Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bakos József: Randevú

Hideg őszi szél tépte a fákat. A lány összehúzta kabátja gallérját és megszaporázta lépteit. Ma is látnia kellett őt. Ha csak néhány percre is, de szüksége volt rá!
Már jó ideje így kezdődött minden reggel. Felkelt, felöltözött és boldog mosollyal arcán indult útnak. Kedvét nem szeghette semmi sem, mert hozzá indult.
Meglökte a súlyos üvegajtót és belépett. Ahogy minden nap, így most is ugyanott várta ő. Nézett rá csendesen és mosolygott, azzal az édes mosolyával, amely kellemes borzongással töltötte el. Érzett már ilyet, de ez most más volt. Odament hozzá és megérintette, mire ő bólintott. Szótlanul élvezte a cirógatást, igyekezve viszonozni a szeretetet. Születése óta nem beszélt és jól esett neki a lány közelsége és az, hogy törődött vele. Változást hozott szürke kis életébe.
Várta ezeket a reggeleket. Figyelte az utcát az ablakon át, kereste az ismerős arcot. A pisze kis orrot, amely átfagyva most hozzá dörgölőzött, a sűrű, hosszú hajfürtöket, amelyek az édes arcot keretezték és a nyúlánk, vékony alakot, amely szinte hangtalanul suhant. Szerette hallani a hangját, a simogató, finom szavakat. Várta a cirógatást, az ölelést.
A mai nap azonban más volt. Érezte ezt és megborzongott. A lány sokkal tovább maradt és mintha még boldogabban mosolygott volna.
Az üvegajtó feletti apró csengők újra táncra keltek. Egy magas férfi lépett be, elegáns öltönyben, gyapjú kabátban. A lányhoz lépett, magához ölelte, apró puszit nyomott a homlokára és mély, barátságos hangon megkérdezte:
- Ő az?
- Igen, Ő Döme.
Kezet fogtak. Határozott és erőteljes kézfogás volt ez, ami megpecsételte a jövőjét.
A magasba emelték és a pulthoz vitték.
A pénztáros lehúzta a vonalkódot és szinte csak magának jegyezte meg félhangosan azt, amit a pénztárgép villogó számjegyei és betűi közvetítettek:
- Egy darab plüss kutya, háromezer-kettőszáz forint.
A férfi fizetett és már indultak is. Elhagyták a finom meleg játékboltot és együtt indultak, új kalandok felé…

Írta: Bakos József
230
Torma Zsuzsanna - 2010. október 08. 09:57:20

SmileAzt hiszem, még a tárgyaknak (így a plüskutyának) is lelkük van!

Torma Zsuzsanna

230
Torma Zsuzsanna - 2010. október 08. 09:55:16

Kedves Józsi!

Kellemes meglepetést tartogattál a történet végére.
A plüskutya és gazdája végre egymásra találtak!
Még amikor a kézfogásról írsz, akkor sem "esett le", hogy kiről-miről is lehet szó. Hiszen a plüskutyával nehéz kezet fogni. Timóca szokott ilyen "becsapós" történeteket írni.

Nagyon tetszett!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
Smile

1119
tatos - 2010. október 08. 00:22:39

Kedves Józsi.
Köszönöm ezt a kedves jókedvet derüt sugárzó írásodat. Nagyon aranyos tetszett a vége. Aranyosan bontottad ki ezt a régi barátságot.
Sok sikert Szeretettek Gyöngyi.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.