Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Ágoston Tibor: A naívság határa
Lydia 21 éves sikeresen elvégezte iskoláit az iskolai ünnepség után nagy partyt rendeztek, sokan összejöttek, család, barárok. Lydiának sikert, szerencsét kivántak az életben, amihez ő semmi reményt nem füzött. Abban az időben a helyzet nem lehetett roszabb sok munkanéllküli volt az országban, mindenki várta a jobb időket.
Joe Tailer 25-éves munkanélküli alkalmi munkák vállalásábol tengette életét, a rendőrségen nyilván volt tartva mint fiatal korú bünöző.
Barátnője Lydia aki válasz úton volt Joe val akit már sokszor el akart hagyni, Joe mindég olyan bíztató igéretekkel jött elő, hogy soha nem tudott határozni.
Joe : - kedvesem, ha csak annyi pénzt tudnák szerezni, hogy egy vállakozásba mennék ahol rengeteg pénzt tudnák szerezni, pénz nélkül semmire nem megy az ember, tudod, hogy szeretlek és már régen tervezem,hogy elveszlek feleségül, csak ez az átkozott pénz az oka mindennek.
Lydia - Már régen igéred nekem, hogy elveszel feleségül amit már nem hiszek, ha csak valami rendkívüli nem történne. Mennyi az az összeg amire gondolsz ?
Joe - legkevesebb tíz ezer dollár, de ha több lenne nagyobb lenne a lehetőség, ugye megérted én mindíg csak jót akartam neked, ha sikeres lennék, lehetne saját házunk, utazhatnánk, boldogan élhetnénk, lenne egy-két gyerek akik boldoggá tennék az életünket.
Lydia sokáig hallgatott, nem bízott Joe- ban, de tudta, hogy minden vállalkozáshoz pénz kell.
Kiskorától kezdve a szülei minden hónapban pénz tettek be Lydia nevére a bankban arra az időre, ha egyetemre kiván menni legyen neki fedezete. Már közel húsz ezer dollárja volt, amit soha nem mondott meg Joe nak.
Lydia :- Joe,én tudnák szerezni egy kis pénzt, ha tudnám, hogy az a vállalkozás milyen alapon nyugszik?
Joe-nak felvillanyoztak a szemei - Nekem mindíg azt montad, hogy nincs pénzed.
Lydia - A szüleim sporólták meg nekem és nem akarom elherdálni, hogy a pénz biztos helyre megy ami fog jövedelmezni akkor tudnák tíz vagy esetleg 15-ezer dollárt áldozni.
Joe boldogabb volt mint valaha, most már tudta, hogy jó helyzetben van.
Becézte dédelgette Lydiát az égig minden fondorlatosságot kitalált, igérte, hogy rövidesen milliomosok lesznek. Lydia csak arra gondolt,hogy nemsokára férjhez megy gyerekei lesznek, és most az életében először látott egy vezérlő csillagot ami a boldogsághoz vezet.

Lydia kivett a bankbol 15-ezer dollárt. Joe mutatott neki papirokat amik eléggé hivatakosan néztek ki, szegény ha tudta volna, de csak bízott Joe ba és a jövőjében.
Joe : - A pénz a táskályában : Ledvesem nekem el kell utazzak chikágo ba ahol a vállalat fogja kiállítani a végső megállapodást,két nap múlván visszajövök,hozok neked valami nagyon szép ajándékot. -
Joe elutazott, Lydiaban a tervek gyülemlettek, sok mindent gondolt, hogy mit fognak csinálni.
Lydia nem mondta meg szüleinek mindent, a meglepetésre tartogatott.
Eltelt a második nap, Lydia kiment a vasút állomásra várte a vonatot és Joe- t aki hozza a jövőjüket és a szép ajándékot.
A vonat megjött, sok volt az utas Lydia nem győzte kivárni a tömeget, Joe nem volt sehol.
Lydia gondolta biztos lekéste a vonatot. Számtalanszor kiment az állomásra hasztalan.
Lydia most már félt, kezdett derengeni benne, hogy mi történhetett,arra gondolt lehet, hogy kirabolták az is lehet, hogy megölték. Mindenre goldolt csak arra nem,hogy Joe becsapta őtet és lelépett a pénzzel.
Egy pár nap múlván összetörten elment a rendőrségre elmondott mindent. Joe nak volt adatlapja a rendőrségen amiröl Lydia nem tudott.
Teltek a hetek, hónapok Lydia soha nem hallott Joe felől,szüleinek nem mondta meg a történteket magában tartotta éltének az volt a lagnagyobb tanulsága.

Ágoston Tibor
5567
Mirage - 2020. június 05. 15:32:41

Kedves Rita !

Néha aki szeret az nem lát.
Szeretettel köszönöm,hogy olvastad
Tibor

6542
ritatothne - 2020. június 05. 13:16:23

Kedves Tibor!

Így igaz, a szerelmes mindent el tud képzelni, csak épp azt nem, hogy áldozattá vált.

Szeretettel: RitaIn Love

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.