Közel hozzád

Amikor azt hiszed, már végleg egyedül maradtál, megérkezik, mintha érezné, hogy mindennél nagyobb szükséged van rá. Eljön hozzád az éteren keresztül, belopózik a kulcslyukon, egyre határozottabb jelekkel közeledik feléd. Először finoman megérint, szelíden simogat, végigzongorázza csigolyáid, bőröd selymét borzolja, majd bemerészkedik lelked titkos zugába, melyet önmagad elől is rejtegettél, csak ritkán nyitottad ki hét lakatra zárt kapuját. Fürkészőn szemlélődik, türelmesen kutat, bölcsen kivár, amíg meg nem találja azt a kis szegletet, ahol eggyé válhat veled. Engedelmesen átadod magad neki, mint aki világéletében erre a csodára várt. Ő gyöngéden kézen fog, magával ragad, és te egyáltalán nem tiltakozol, hagyod, hogy hullámok hátára vegyen, együtt lebegjetek. Halkan füledbe suttog, szétárad sejtjeidben, felébreszti szunnyadó érzékeidet, s amikor már pillekönnyű leszel, megmutatja legyőzhetetlen erejét, akkor elfelejted, ki is vagy valójában. Friss vért pumpál ereidbe, pezseg, zubog, hömpölygő folyammá válik, falakat dönt le körülötted és benned – újjászületsz.
Mire feleszmélsz, lejátszódnak előtted életed filmkockái, együtt nézitek a mozivásznon, veled nevet, aztán könnyeket csal szemedbe, pedig nem akarja, hogy sírj, te mégis neki gyűjtesz gyémántcseppeket, hiszen megérted, amit szavakkal vagy szavak nélkül mond neked.
Nincsenek titkok, eléd tárja sokszínű arcának minden vonását, fontos vagy számára, mint ahogy neked is mindennapjaid része lett.
Amikor veled van, megszűnik körülötted a világ, és akkor találod meg igazán önmagad, mert ráébredsz, hogy vele lélegzel, minden rezdülésében benne vagy – piano, adagio, andante, fortissimo –, mert Ő a ZENE.

árnyékra napfény
muzsika felhők fölött
metamorfózis

“Közel hozzád” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Kedves Magdi,
  köszönöm szépen! 🙂
  A zene a legjobb társ, soha nem okoz csalódást, igazodik hozzánk.
  Örülök, hogy tetszett. 🙂

  Szeretettel: Kankalin 🌺

 2. Kedves Kankalin!

  Csodálatos haibunt írtál, mennyi érzes rejlik a sorokban, talán a sorok közt megtöbb, a zene, minek hatására írtad gyönyörű, de talán a mélyben ott van valami ami mindig veled van.
  Sok szeretettel gratulalok, jól megérdemelt nyereményedhez.
  Magdi🌺

 3. Kedves Gugi,
  a zene megérdemli a figyelmet, mert varázserejére nagy szükségünk van, én hajnaltól késő estig élek vele.
  Nem tervezek verset ebben a témában, de sosem lehet tudni. Ezt a haibunt se terveztem, csak annyira elkapott a hangulat, hogy azonnal írnom kellett róla. 🙂
  Örülök, hogy tetszett. Köszönöm szépen, hogy velem tartottál! 🙂
  (Köszönöm a gratulációt! A Hajnali disztichon is zenéből indult. Nálam a vízcsapból is az folyik.) 🙂

  Szeretettel: Kankalin 🍀

 4. Kedves Kankalin! Fortissimo-módra személyesítetted meg a zenét, tény,hogy a kedvenceink fizikailag cirógatnak stb…
  Ahogy ismerlek, lesz ebből még vers is!Szívből gratulálok a nyereményhez!
  Szeretettel: Gugi

 5. Kedves Rita,
  valóban a zenéről írtam, és túl is megy azon. A haibunoknak van egy felszíni olavasata, alatta pedig egy vagy több réteg. Ez is ilyen fondorlatos.
  Zene indította el bennem a gondolatokat, meg is mutatom, melyik.
  Mivel pályázatra küldtem, nem másoltam be a szöveg alá a linket.
  Örülök, hogy tetszik.
  Köszönöm szépen, hogy elmondtad! 🙂

  Szeretettel: Kankalin 🌺

  Mike Oldfield – Pres de Toi (Közel hozzád)
  https://www.youtube.com/watch?v=Cz1f4SVDuno

 6. Kedves Kankalin!

  Remek sorok. Érdeklődéssel és tetszéssel olvastam. Azt gondoltam, hogy álom, de a végén megtudtam, hogy a zenéről írtál ilyen érzékletesen, szépen.

  Szeretettel: Rita🌸

Szólj hozzá!