A vonat

Már napok óta esik az eső. Hallgatom, ahogy az ereszcsatornán végigfolyik és a földbe vájt mélyedésbe csurog. Nem térek magamhoz. Vele akarok lenni, ölelni akarom, csókolni, ahogy egy héttel ezelőtt ott a padlásszobában. Biztos csak álmodom, de mégsem, hiszen ébren vagyok. A fejfán az ő neve volt felírva. Élt 46 évet. Nem akarom tudomásul venni. Nem büntethet így az Isten.

Tíz napja jegyezte el János Borit. Meglepetésként érte a lánykérés, nem számított rá. Épp a Mecsekben kirándultak, ott töltöttek egy hosszú hétvégét. Amikor túrázás közben felértek a legmagasabb csúcsra János letérdelt elé és elővette a hátizsákjából egy gyémánttal díszített gyűrűt, majd félénken megkérdezte:

– Ugye leszel a feleségem? – Könnybe lábadt szemmel várta a választ.

Bori a meglepetéstől nem jutott szóhoz, azt hitte rosszul hall. Három éve ismerték meg egymást egy sportrendezvényen, amit János szervezett. Bori szurkolni ment a kézilabda meccsre a barátnőjével, aki régről ismerte már a férfit. Ő mutatta be neki, amikor véletlenül egymásba botlottak a stadion előterében. Már amikor kezet fogtak és egymás szemébe néztek mindketten érezték, hogy közük lesz egymáshoz, egy különös szikrát láttak megvillanni a másik szemében.

– Alig várom, hogy a feleséged lehessek – suttogta Bori boldogan, aztán lehajolt a férfihez, felsegítette és szájon csókolta.

Szép lassan alakult ki a szerelmük. Bori már tíz éve elvált a férjétől, azóta egyedül nevelte a fiát, Ákost. Nehéz évtized állt mögötte. A válás után nem sokkal elveszítette legfőbb támaszát, és azt az embert, aki a legközelebb állt hozzá, az édesanyját. Egy keresetből kellett eltartania a fiát és magát, gyerektartást alig kapott. Másodállást vállalt, hogy ne kerüljenek adósságspirálba. János biztos lábakon állt anyagilag. Amióta megismerte Borit igyekezett támogatni őt. Válófélben volt, már csak a vagyonmegosztás volt hátra. A lány hosszú fekete haja, igéző barna szeme teljesen elvarázsolta. Ha lehunyta a szemét a nő mosolygó arcát látta maga előtt. Hasonló érdeklődési körük által rengeteget beszélgettek, sosem fogytak ki a témákból. A férfi ragyogtatta Borit, kényeztette, már-már a tenyerén hordozta, Ákost pedig úgy szerette, mintha a saját fia lenne. Következő év tavaszára tervezték az esküvőt.

János munkából tartott hazafelé aznap, eléggé elhúzódott a napja. Nemzetközi sportversenyt szervezett, így több megbeszélése is volt. Este hat óra körül tudott csak elszabadulni az irodájából. Az autópályán lassan vánszorogtak az autók, sűrű fehér köd telepedett az útra. Letérve a pályáról már csak két kisebb településen kellett áthajtania. Gondolatai az este körül forogtak, különleges meglepetés vacsorával várja a menyasszonya harmadik évfordulójuk alkalmából. A hátsó ülésen pihent a virágcsokor és az ajándék. Az arany karkötőt egy kis medál díszítette, a szerelmespár nevének kezdőbetűi voltak belevésve.

– Még két vasúti átjárón kell áthaladnom és otthon leszek a Kedvesemnél – görgette magában előre a perceket János.

A folyamatosan sűrűsödő köd egyre átláthatatlanabbá tette az utat. Erősen kellett koncentrálnia, hogy ne tévedjen le az útról, igyekezett az úttest közepe felé húzódni. A szembe jövő forgalom igen gyér volt szerencsére. Túljutott az első vasúti átjárón, halványan látta, hogy felváltva fehéren villogott a fénysorompó. Még öt kilométert kell megtennie és átölelheti szerelmét. Arra gondolt mennyire fog örülni Bori az ajándékának. Elképzelte a lány boldogságát és nem vette észre a sűrű köd miatt, hogy a fénysorompó pirosan villog és már hiába lépett a fékpedálra, nem tudott megállni. A vonat ötven méterre tolta maga előtt a kocsit. János azonnal meghalt. Amikor kivágták a roncsból a mentőorvosnő szeme sarkából legördült egy könnycsepp. Nem látott még soha mosolygó halottat.

“A vonat” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Kedves Melinda! Először is gratulálok a nyereményedhez! Aktivitásod csodálatra méltó, megérdemled a figyelmet!
  Szeretettel: Gugi

 2. Kedves Rita és Magdi! Köszönöm a gratulációtokat a nyereményemhez. Nagyon örülök én is az elért 3. helyezésnek.
  Ölelésem: Melinda

 3. Kedves Melinda!

  Nagyon szomorú történet, sokszor kegyetlen a sors, nagyon szépen írtad meg.
  Szeretettel gratulálok a jól megérdemelt nyeremények.
  Magdi🥀

 4. Kedves Gyöngyi!
  Sorsunk kifürkészhetetlen és gyakran tragédiák szegélyezik. Köszönöm, hogy nálam jártál.
  Melinda

 5. Nagyon kár. Élhettek volna boldogan…

 6. Köszönöm Rita az olvasást, sajnos történnek néha ilyen tragédiák, amelyek boldog szerelmeket törnek össze.

  Szeretettel: Melinda🥀

Szólj hozzá!