Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Koncz Rózsa: Borúra, derű
Sétálni indultam rég nem látott barátnőmmel. Beszélgetés közben megállapítottuk, hogy vannak rigolyáink, amelyekhez ragaszkodunk. Mennyivel másabbak lettünk. Türelmetlenebbek, erénycsőszök lettünk. Már aki az lett.
Séta közben leültünk egy padra, láttuk, hogy egy szép kislány az óráját nézi percenként.
- Vilma figyeld ezt a kislányt, sajnálom biztos, hogy barátját várja, aki késik.
- No, én nem várnák egy percet sem - mondta Vilma. Nem érdemli meg egyetlen fiú sem, hogy egy kislány órákat várjon rá. A mai fiatalokban nincs egy szemernyi lovagiasság, tisztelet, a lányok iránt, de szerelem sincs. Ha lenne, a fiú már itt kellene, hogy legyen, neki kéne előbb jönni, várni a barátnőjét. Hova lett az udvariasság, a jó modor.
Vilmának szerintem ezer a vérnyomása!
Abban a pillanatban megjelent a fiú csodálatos virágcsokrot hozott a kezében.
- Bocsáss meg - mondta, elhúzódott a megbeszélés nem tudtam előbb jönni.
- Semmi baj - mondta a lány, én is most érkeztem.
- Még hazudik is a lány, nem érdemli meg ez a pernahajder! - Vilma egészen kikelt magából, amikor meglátta, hogy a pár hosszan csókolózott. – Szégyentelenek - mondta Vilma nem lehet máshol csókolózni? A televízióban is csak párok szerelmeskedését látom, már nem is nézek filmeket. Ez a lány csak tapad a fiúra, a mi időnkben ilyen nem volt. Tudtuk, hogy mikor van az ideje a csókolózásnak.
- Vilma kérlek, ne legyél ilyen vénasszony, nézd milyen boldogok! Nekem nagyon tetszik a fiú ragaszkodása. Látod, simogatja a lány arcát. Szemébe néz, és úgy suttogja, szeretlek. A kislány a boldogságtól még szorosabban ölelte a fiút.
- Na de nem itt kéne ezt eljátszani a fiúnak!
- Hát hol? A híd alatt, vagy villamoson?
Vilmát a gutaütés kerülgette, dühös volt, hogy nem értek vele egyet. Már majdnem összevesztünk, amikor eszemben jutott, amikor mi ennyi idősek voltunk, mi sem voltunk angyalok!
Vilma, emlékszel, hogy a neked udvarló fiú, aki a férjed, mennyi mindenre képes volt érted? Csak azért, hogy járjál vele?
- Most mire gondolsz?
- Arra, amikor Szilveszter éjszakán udvarlódra haragudtál, mert sokat ivott. Nem beszéltél vele duzzogtál. Sok könyörgés után a fiú megkérdezte, hogy mivel is engesztelhetne ki. Te gondolkodtál, és egy kis idő után azt mondtad, ha a cipőmből megiszod a maradék pezsgőt, elhiszem, hogy szeretsz. Az asztalnál mindenki ledöbbent. Elképedve vártuk, hogy mi lesz! Vajon megteszi-e az udvarló a kérést? Megtette, megitta a 38-as körömcipődből egy hajtásra a pezsgőt. Nem gondoltuk volna, bizonyította a szerelmét. Egész éjszaka ezen derült az egész terem. Látványos volt a kibékülés. Boldog voltál, hogy megtette érted. Mekkorát csókolóztatok?
- Igen, ez így volt!
- És arra emlékszel, hogy a fiúk fürödtek a tóba, mi pedig elvittük a ruhájukat jó messze? Felakasztottunk a bokrokra. Nem mertek sokáig kijönni a partra, amíg mi el nem jöttünk. Küldtünk fiúkat, hogy vigyék vissza ruhájukat. Soha nem tudták meg, hogy mi voltunk, akik ezt tették velük.
- És Te arra emlékszel, amikor eldugtuk focilabdájukat, mennyit keresték?
- Összevesztek, találgattak kinél volt utoljára.
- De volt sztori bőven!
- Állandóan ugrattuk a fiúkat, aztán az idő szaladt, komolyodtunk, szerelmesek lettünk a fiúkba, akkor már nem tettünk semmit ellenük. Vártuk, hogy fogják meg a kezünket, simogassák arcunkat, szerelmesen nézzenek szemünkbe, és mondják ki a bűvös szót szeretlek.
- Sokszor csókolóztunk az utcán, de csak este a sötétben.
- Harsányan nevettünk, emlékszel mekkora élmény volt tetteink bevallására?
- Vilma mi sem voltunk angyalok. Te elfelejtetted!
- Igazad van - mondta Vilma.
Nem tudtuk, a nevetést abbahagyni. A fiatal pár ránk nézett, a fiú megjegyezte „De jó fejek a mamák”!
6482
rozsa koncz - 2020. július 30. 21:12:38

Szia Rita!
Bizony nem kell felejteni, néha hasznos, néha nem. De azok is mi voltunk.
Örömmel láttalak RózsaHeartRose

6482
rozsa koncz - 2020. július 30. 21:10:25

Kedves Magdika!
Kicsi az esély, hogy mindenkinek megfeleljenek ezek a kis randevúk. Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel RózsaHeartRose

5396
Kitti - 2020. július 30. 20:31:04

Édes kis történet, kedves sztorikkal fűszerezve. Rose

6653
pepa24 - 2020. július 30. 20:25:51

Drága Rózsám
ez egy megifjító, örökifjú történet! Üde, friss, zamatos, akár egy nyári gyümölcs. Élvezet olvasni! Rose

6542
ritatothne - 2020. július 30. 19:56:10

Tanulságos kis történet volt, bizony, nem szabad elfelejteni, hogy mi is voltunk fiatalok és sokszor megbotránkoztattuk a felnőtteket.

Szeretettel: RitaRose

6838
onodymagdolna - 2020. július 30. 18:52:23

Aranyos történet. Igen, van olyan helyzet, mikor a fiatalok nem tudják, hol lehetnek nyugodtan egymás közelében, akár csak egy beszélgetésre is. Magdolna

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.