Találkozások: Nyolcadik történet: Találkozás a halállal

Összes megtekintés: 44 

Nagyapám mesélte, hogy ő még életében találkozott a halállal.
A szomszéd faluba járt udvarolni egy szép lányhoz, akit feleségül akart venni. A hosszú, több kilométeres utat minden este gyalog tette meg, mert szegény volt, kerékpárra sem tellett neki. A lány viszontszerette őt, így mindig boldogan tette meg az utat hidegben, esőben, télen, nyáron. Őszre, a szüreti időre tervezték az esküvőt.
Egy langyos nyári éjszakán – szokás szerint – fütyürészve sétált haza, falujába. Hirtelen előtte termett, utolért egy fehér ruhát viselő férfit, aki fáradtan vánszorgott az úton. megszólította nagyapát:
– Kérlek, vegyél fel a hátadra,mert nagyon elfáradtam és még ma éjjel el kell végeznem egy feladatot.
nagyapa teljesítette a kérését,hátára vette és meglepve tapasztalta, hogy alig érzi súlyát.
– Ugye milyen könnyű vagyok? – kérdezte az ismeretlen.
– Nekem nincs igazi testem, csak lélek vagyok. Majd szólok, hogy mikor tegyél le és menj tovább, ne nézz vissza, kérlek.
Nagyapa a saját faluja szélén letette az utasát, és félelemmel telve ment haza. Reggel érkezett a szörnyű hír, hogy a vasúti őr felesége éjjel meghalt.
Nagyapa megértette, hogy ő vitte oda hátán a halált. Többé nem ment el a lányhoz, nem vette feleségül, mert rettegett, hogy az eset
megismétlődik. Nagyanyám hitt neki, bátran feleségül ment hozzá és boldogan éltek négy gyermekükkel hosszú életet. A Halál hálás volt hozzá, álmában, öregen érte a halál.

“Találkozások: Nyolcadik történet: Találkozás a halállal” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Érdekes történet volt. Bár a babona a mai embert is jellemzi, régebben számtalan formában is megnyilvánult. (Holló, fekete macska, péntek tizenhárom, stb.)

    Szeretettel: Rita🌹

  2. Kedves Sarolta!
    Nem mindennapi történetet hoztál nekünk.
    Az biztos, hogy kevés az olyan ember, aki hátán vitte a Halált.
    Szeretettel: Kata

Szólj hozzá!