Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jónás Dániel József: Éjszaka csendje
Egy fiatal srác aludt békésen az ágyában, tudatalattija az aznapi kimerültség és az egész hetes stressz álmokon keresztüli feldolgozásán fáradozott. A panel és a teljes szomszédság is csendes volt, a lépcsőházban szinte hallani lehetett, ahogy a festék egybeszáradt rétege észrevehetetlen lassúsággal, mégis kitartó folytonossággal válik el a faltól - nanométerről nanométerre. A valóság alkotórészei állandó mozgásban vannak, mindig zajlik valamilyen folyamat.

Hősünk kitartóan aludt tovább, észre sem véve, és soha nem is tudva meg, hogy a levegő vad remegésbe kezdett az ágya mellett, ahogy a légnemű szubatomi részecskék ádáz táncba kezdtek egymással. A padlószőnyeg cseppfolyóssá vált, az apró anyagszálak között piciny szakadékok nyíltak a térben. A szoba ajtaja nem létezett többé, csupán körvonalának halovány árnyai rezegtek tovább a helyükön. Az előszoba járólapjai eltérő spektrumokon villogtak, valamilyen furcsa, emberi szem által nem érzékelhető színtartományban. A zaj, melyet az egész jelenség csapott, az energiák szintjén mérve iszonyatos magasságokra rúgott. A létezés vibrálva egyensúlyozott a teljes káoszba zuhanás szélén, ahogyan mindig is tette azokon a helyeken azokban a pillanatokban, amikor nem volt a közelben semmilyen élő organizmus, ami bármelyik érzékszervével is a valóság tényének szűk korlátai közé szorította volna. Így hát a lét már-már nemlétezés határát súroló részecskéi a tökéletes szabadság lehetetlen örvényében kavarogtak, amikor egyszer csak nyílt a bejárati ajtó.

Az alvó fiatalember lakótársa érkezett haza. Az előszobába lépve felkapcsolta a villanyt és a csukott szobaajtóra nézve elmosolyodott. Ráfér a pihenés, hosszú napja volt - gondolta a bérlőtársáról, majd a kabátját és cipőjét levéve elillant zuhanyozni.
6953
jdjozsef - 2020. június 01. 14:09:29

Kedves Rita, hálása köszönöm, hogy időt szakítottál a művemre! Smile

6542
ritatothne - 2020. május 31. 16:51:28

Érdeklődéssel olvastam.

Szeretettel: RitaIn Love

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.