Vakáció: Tizennegyedik történet: Tündérpalota

Tündérpalota

Amikor a Vakáció várakozást megtapasztalta, a lelkes terveket meghallotta, mindig a Tündérpalota jelent meg a szeme előtt.
A Tündérpalota közel száz éves. Egy meleg szívű édesapa álmodta meg, aki szeretett volna örömöt szerezni a családjának.
Ez nem volt könnyű. Ő is nehéz körülmények között nőtt föl, édesapja betegsége miatt sokat volt távol.
Amikor elgondolta, hogyan is legyen, két gyermeke már megszületett. Egy különösen tehetséges kisfiú és egy különös kislány. Igyekezett sok szeretettel fordulni feléjük, de úgy érezte, még sok minden személyes élmény, amit nyújtani szeretne.
Törte a fejét és akkor fogalmazódott meg benne a Tündérpalota álma.
Az édesapa is nagyon felkészült volt, már a kiválasztott hely is tükrözte, mennyire jól vette figyelembe az összes fontos szempontot.
Az elmúlt közel száz évben semmilyen komoly változtatás, helyreállítás nem volt szükséges, pedig közben a történelem megtette a maga nagyon is konkrét eseményeinek folyamát, még a sok éves világháborút is.
Az épület egy család igényeihez igazodott, középszinten, semmi hivalkodás. Közben megszületett a harmadik gyermek, egy vagány kisfiú, aki mindig, mindent másképp tett.
Mindezek mellett, a mai napig is, bárki elsétál arrafelé, mágnesként vonzza a szemét.
A titok a romantika.
Főleg az épülethez stílusában illeszkedő kis torony, ahová a következő generációk leányai mindig nagy izgalommal telepedtek ki, óvatosan figyelve – mivel sarokház – mindkét irányba.
Igen, az udvarlók a nyári szezonban boldogan vették észre, hogy várják érkezésüket. Akár fehér lovon, akár kocsin, autóval, külföldről is.
Az aktuális család többi tagja pedig gondosan vigyázva az illemre, a háttérben maradt.
Mikor eljött az este és a lenyugvó nap fényében elindultak a sétahajók, a veranda népesedett be, vacsora mellett gyönyörködni a hajók beszűrődő élő zenéjében.
A háború után elfoglalták a palotát és évtizedeken keresztül nem léphették át a családtagok a kaput.
Az alapító édesapa – ügyvéd lévén – kitartóan küzdött, hogy már az unokák is újra itt nyaralhassanak, miután éveken át közeli házakban vettek ki bérbe valamennyi időre fizetős szobát.
Ugyan a háznak csak egy részét használhatta az eredeti család, de ez bőséges lehetőséget adott a fiataloknak is fejlődni az empatikus, probléma megoldó attitűdben.
Manapság már sok-sok vendég élvezi a Tündérpalota áldásait.
Örömteli, szép Vakációt nekik is!

Szólj hozzá!