Royal flush

A Varangy a foteljébe süppedve pöfékel. Hosszan szippant a szivarjából, felfuvalkodott teste lassan nyugalomba süllyed. Jobb, mint egy royal flush, gondolja, miközben kéjesen maga elé fújja a füstöt. Legtöbbször elég egy célzás, a parti máris az övé.

A távozó Z után pillant, izgalmában nagyot nyel, szemei egészen kidüllednek. Lám, egy kis kétértelmű megjegyzés X-re, és a pókerarcú Z máris lenézően mosolyog. Önnön fontosságának tudatában kéjes elégtétellel lubickol, azután megizmosodott lojalitással, és mindenekelőtt a mellénye alatt duzzadó bizonyossággal távozik.

X érkezik. A Varangy kissé megváratja. X zavartan, arcán szalonmosollyal a bőrfotelba ereszkedik. A Varangy bedobja a témát. X először szabódik, majd óvatosan méltatni kezdi Z-t. Vajon Z az előbb mennyire tett alá? X agya kattog, magán érzi a Varangy vizenyős tekintetét, miközben a csúszós homlokát bámulja.

A Varangy gondosan elnyomja a szivart, majd sztorizni kezd: Z-ről, csupa fényeset. X a Varangy fürkésző pillantásaiban vergődik, nagy nehezen az arcára merevedő maszk mögé gyömöszöli az undorral vegyes zavarát.

A Varangy egy újabb szivarra gyújt. Hányaveti módon hátra dől, és csavarint egyet a mondókáján. Hát, igen, Z… No, de középvezetőnek? No, ne má'! Hát, nem tud két számot összeadni! Erre bízzon egy ilyen fontos projektet?

X szűk mellkasába rekedten agyal, miközben a Varangy mocsártekintetében fuldokolva óvatos mosolyra igazítja az arcizmait.

Megáll az idő. A Varangy arcán szétterülő széles mosolyt elnyelik a füstkarikák. Karja kézfogásra lendül, és színpadiasan gratulál. X tétován felemelkedik. Érzi, ahogyan az iszap végig csorog a testén. Lassan felocsúdik, és nagy lendülettel megragadja a Varangy sikamlós kezét.

Végre jól pofára ejtette ezt a baromarc Z-t!

“Royal flush” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!