Őszi levelek: Huszonnegyedik történet: A kertész története

Összes megtekintés: 52 

A kertészlegény éjszaka nem tudott aludni, a Holdat bámulta. Szerelmes lett – sok csalódás után – találkozott álmai hercegnőjével. Szőke haja hullámzott a vállán, karcsú termetére kék selyem ruha simult. Cseresznyét vásárolt itt a kertben beteg édesanyjának. Többször is ellátogatott ezután a kertbe és így lassan egyre jobban vonzódtak egymáshoz. A nyári közös kirándulások nyomán megérett a házassághoz vezető szerelem.Augusztusban megtartották az esküvőt. Lakást béreltek és boldogan várták első gyermekük születését.
Szeptemberben kitört a háború, és a kertészt behívták katonának. Lehullottak a falevelek, és helyettük papírra írt vágyakozó, szomorú leveleket hozott a posta. A fiatal asszony válaszai nem érkeztek meg az ifjú férjhez. Aggódva hallgatta a híreket a frontról, de nem merte remélni,hogy hamarosan viszontlátja születendő gyermeke apját. Levelei elmaradtak,de azért reménykedett, bízva, hogy talán csak sebesülten fekszik és meggyógyul, majd hazatérhet. Reményében nem is csalódott. Tavasszal megszületett kislánya, Zsófika. A szerelem gyümölcse szépen fejlődött, és őszre az apa is hazatért, sebesülten, egyik lábát elveszítette. örömük mégis határtalan volt.
A kertész visszatért a kerti munkához, és megvásárolták a kertet. Házat építettek rá és szívvel gondozták a gyümölcsfákat,ősszel pedig gyönyörködtek a színpompás falevelekben, melyet lombtrágyának hasznosítottak..A kerti utat örökzöldek díszítették.

“Őszi levelek: Huszonnegyedik történet: A kertész története” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!