figyeljünk, hogy mit is akar mondani Közömbös. Rendben? - csendült fel egy halk, szívmelengető hang. Ő volt Békés. Ő, és Nyugodt annyira szépen éltek egymás mellett, hogy szinte mindenki kedvelte őket. Hát még a csemetéiket! Reményteli és Boldog
mosolyt csalt még Erőtlen arcára is.
- Szóval, kezdjük a szópárbajt! Téged kérdezlek Szerelmes, miért vagy te a fontosabb?
Szerelmes magabiztosan így felelt:
- Mert mindenki szereti azt az érzést, amikor a szíve hevesen verni kezd, ott van a gombóc a torkában, és a gyomra összerándul! - üvöltötte, hogy minél többen meghallják, majd zavartan nézett Rettegőre - Tisztelet a kivételnek!
Ezután Szerető kapta a mikrofont:
- És mindenki szereti azt az érzést, amikor melegség önti el a szívünket. Ez miattam van! - kontrázott rá Szerető.
- Nekem köszönhető, hogy ha két ember találkozik, összeházasodnak, és együttélnek.
- De miattad van az is, hogy elhidegülnek, és szétválnak egymástól. - cáfolt rá Szerető, majd kissé gúnyosan hozzátette - Mert te drága Szerelmes, nem vagy kitartó, ezért hamar mást keresel. Amit én adok az embereknek, az egy életre szóló kötelék. Nem csak párok, hanem testvérek, barátok is szerethetik egymást. Az egész világra kiterjedek!
- Így van! - ordította Büszke, csillogó szemekkel, még tapsikolt is hozzá. De Szerelmes tovább küzdött:
- Boldogságot hozok az emberek életébe!
- Vagy boldogtalanságot! Ha nem viszonoznak, lelkileg összetörheted az embereket! - erre egy mélyet sóhajtott Reménytelen.
- Ez rád is érvényes! - vágott vissza Szerelmes. Magányos bőszen bólogatott. Szerelmes nem adta fel - A szerelmesek családot alapítanak! Nélkülem nem lenne élet!
- De halál sem! Hány háború, viszály, erőszakos bűncselekmény, családon belüli erőszak van csak miattad!
- Csak miattam? - hüledezett Szerelmes - Azért ezzel vitatkoznék? Féltékeny, Haragos, Zavart, ők talán ölbe tett kézzel ültek? Nem, nagyon is részük volt benne! - mindhárman félszegen egymásra pillantottak, mint akik pontosan tudják, hogy bűnösök.
Lázadó felállt a tömegből:
- Ne legyél igazságtalan Szerető! Testvérek is háborúznak, szülő megöli a gyermekét, vagy éppen fordítval! De te mindig is ilyen voltál! Aki fontos számodra, azzal kedvesen bánsz, aki meg nem, azzal nem is törődsz! Hányszor előfordult, hogy egy anya jobban szerette az egyik gyerekét, mint a másikat, és ezért csúnyán bánt vele, megverte.
- De ez nem az én hibám, hanem Utálaté!
- Azért van némi felelősséged benne! - hangzott a nézőközönségből Heves hangja - El kell ismerned! Sokszor mondod rá valakire, hogy őt nem szeretem! A Szerelem tud bajt okozni, de a hiánya nem. Ha nem vagy szerelmes senkibe, az nem is fáj. De ha nem szeretsz senkit sem? Az bizony igen!
Szerető kissé mélabússá vált, de aztán újult erővel folytatta a csatát:
- Egyetértek! De kérlek titeket, csak egy kérdésre válaszoljatok! Szerelem nélkül lehet élni, vagy Szeretet nélkül? Igen, igaza van Szerelmesnek, hogy az emberek szeretnek belezúgni valakibe. Szeretik, azt az érzést, amikor valaki megcsókolja, megöleli őket, és először kimondja, hogy: Szeretlek! De ugye értitek? A Szeretet és a Szerelem kéz a kézben járnak. Szeretet nélkül nincs Szerelem. De Szerelem nélkül van Szeretet.
Mindenki döbbenten figyelt Szerető okfejtésére. Jó, nem mindenki, mert Érdektelen csak a telefonját nyomkodta. Teljesen hidegen hagyták a történések. Ha a szülei, Elégedetlen, és Frusztrált nem kényszerítették volna - mert hogy mit szólnak mások - akkor el sem jött volna. Szerelmes is belátta, nincs mit érvelni.
- Akkor szavazzunk! Ki mondja, hogy Szerelmes a fontosabb, és ki azt, hogy Szerető? - A szavazás titkos volt, mindenki kapott egy kis papírt, amire felírhatták a választott nevét. Habozó az utolsó pillanatban dobta bele az összegyűrt cetlit a kalapba. Közömbös összeszámolta a szavazatokat, majd kihírdette az eredményt.
- Akkor megállapítom, hogy hatalmas fölénnyel Szerető nyert! - majd hozzátette - Bár egy valaki nem szavazott! - az Érzelmek vártak, hogy jelentkezzen az illető, többen Gyávára gondoltak.
Aztán tapsvihar, és öröm tört ki, bár Csalódott, Bizonytalan, és Félelem kifütyülte Szeretetőt, de tőlük ez természetes volt. Empatikus pedig vigasztalta Szerelmest:
- Tudom milyen rossz, de hidd el, nagyon értékes vagy! Nézd csak ezt a sok Érzelmet, ahogy együtt vannak! Neked lehetnek hálásak ezért!
Szerelmes rámosolygott, majd megkereste legjobb barátját Szenvedélyest.

Így zajlott le a nagy párbaj Szerető és Szerelmes között. Pár óra múlva már senki sem...Várjunk csak? Hát, ez meg kicsoda? Egy valaki még mindig ott ült, kezében szorongatva a kis papír fecnit.
Szegény Határozatlan! Mindig ilyen döntésképtelen!
6542
ritatothne - 2020. február 14. 08:53:15

Kedves Kata!

Nagyszerű és nagyon eredeti írással jöttél. Gratulálok hozzá. Igazán remekül csináltad. Örömmel olvastam.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.