Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Molnár Gyuláné Sólya Veronika: Hajnal a búzamező felett
Az utcai lámpák még világítottak, amikor elindultam. S a szürkeség ott üldögélt a házak között, aztán sietve szedte sátorfáját majd csendben odébb állt, nem akart találkozni a pirkadattal. Mire a kanálisparthoz értem a távoli ég alatt a hajnal pirosló orcáját felém fordította, s a messzi rónaság ezer fényben égett, oly gyönyörűen izzott, hogy betelni nem tudtam vele.
Csak álltam kezemben a fényképező gépemmel és vártam, közben csodáltam a harmatos fűszálakat
Egyszer csak megjelent a nap vörös korongja, sugarait szerte - szórta a búzamező felett mesebeli látványt nyújtva. Szemlátomást emelkedett és sárgán világította meg az eget. A csend és a fény, kézen fogva kúszott a réten, míg a kanális finom párát lehelt a látóhatár fölé. A félig érett kalászokat harmatgyöngysor koszorúzta s úgy csillogott valamennyi, mint a drágakő. Az erősödő napsugár beosont a jegenyés fái közé, majd bearanyozta a csatorna partját. Ahogy hajnal kiteljeseded a lelkem is megtelt gyönyörűséggel. A hatalmas mező felett táncoló égi jelenség látványát leírni és szóval elmondani nehéz, csak kitárt szívvel lehet megélni, s őrizni az idők végezetéig.
E sok szép pillanatot lencsevégre kaptam ugyan, de a csodát vissza nem adta.
Amint a nap felemelkedett a horizont fölé, hosszura nyúltak az árnyékok, hangos lett a jegenyés, felébredt a határ. S a távolban fácánkakas üdvözölte a nagy fényességet, míg az hatalmas pompával ragyogott a templomtorony csillagán.

Sólya Veronika
6191
Magdolna43 - 2020. június 06. 12:49:58

Kedves Veronoka!

"A csend és a fény, kézenfogva kúszott..."
Csodásan szép leirásodhoz, amit a lencse nem tud ilyen élethűen megörökiteni, sok szeretettel grstulálok,
Magdi

5972
vercsi - 2020. június 06. 12:37:33

Köszönöm szépen Kedves RitaRose

6542
ritatothne - 2020. június 05. 14:03:46

"E sok szép pillanatot lencsevégre kaptam ugyan, de a csodát vissza nem adta."

Vannak dolgok, amiket látni kell.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.