Találkozások: Tizenhatodik történet: Különböző találkozások

Összes megtekintés: 132 

Különböző találkozások

A huszonötéves Gréti egy bárban üldögél. Egyedül. Már hetek óta ez a szokásos esti elfoglaltsága. Egészen pontosan azóta, mióta a három éve tartó kapcsolata viharos véget ért. Egy délután arra ment haza, a szerelme nem egyedül tartja délutáni sziesztáját a közös fekhelyükön. Éppen egy Gréti számára ismeretlen hiányos öltözetű szőkeséget cirógat. Pedig nem sokkal ezelőtt húzott gyűrűt az ő ujjára, és esküvőt tervezgettek. Gréti természetesen kiborult, és szörnyű lelkiállapotban elrohant. Gergő hiába száguldott utána, szerette volna visszaszerezni, mert azért érzett valamit Gréta iránt. Meg hát a lakás is a lányé. Ő azonban nem tudott megbocsájtani, már csak a lehúzott gyűrűt vágta az arcába. A nő azóta szeretne felejteni, de képtelen rá. Meló után minden nap beül a bárba. Eleinte csak a koktélokra számított búfelejtőként, de hatástalannak bizonyultak. Később egy- egy férfi karjában ébredt hajnalban mámorosan, de fájó szívére ez se volt megfelelő gyógyír. Már nem szeretne senki ágymelegítőjeként szolgálni. Így már csak üldögélt a koktélja mellett, és egykedvűen bámulta a többi unatkozó vagy jól szórakozó vendéget. Csak azért jár be ide, mert otthon, abban a lakásban, ahol az incidens történt, nem képes felejteni. Azóta csak aludni jár haza, bár az is nehezen megy abban az ágyban, ami csak a rossz emlékeket erősíti benne. Megcsalták, pedig ő hűséges szerető feleségnek készült.
Armand harmincnyolc éves vállalkozó. Az estéit az egyedüllét helyett a bárban tölti. Nem volt ez mindig így. Volt az életében feleség. Egészen addig, míg az egyik tisztességtelen kártyákkal játszó üzletfele, Félix el nem vette tőle. Igaz a cégét szeretné, de hát az nem olyan egyszerű, ezért hát ott tesz keresztbe Armandnak, ahol tud. Először a titkárnőjét csábította át jelentősebb fizetésért. Majd a mérnökeire vetett szemet, de azok nem voltak megvehetőek, ismerték az ellenfél hírét. Az asszony egy gyenge pont volt, hát őt vitte, mert tudta, hogy ez jelentős fájdalommal jár majd a férfinak. A nő gyönyörű volt, Arnold nagyon szerette, de a nőt a luxust jobban értékelte. Arnold mellett is meg volt mindene, gyengédséget is kapott bőven, és még az önállóságát se korlátozta a férje. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért, mert minden az ölébe hullott, veszélyesebb vizekre vágyott. Elcsábult és Arnold egyedül maradt. Őt nem érdekelték a bárban páciensre utazó könnyű vérű nőcskék. Ő már egy ideje Grétit figyelte. Szemet szúrt neki a szépsége és a lehangolt, szomorú tekintete. Azt is látta, amikor a lány férfi társaságában hagyta el a szórakozóhelyet. Meg azt is, hogy már jó ideje csak magában üldögél, és visszautasítja a hozzá közeledő hímnemű egyedeket. Elérkezettnek látta hát a helyzetet, hogy mellé üljön. Nem akarta mindjárt haza vinni, inkább csak beszélgetni vele. Megismerni, ápolni a lelkét, hátha cserébe az ő keserű bensője is változik valamelyest. Az esténkénti találkozások eljutottak arra a szintre, már az elsőnek érkező várta, mikor jön a másik. Összebarátkoztak, majd egyre több lett a barátságból. Szépen lassan kölcsönös vonzalom lett a találkozókból. Szerelem. Közös lakásba költözés. Sok mindent tudnak egymásról, de Armand nem egyet nem mondott el. Azt, hogy a felesége hogyan és miért került egy másik férfi mellé. Ez t nem tartotta fontosnak. Boldogok voltak, és ez sokkal többet ért számára. Jól alakult ez a találkozás. Viszont nagyon rosszul a következő.
