Ilona

Ilona állásinterjúra megy a VIII. kerületbe, a Vidor utcába. Jelentkezett álmai munkájára. A pontos cím, VIII. kerület, Vidor utca 8. Izgatottan várja az interjút, ami a mai naphoz, két nap múlva lesz.
December 14. 16:00. 16:30-ra lett megbeszélve az interjú. Ilona el is indult, egy interjúhoz kellően felöltözve, minden gondolatát összeszedve, hogy mire mit válaszoljon, ha kérdezik. Egy kicsit tán még izgult is.
A Klinikáknál szállt le a 3-as METRO-ról, és elindult befelé a VIII. kerület ódon házai közé. Anno még sokat járt errefelé a Gólya nevezetű Romkocsmába.
16:15 már sötét volt, Ilona már csak egy régi, polgári sarokháznyira volt a Vidor utcától. Pont odaér 16:30-ra, tán még előbb is valamivel.
Befordult a Vidor utcába, nem találkozott senkivel, csak a régi, polgári, gangos házak és azok omladozó falai tárultak elé.
Vidor utca 4.
Vidor utca 6. és Ilona már tudta, hogy utána a Vidor utca 8. jön, és pont 16:25-re oda is ér. Ahogy közeledett, kezdetleges izgulása megnövekedett, hisz nagyon szerette volna ezt a munkát.
A Vidor utca 6-os számnál haladt el, mikor egy idős hölgy kijött a nagykapun, maga mögött becsapva azt. Utána odaért a 8–as épülethez, ami nem a 8-as volt, hanem már a 10-es? Ilona hirtelen nem tudta mire gondoljon, még egyszer elkezdte számolni. 2,4,6,10 ? Hol a 8-as? Újra megnézte, hogy vajon pontos címet írt le?
VIII. kerület Vidor utca 8. Időpont, December 14. 16:30. Minden stimmel, csak a nyolcadik ház hiányzik. Megnézte a túloldalt, hogy hogyan vannak számozva a házak. Ott minden úgy következett, ahogy annak jönnie kell. Már az öreg hölgy is rég elment az utcából, akit tán megtudott volna kérdezni a 8-as házszám mivoltáról.
Ilona ott állt, és kétségbeesetten rágódott azon, hogy elhalasztja élete lehetőségét, amire mindig vágyott. Nincs meg a 8- as épület. A 6-os és a 10- es ház között egy semmi tátongott, oda Ilona álmaival.

December 15. 6:35 csörög az ébresztő. Ilona álmában, álmai munkájára jelentkezett.

“Ilona” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Néha álmaink mégiscsak a valóságból fakadnak. Jópofa történet,.szellemes gondolat…

Szólj hozzá!