Nyikorgott a szék a sötétben…

Másfél évvel ezelőtt kukkantottam be legelőször a világháló titkaiba, egy magáncégnél ismerkedtem meg az internet csodálatos világával. A számítógép melletti céduláról megtudhattam, mire nem szabad használni a komputert: többek közt szex-honlapok megnyitására, nézegetésére.
A minap este különös élményben volt részem, miközben újra a világhálót böngésztem. A termet csak a számítógépek képernyőinek fénye világította meg, kellemesen lehetett navigálni az interneten. Nagyon belemélyedtem a keresésbe, csak a bal oldalamon ülő kamaszra figyeltem fel, előbb a szemem sarkából. A fiú át-áttekintgetett az előttem levő képernyőre, körbenézett a teremben, majd tovább keresgélt a honlapok között.
Később balról jövő széknyikorgás ütötte meg fülemet. Odalestem, nehogy véletlenül megzavarjam a fiatalt. Kissé elámultam, mikor megláttam, hogy egy szex-honlap kínálatát nézi: pornófilmbe illő kemény jelenetben – orális szexben – gyönyörködik. Közben bal kezével serényen ténykedett nadrágjában, majd – mintha elfáradt volna a végtagja – kezet cserélt, az egeret is áttette a billentyűzet másik oldalára. Mindezt a lehető legnagyobb csendben – mint aki már jártas a dologban –, csak a sokat használt kerekes szék nyikorgott alatta, a sötétben. Majd hirtelen kikapcsolta a gépet, s elinalt, mintha a tatár elől menekülne.
Körülnéztem. A teremben ülő személyek nem vettek észre semmit a történtekből, a rendszergazda is nyugodtan végezte dolgát a másik szobában. Hej, ha a komputerek beszélni tudnának! Bizonyára sokat mesélnének…

Dávid László,
Székelyudvarhely,
2002. január 12.

“Nyikorgott a szék a sötétben…” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Beszélni ugyan nem tudnak, de manapság már mindent tudnak rólunk. Néha olyan érzésem van, mintha még a gondolatomat is kitalálná. sokszor szinte félelmetes.
    Fgy

Szólj hozzá!