Mikor Félix tudomására jutott, Hogy Armand ismét boldog, hát úgy érezte van egy újabb esélye. Úgy szervezte az üzleti megbeszélésüket, (Chipeket szállított Félix, melyet Armand cége autókba épített be.) ne az irodában találkozzanak, hanem egy parti keretében Félixnél. Ide Armand nem mehetett egyedül, hát kénytelen volt bemutatni új barátnőjét. Félix csak erre várt. Egész este a nőt és Armandot figyelte. Látta közöttük a vibrálást, a mozdulataikban benne volt a kölcsönös vonzalom. Több se kellett Félixnek. Elkezdett a nő körül legyeskedni. Míg Armandra ráküldött pár jó barátnőt, hogy feltartsák, addig táncolni vitte, udvarolt Grétinek. Miután kinyomozta mennyit jelent a nőnek Armand, a parti végén kereken megzsarolta. Akkor szállít üzletfelének az új chipekből, ha a nő hajlandó legalább hetente egy-egy alkalommal őt is különleges kényeztetésben részesíteni. Gréti erről hallani se akart. Borzasztóan érezte magát, és nem tudta mit tegyen. Szereti Armandot. Végre jól alakulna az élete, és ekkora választás elé állítják. Ha nem teszi meg, nincs üzlet. Armandnak szüksége van az alkatrészekre. Ha megteszi, soha többé nem tudna a párja szemébe nézni. Négy napot kapott a válaszra, és titoktartást ígért Félix. Azt mondta, soha nem juthat Armand tudomására, miért is kapott az új chipekből. De hihet e neki? Képes e egy ilyen tisztességtelen ajánlatot tévő férfi tartani az ígéretét. De ha még képes is, ő akkor se kívánja azt a férfit. Sőt utálja. Rámenős, vad és arrogáns. Pont az ellentéte Armandnak, aki mindig kedves, aranyos, és érzi, mennyire szereti őt. Mi a francot csináljon most. Ha nem teszi meg, tönkre teheti Armand cégét. Ha megteszi, a kapcsolatukat teszi tönkre. Olyan a lelkiállapota, hogy már a párjának is feltűnt.
-Kincsem! Mi van veled? Olyan zaklatott vagy a parti óta! -Mit mondjon most. Ebből hogy vágja ki magát. Őt is megcsalták. Most ő is tegye meg ugyanezt? Armand az ölelésébe vonja, a szemébe néz. Várja a választ. Itt most nincs jó döntés. Egy valamit tud. Nem szeretne Félix szeretője lenni. Soha. Kérdésre kérdést tesz fel.
-Mond Drágám. Mi ér neked többet? A céged, vagy én?
-Ezt meg miért kérdezed? Nem vagyok veled elég időt? Vagy … egyszerűen nem értem. Szeretlek! -Lehel finom csókot Gréti ajkaira, és továbbra is értetlenül néz. De mivel Gréta is kérdően néz, válaszra várva, csak a csönd képez köteléket közöttük. A nő érzi a lehetetlen kérdésből fakadó helyzetet, és átformálja a kérdést. Egyértelműbbé teszi.
-Melyiktől vállnál meg inkább. A cégtől, vagy tőlem.
-Megtartanám mindkettőt. De azt hiszem te vagy a fontosabb. -Megint magához szorítja a nőt, és újra megcsókolja. -Sokkal fontosabb! Bízzam a céget egy helyettesre, és többet legyek veled?
-Nem. Ha engem választasz, nem fogsz alkatrészt kapni Félixtől. -Borul Gréti szipogva Armand nyakába.
-A rohadt szemét állat! -Kel ki magából Armand. – Értem már a helyzetedet! Szegénykém. … Ezt mindenképp orvosolni kell. Ne hagyom, hogy téged is elvegyen tőlem. Inkább a céget adom fel! Vagy el! De nem neki. Már kérte egy amerikai vállalat is, és pont a duplájáért, mint Félix. Hát hadakozzon azokkal. Mi meg belefogunk valami egészen másba. Olyanba, amihez még csak véletlenül sincs köze az én régi jó haveromnak, Félixnek.

“Találkozások: Tizenhatodik történet: Különböző találkozások” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Kedves Rozika!
    Tetszett történeted, öröm volt olvasni. Sok ember azt hiszi, hogy pénzen mindent megvehet, és nem bírja elviselni, hogy a másikat boldognak látja. Igaz, ez az alak bizonyára nem tanult a kudarcból, ő csak próbálkozott halászni. Az ilyen ember százszor jobban érdemli meg a kudarcot. Szeretettel olvastalak: Éva

  2. Armand jó döntést hozott.
    A cégéért kapott pénzből új vállalkozásba kezdhet.
    Félix majd csak emberére talál, aki megleckézteti.
    Gratulálok: Kata

Szólj hozzá!